Ga naar de inhoud

Zalmteriyaki met mie en sperziebonen

Een topper van een makkelijke maaltijd. Zalmteriyaki met mie en sperziebonen. De ideale maaltijd die binnen 25 min op tafel staat.
Delen op
Zalmteriyaki met mie en sperziebonen

Zalmteriyaki met mie en sperziebonen

Dé topper uit de 2023 scheurkalender, deel ik nu ook met je op de website. Zalmteriyaki met mie en sperziebonen. Mijn persoonlijke favoriet, en met mij van velen die uit de scheurkalender koken.

En wil je meer snelle en makkelijke toppers koken? Bestel dan nu de nieuwe scheurkalender.

Zalmteriyaki met mie en sperziebonen

Dit is echt een ultieme makkelijke maaltijd. Super snel klaar, vers gekookt, weinig ingrediënten en zonder pakjes. Wat dat betreft is dit gerecht helemaal waar de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender voor staat.

De scheurkalender geeft het antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag!? Met de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender zorg je er voor dat je het nieuwe jaar vers én gevarieerd kookt. Met meer dan 250 recepten zoals deze biedt de scheurkalender voor ieder wat wils.

Zalmteriyaki met mie en sperziebonen

Zalmteriyaki met mie en sperziebonen

Yes, door naar het recept dus. Zalmteriyaki met mie en sperziebonen. Een perfecte maaltijd voor na een dag werken. Binnen no time zet je dit vers gekookte maaltje namelijk op tafel.

De mie kook je in een grote pan. Ondertussen kook je ook de sperziebonen in een pan met water gaar.
De ingrediënten voor de teriyakissaus roer je door elkaar. De zalm bak je in een koekenpan met olie aan beide kanten aan. Hierna gaat de teriyakisaus erbij en dit verwarm je even mee.

De mie en sperziebonen roer je de saus, hierna verdeel je de zalmteriyaki over de borden. Serveer de zalmteriyaki met mie en sperziebonen hierna direct en geniet van dit heerlijke vers gekookte bordje.

Tip: Ik heb in dit geval zalm met huid gebruikt, je kunt hier ook zalm zonder huid voor gebruiken.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept en daarbij de hoeveelheden voor het bereiden van de zalmtteriyaki met mie en sperziebonen.

Zalmteriyaki met mie en sperziebonen

Ingrediënten

Voor de teriyakisaus

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalmteriyaki met mie en sperziebonen

Stap 1
Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook of stoom de sperziebonen gaar in een andere pan.
2
Stap 2
Roer de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan met olie, bak zalmfilets hierin kort aan. Breng op smaak met zout en peper. Doe vervolgens de teriyakisaus bij de zalm en verwarm deze 5 minuten mee.
4
Stap 4

Roer de mie en sperziebonen door de saus en verdeel zalmteriyaki vervolgens over de borden. Serveer de zalmteriyaki met mienestjes en sperziebonen hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op