Traybake van zoete aardappel met knoflookolie
Bewaren
Yum, we gaan vandaag voor een schotel boorde vol groenten. Maar dan wel op een hele lekkere manier. Het voelt bijna als cheaten maar dat is niet het want deze schotel is hartstikke gezond met zoveel groenten erin verwerkt. Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en parmezaan.
Snelle ovenschotel met veel groenten
Een snelle ovenschotel met veel groenten. Dat was het doel van dit recept. En ik kan je zeggen, dat is zeer goed gelukt. Mede door het extra ingrediënt in deze traybake van zoete aardappel. Namelijk knoflookolie.
Een grote hoeveelheid groenten eten, vind ik vaak saai. Daarom mix ik mijn groenten altijd. Maar dan nog. Dus toen ik erover dacht om een groenteschotel uit de oven te maken, wilde ik ook meteen bedenken hoe ik deze zo lekker mogelijk zou kunnen maken, zonder meteen met allerlei sausjes te werken. De oplossing vond ik in een heerlijke knoflookolie, die het super doet met het ziltige uit de Parmezaanse kaas die ik ook toevoegde aan deze traybake van zoete aardappel.
Als je knoflook namelijk roostert in de oven, wordt het een stuk zoeter. Ideaal om een heerlijke olie mee te maken die je vervolgens vlak voor het serveren over de groenten heen giet. Rasp er wat (of flink wat 😉 ) Parmezaanse kaas overheen en je hebt gegarandeerd een heerlijke schotel vol groenten op tafel staan.
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan
Deze traybake is een ideale schotel boordevol groenten die je zo de oven in schuift. Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan. Met tomaatjes en courgette Samen vormt dit een heerlijk combinatie, veel groenten eten wordt zo een feestje!
Voor deze trabyake verdeel je de groenten over de bakplaat. Hierover verdeel je teentjes knoflook en dit alles besprenkel je met olijfolie. Dit alles roosteren we in de oven. De knoflooktenen halen we vervolgens van de bakplaat, haal ze uit hun schilletje en meng dit met olie, zout en peper. Vijzel hier een pasta van. Als je geen vijzel hebt kun je het ook met een vork fijn prakken en vervolgens mengen met olie en zout en peper.
Verdeel de knoflookolie over de geroosterde zoete aardappel, tomaatjes en courgette en bestrooi dit met geraspte Parmezaan. Maak af met verse basilicum. Het resultaat is een heerlijke traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan. Een schotel boordevol groenten.
Kun je na dit recept meer inspiratie gebruiken? Op deze pagina vind je nog meer schotels boordevol groenten.
Ingrediënten
Extra benodigd
- vijzel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake van zoete aardappel met knoflookolie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Was de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 3-4cm. Was de courgette en snijd deze ook in blokjes.Stap 3
Verdeel de groenten over de bakplaat. Verdeel ook de teentjes knoflook over de bakplaat. Giet er wat olijfolie overheen. Bak de groenten vervolgens 15 – 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.Stap 4
Haal de knoflooktenen uit hun velletje en doe de inhoud in de vijzel. Voeg de olie en flink wat zout en peper toe en gebruik de vijzel om er een geheel van te maken.Stap 5
Verdeel de groenten over de borden. Giet de knoflookolie eroverheen en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Garneer met basilicum en serveer meteen.Ingrediënten
Extra benodigd
- vijzel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake van zoete aardappel met knoflookolie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Was de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 3-4cm. Was de courgette en snijd deze ook in blokjes.Stap 3
Verdeel de groenten over de bakplaat. Verdeel ook de teentjes knoflook over de bakplaat. Giet er wat olijfolie overheen. Bak de groenten vervolgens 15 – 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.Stap 4
Haal de knoflooktenen uit hun velletje en doe de inhoud in de vijzel. Voeg de olie en flink wat zout en peper toe en gebruik de vijzel om er een geheel van te maken.Stap 5
Verdeel de groenten over de borden. Giet de knoflookolie eroverheen en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Garneer met basilicum en serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.