Wafeltaart met karamel en chocolade

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inWafeltaart met karamel en chocolade
Bewaren
Deze wafeltaart met karamel en chocolade en romige mascarponevulling is een super simpele (no bake) taart, die ontzettend lekker is. Met karamelsaus, chocolade en mascarpone. Dat wordt smullen, voor het hele gezin!

Het komt niet vaak voor dat ik op woensdag een zoet recept deel, zoals een taart. Maar vandaag hebben we iets te vieren. Brenda Kookt bestaat 13 jaar! Wauw, echt bizar dat het alweer 13 jaar geleden is dat ik met Brenda Kookt startte. Ik had nooit gedacht dat ik er nu (13 jaar later) nog steeds zoveel plezier uit zou halen, dat het inmiddels mijn bedrijf is en dat er zovelen van jullie wekelijks langskomen op mijn kanalen.
Het is de leukste baan die ik me kan wensen, ik geniet er nog iedere dag van. Daarom trakteer ik jullie vandaag op wafeltaart met karamel en chocolade. Je moet hem alleen wel zelf nog even maken š
Actie op mijn kookboek Makkelijk & Vers
En er is nog iets leuks: er is deze maand (tot 31 maart) een actie op mijn kookboek Makkelijk & Vers in mijn webshop. Bestel hem nu, dan krijg je de handige maaltijdplanner (t.w.v. 7,95) cadeau bij je bestelling.
In Makkelijk & Vers -maaltijden voor ieder seizoen- maak ik het voor iedereen makkelijk om gezond ĆØn vers te koken. De recepten zijn zoals jullie van mij gewend zijn, zonder poespas. Gemakkelijk om te maken met verse ingrediĆ«nten van de supermarkt om te hoek.
Makkelijk & Vers is hƩt kookboek waar je het hele jaar met liefde uit kookt, met 68 nieuwe recepten. De recepten zijn ingedeeld per seizoen. Zo vind je voor ieder seizoen gevarieerde makkelijke maaltijden bereid met verse ingrediƫnten van het seizoen. Van soepen en eenpansgerechten tot ovenschotels en pastamaaltijden. Ook aan iets lekkers voor bij de koffie en een nagerecht passend bij het seizoen is gedacht. De meeste van deze lekkere gevarieerde gerechten kun je binnen 30 minuten op tafel zetten.
Klik hier om gebruik te maken van de actie.

Wafeltaart met karamel en chocolade
Een super simpele taart, die je niet hoeft te bakken. Deze wafeltaart is een zogenoemde no bake cake. Een taart die je niet hoeft te bakken.
Eigenlijk is de taart een soort tiramisu. Een taart van laagjes wafel met daartussen een mascarponecrĆØme. Met daarbij karamel en pure chocolade als smaakmakers.
Doordat je de wafeltaart niet hoeft te bakken is het super simpel om te maken. Het enige wat je moet maken is de mascarponecrĆØme. Dit is een mengsel van opgeklopte slagroom met mascarpone en poedersuiker.
In dit geval heb ik Dulce de leche gebruikt, in dit artikel vertel ik je hoe je dat maakt. Ook kun je voor een andere karamelsaus kiezen als je dat liever hebt.
Verdeel de wafels over een vierkante schaal of bakvorm. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Daaroverheen verdeel je wat van de karamelsaus. Verdeel daarover nog een laagje wafels. Maak het af met een laatste laag van het mascarponemengsel. Maa
Maak de wafeltaart af door er nog een aantal klodders karamelsaus over te verdelen en bestrooi de schaal tenslotte met fijngehakte pure chocolade.

Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wafeltaart met karamel en chocolade
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los en roer dit samen met de poedersuiker door de slagroom.
Stap 2
Roer de karamelpasta (of -saus) los in een kommetje, verwarm eventueel kort om het iets vloeibaarder te maken.Stap 3
Verdeel de wafels over een schaal of bakvorm. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Verdeel hieroverheen wat van de karamelsaus.
Stap 4
Verdeel de overige wafels ook over de schaal. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en strijk dit glad met de achterkant van een lepel.
Stap 5
Maak de wafeltaart af door er nog een aantal klodders karamelsaus over te verdelen en bestrooi de schaal tenslotte met fijngehakte pure chocolade.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wafeltaart met karamel en chocolade
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los en roer dit samen met de poedersuiker door de slagroom.
Stap 2
Roer de karamelpasta (of -saus) los in een kommetje, verwarm eventueel kort om het iets vloeibaarder te maken.Stap 3
Verdeel de wafels over een schaal of bakvorm. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Verdeel hieroverheen wat van de karamelsaus.
Stap 4
Verdeel de overige wafels ook over de schaal. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en strijk dit glad met de achterkant van een lepel.
Stap 5
Maak de wafeltaart af door er nog een aantal klodders karamelsaus over te verdelen en bestrooi de schaal tenslotte met fijngehakte pure chocolade.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in