Ga naar de inhoud

Wraps met gekruide kip en paprika

Snelle wraps met gekruide kip en paprika. Wat mij betreft is dit een gevalletje: kan niet missen. Het is altijd goed. Oftewel een ideale snelle maaltijd! Deze wraps met kip en paprika zijn snel, fris, lichtpittig en met crème fraiche zorgen we ook voor romigheid. Deze wraps hebben het allemaal....
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Wraps met gekruide kip en paprika

Snelle wraps met gekruide kip en paprika. Wat mij betreft is dit een gevalletje: kan niet missen. Het is altijd goed. Oftewel een ideale snelle maaltijd!

Deze wraps met kip en paprika zijn snel, fris, lichtpittig en met crème fraiche zorgen we ook voor romigheid. Deze wraps hebben het allemaal. Wat mij betreft is deze makkelijke maaltijd een must-make. En daarom heb ik hem ook opgenomen in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2022 😉

Wraps met gekruide kip en paprika

Deze wraps met gekruide kip en paprika zijn eén van de recepten die ik heb ontwikkeld voor de Brenda Kookt met LEV maaltijdbox. Helaas hebben we besloten dat er na de zomer geen nieuwe boxen worden samengesteld en verzonden. Wel kan ik deze topper van een recept met jullie delen.

Voor de maaltijdbox was het belangrijk dat het recept toegankelijk is, niet te veel ingrediënten bevat en het liefst kleurrijke groenten in het gerecht verwerkt zijn . Met dit recept is dat helemaal gelukt. Kleurrijk, snel klaar en lekker.

Limoensap, cajunkruiden en paprikapoeder zorgen ervoor dat deze wraps met kip en paprika super lekker zijn.

Wraps met gekruide kip en paprika

Wraps met gekruide kip en paprika

Het bereiden van de wraps met gekruiden kip en paprika is heel simpel, en duurt niet lang.

We bakken eerst de kipreepjes aan in een grote koekenpan met olie. Dit brengen we op smaak met zout, cajunkruiden en milde paprikapoeder. Hierna voegen we de ui, courgette en reepjes paprika toe aan de pan en bakken we mee. Eventueel kun je hierbij een deksel op de pan leggen.

Voor het serveren breng ik het kipmengsel op smaak met vers limoensap. Dit past heel goed bij de cajunkruiden en geeft een tropische smaak aan het geheel. That’s it!

De verwarmde wraps bestrijken we met een lik crème fraiche en beleggen we  met het kruidige kipmengsel met groenten. Eventueel kun je nog verse peterselie toevoegen ter garnering.

Wraps met gekruide kip en paprika

Wraps met gekruide kip en paprika

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wraps met gekruide kip en paprika

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snijd de kipfilet in reepjes.
2
Stap 2
Verwarm een hapjespan, wok of grote koekenpan op het vuur met een beetje olie. Bak de reepjes kipfilet rondom aan. Breng op smaak met de cajunkruiden en paprikapoeder.
3
Stap 3
Snijd de ui in halve ringen en de paprika en courgette in reepjes.
4
Stap 4
Doe hierna de ui met de groenten bij de pan. Roer goed door en bak de groenten in 15 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Pers 1 limoen uit en roer het limoensap door het kipmengsel en verwarm dit nog even kort mee.
6
Stap 6
Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Stap 7
Besmeer de wraps met crème fraîche en beleg dit met het kruidige kipmengsel.
8
Stap 8
Maak de wraps af met extra limoensap en fijngehakte verse peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Susanna Zijlman-Jansen

Heerlijk. Ik dacht dat het wat flauw zo zijn maar het is heeeerlijk.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op