Ga naar de inhoud

Witte chocolademousse met kruidnoten – Sinterklaasrecept

Yes, er staat vandaag weer een lekker sinterklaasreceptje voor jullie klaar. Deze keer geen taart, maar een lekker toetje! Witte chocolademousse met kruidnoten. Veel recepten maak ik voor mezelf, omdat ik ze zelf zo lekker vind. Maar deze niet. Ik ben namelijk niet zo’n fan van witte chocolade. Geef mij...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verdeel ¾ van de kruidnoten over de bodem van de potjes of glaasjes.
2
Stap 2
Hak de chocolade fijn en smelt dit au bain marie of in de magnetron (steeds kort verwarmen en tussentijds doorroeren). (hier lees je meer over het smelten van chocolade)
3
Stap 3
Splits de eieren. Klopt het eiwit met de helft van de suiker tot het stijve pieken vormt, dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe de slagroom in een kom en klop dit op. Klop de eidooiers met de overige suiker met een garde.
4
Stap 4
Roer het eidooier-suikermengsel door de chocolade. Spatel vervolgens de slagroom er door en daarna het opgeklopte eiwit.
5
Stap 5
Schep de chocolademousses in een plasticzak en knip een van de onderste hoekjes er af. Spuit de chocolademousse in de potjes.
6
Stap 6
Dek de potjes af met vershoudfolie of een dekseltje en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
7
Stap 7
Hak de overige pepernoten grof en verdeel dit voor het serveren over de potjes.

Let op: deze mousse is bereid met rauwe eieren, hierdoor is het recept niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen onder de 5 jaar.

Witte chocolademousse met kruidnoten – Sinterklaasrecept

Yes, er staat vandaag weer een lekker sinterklaasreceptje voor jullie klaar. Deze keer geen taart, maar een lekker toetje! Witte chocolademousse met kruidnoten.

Veel recepten maak ik voor mezelf, omdat ik ze zelf zo lekker vind. Maar deze niet. Ik ben namelijk niet zo’n fan van witte chocolade. Geef mij maar puur, of melk met nootjes of caramel en zeezout 😉 De witte chocoladelover bij ons thuis is Joost.

Witte chocolademousse met kruidnoten

En dit receptje viel zeer in de smaak. Zelf vind ik vooral de combi van de zachte mousse met de kruidnootjes erg goed gelukt. Dit vult elkaar heel fijn aan. En om het extra lekker te maken heb ik een combinatie van gewone kruidnoten en kruidnoten met chocolade gebruikt.

Als je het lekker vindt om nog een knapperige bite in het toetje te hebben dan voeg je de kruidnotentopping vlak voor het serveren toe.

Maak je liever iets anders voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar. 

Bekijk ook andere recepten
Crumble van nectarine met kersen
Fruitpizza met koekbodem
Limoncello tiramisu
Solero cheesecake

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op