Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Vegetarische stoofschotel met wintergroenten

Een heerlijk eenpans wintergerecht. Vegetarische stoofschotel met wintergroenten zoals champignons, zoete aardappel en gekarameliseerde ui. Zo lekker!

40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Vegetarische stoofschotel met wintergroenten

Vegetarische stoofschotel met wintergroenten

Tijd voor een heerlijke vegetarische stoofschotel met wintergroenten. Want ook zonder vlees kun je een lekkere stoofschotel maken. Deze variant met champignons, zoete aardappel, gekarameliseerde ui en witte bonen is om te smullen.

Vegetarische stoofschotel met wintergroenten

Warme stoofgerechten

De winter is voor warme stoofmaaltijden. Gerechten die de tijd nodig hebben en de hele dag lekker pruttelen op het vuur. En deze vegetarische variant is er echt Ć©Ć©n die je vaker gaat maken. Want voor een lekkere stoofmaaltijd heb je echt niet per se vlees of vis nodig, dat laat deze heerlijk eenpansstoof met wintergroenten wel zien.

Vegetarische stoofschotel

Een heerlijk hartige smaak, zachte champignons en zoete aardappel, gekarameliseerde ui en room – een ontzettend lekkere combinatie van smaken en texturen. Serveer er nog wat extra brood bij als je dat wil, maar dankzij de witte bonen is deze stoof al heerlijk vullend, dus brood is niet per se nodig. Eet smakelijk!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept de vegetarische stoofschotel.

Eenpansstoof met wintergroenten

Vegetarische stoofschotel met wintergroenten

Omdat ik geen stoofvlees gebruik is deze vegetarische stoofschotel met wintergroenten sneller klaar dan je van een stoofschotel gewend bent. Hierdoor is het nog eenvoudiger om de stoofschotel te bereiden. Ook heel lekker en snel op een doordeweekse avond, dus!

Makkelijke stoofschotel

Deze vegetarische stoofschotel met wintergroenten is heel makkelijk te maken. Eerst laten we ui in een pan met boter karameliseren. Hierbij gaat knoflook en champignons. Laat dat even lekker mee bakken, samen met de kruiden tijm en rozemarijn. Voor extra smaak voegen we sojasaus en groentebouillon toe. Ook gaan de zoete aardappel erbij. Dit alles laten we 20 minuten stoven.

Zo’n 5 minuten voor het einde van de stooftijd voegen we witte bonen en room toe. Echt heerlijk!

Eenpansstoof met wintergroenten

De vegetarische stoofschotel met wintergroenten kun je zo serveren, of met wat brood erbij. Smullen maar!

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegetarische stoofschotel met wintergroenten

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Snijd de uien in dunne, halve ringen.
2
Stap 2
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak hierin de uien bruin, laat ze daarna op zachter vuur zo lang mogelijk karameliseren. Hoe langer je dit doet, hoe lekkerder de stoof straks wordt.
3
Stap 3
Snijd of pers de knoflookteentjes fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in stukken.
4
Stap 4
Voeg de kastanjechampignons toe aan de pan als je de uien bruin genoeg vindt. Bak ze kort op hoog vuur mee. Zet dan het vuur laag en voeg de knoflook, de takjes tijm en de geriste blaadjes van de rozemarijn toe. Bak enkele minuten en voeg dan de sojasaus, groentebouillon en de zoete aardappel toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht. Laat de stoof minimaal 20 minuten pruttelen.
5
Stap 5
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de witte bonen en de room toe en verwarm kort mee. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm.
6
Stap 6
Serveer zo of serveer er brood bij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Claudia

Wordt hier de zoete of zoute sojasaus bedoeld?

Laat een bericht achter

Melody

Klinkt heerlijk, maar het is een kleine stap om het met een kleine aanpassing in plaats van Vegetarisch meteen Vegan te maken. (In plaats van boter en room ; Plantaardige boter & Soja room of Haver fraiche). Klinkt verder goed. Ik ga het proberen en vast en zeker smullen, thXx ! :)

Laat een bericht achter

Geertruida Boerma

Ziet er heerlijk uit! Hoeveel is een halve pot witte bonen en kun je dit ook invriezen?

Laat een bericht achter

Ria Jutjens
4/5 sterren

Heb ik een grote pot of een kleine pot witte bonen nodig voor 4 personen. Het ziet er heerlijk uit

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

We gebruiken 360 gram witte bonen, heb het er ook bij de ingrediƫnten even bijgezet

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op