Valentijns broodje (zoete cinnamon rolls met sinaasappel)
Lekker zoete broodjes voor Valentijnsdag. Valentine sweet hearts. Cinnamonrolls, in hartvorm. Zo lekker!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inValentijns broodje (zoete cinnamon rolls met sinaasappel)
Bewaren
Lekkere zoete broodjes, cinnamon rolls, met een twist. Valentine sweet hearts. Cinnamon Rolls in de vorm van een hartje, met sinaasappel. Extra lekker! En natuurlijk heel bijzonder om te serveren aan je geliefde. Als Valentijnsdag recept, of op een fijne zondagochtend.

Valentijnsdag recept – Valentine Sweet Hearts
Valentijnsdag is voor mij geen must, want eigenlijk mogen we elke dag wat liever voor elkaar zijn. Toch vinden we het stiekem leuk om er iets (kleins) mee te doen. Iemand verrassen blijft tenslotte altijd leuk! En wat is er beter dan dat te doen met deze heerlijke zoete broodjes: de Valentine Sweet Hearts.

Valentine Sweet Hearts
Het fijne is namelijk: het is helemaal niet moeilijk om deze zoete broodjes te maken! Piece of cake!
Lekker om met het hele gezin van de smullen. Of met je collega’s? Het kan allemaal!
Ik gebruik croissantdeeg voor 6 grote croissants. Dit heb ik doormidden gesneden en aan elkaar vastgemaakt zodat er een grote vierkante lap ontstaat. Hierop heb ik een beetje gesmolten boter gesmeerd, en vervolgens geraspte sinaasappelschil, kaneel en suiker over verdeeld.
Daarna rol je de boven- en de onderkant van het deeg naar boven. Snijd dit in 8 stukken en leg de rolletjes op zijn kant op een bakplaat met bakpapier. Zo kun jee hartvormpjes van maken.
Je kunt de zoete broodjes op een stuk bakpapier bakken. Je broodjes lopen dan wel wat uit, ze worden een stuk groter. Je kunt de broodjes ook in een ovenschaaltje tegen elkaar leggen met bakpapier ertussen. Hierdoor behouden ze hun vorm, en kleven ze niet aan elkaar.
Ben je een zoetekouw? Maak dan een beetje glazuur, en sprenkel dit over deze heerlijke broodjes.
Dit maakt deze Valentine Sweet Hearts nóg lekkerder!

Kaneelbroodjes in de vorm van een hart
Of je deze kaneelbroodjes met sinaasappel nu maakt voor Valentijnsdag of gewoon om iemand zomaar te verrassen, ze zorgen gegarandeerd voor blije gezichten. Heerlijk als ontbijt, bij de koffie of als cadeautje. Want liefde gaat door de maag!
Ingrediënten
Voor het glazuur
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze valentijns broodje (zoete cinnamon rolls met sinaasappel)
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. (of volgens de verpakking van het deeg)
Stap 2
Rasp de sinaasappel met een fijne rasp. Smelt een klontje boter.
Stap 3
Bestuif je werkblad met bloem. Open het croissantdeeg. Snijd het doormidden en plak het aan elkaar vast zodat een grote vierkante lap ontstaat. Kneed de snijranden dicht zodat er geen gaatjes in het deeg zitten.Stap 4
Smeer het deeg in met de gesmolten boter. Verdeel de sinaasappelschil over het deeg en vervolgens de kaneel en suiker.Stap 5
Rol de boven- en onderkant van het deeg naar binnen. Snijd dit in 8 gelijke stukken.Stap 6
Leg de rolletjes stuk voor stuk op zijn kant op het bakpapier en maak er een hart-vormpje van.
Stap 7
Leg de broodjes op een stuk bakpapier (Je broodjes kunnen dan wel uitlopen) of in een ovenschaaltje tegen elkaar aan (leg hier bakpapier tussen zodat de broodjes niet aan elkaar plakken). Bestrijk de broodjes met eidooier zodat ze straks mooi gaan glanzen.
Stap 8
Bak de broodjes 20 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn. Is dat niet het geval, bak ze dan nog 5 tot 10 minuten.Stap 9
Voor het glazuur: Zeef de poedersuiker. Meng dit met een eetlepel melk. Voeg als het glazuur te dik is nog een klein beetje extra melk toe.
Stap 10
Sprenkel het glazuur met een lepeltje over de zoete broodjes. Laat dit even afkoelen en... eet smakelijk!
Ingrediënten
Voor het glazuur
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze valentijns broodje (zoete cinnamon rolls met sinaasappel)
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. (of volgens de verpakking van het deeg)
Stap 2
Rasp de sinaasappel met een fijne rasp. Smelt een klontje boter.
Stap 3
Bestuif je werkblad met bloem. Open het croissantdeeg. Snijd het doormidden en plak het aan elkaar vast zodat een grote vierkante lap ontstaat. Kneed de snijranden dicht zodat er geen gaatjes in het deeg zitten.Stap 4
Smeer het deeg in met de gesmolten boter. Verdeel de sinaasappelschil over het deeg en vervolgens de kaneel en suiker.Stap 5
Rol de boven- en onderkant van het deeg naar binnen. Snijd dit in 8 gelijke stukken.Stap 6
Leg de rolletjes stuk voor stuk op zijn kant op het bakpapier en maak er een hart-vormpje van.
Stap 7
Leg de broodjes op een stuk bakpapier (Je broodjes kunnen dan wel uitlopen) of in een ovenschaaltje tegen elkaar aan (leg hier bakpapier tussen zodat de broodjes niet aan elkaar plakken). Bestrijk de broodjes met eidooier zodat ze straks mooi gaan glanzen.
Stap 8
Bak de broodjes 20 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn. Is dat niet het geval, bak ze dan nog 5 tot 10 minuten.Stap 9
Voor het glazuur: Zeef de poedersuiker. Meng dit met een eetlepel melk. Voeg als het glazuur te dik is nog een klein beetje extra melk toe.
Stap 10
Sprenkel het glazuur met een lepeltje over de zoete broodjes. Laat dit even afkoelen en... eet smakelijk!
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in11 reacties
Kirsi
Wat ook erg lekker is in plaats van glazuur: Sterke koffie met suiker over de broodjes besprenkelen zodra ze uit de oven komen. En daarna nog wat gewone suiker er overheen strooien en dan af laten koelen. Het liefst opeten als ze nog een beetje warm zijn. Hmmm!
silvia
Weer een recept toegevoegd aan mijn "to-bake" lijstje. Ik ben verzot op Cinnabon. Heb de speciale kaneelkruiden staan, dus die komen mooi van pas. Als frosting ga ik iets proberen met cream cheese....hmm..nu al trek in!
Brenda Kookt
Frosting met cream cheese klinkt goed
Mirella
Hallo! Ik zie bij de ingrediënten een eidooier staan, maar dit komt bij het recept niet voor? Heb ik deze wel of niet nodig, en zo ja; waar? Alvast bedankt! Lekkere recepten trouwens!! ;)
Brenda Kookt
Hoi Mirella, de eidooier gebruik je voordat de broodjes de oven in gaan, om ze te bestrijken. Hiervan gaan ze mooi glanzen. Goed dat je dit hebt opgemerkt, ik zal dit toevoegen aan het recept.
Kim
Ah, dit had ik moeten weten voor Valentijnsdag! Dan had ik mijn vriend er blij mee kunnen maken! Nu dan maar wachten op onze anniversary..
Brenda
Ah.. jammer. Ik hoop dat jullie anniversary niet te lang op zich laat wachten ;-)
Annelies
Dit recept doet mij denken aan mini cinnamon rolls. Eigenlijk ongeveer hetzelfde (:
Brenda
Klopt. Het zijn eigenlijk cinnamon rolls, maar dan anders ;)
Tessa
Leuk!!!! En lekker!! ;)
Brenda
:-)