Ga naar de inhoud

Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping

Een heerlijke soep voor de koudere maanden van het jaar. Zoete aardappel-wortelsoep met pittige pindatopping. Lekkere lunch of makkelijke maaltijd.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping

Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping

Een lekkere soep boordevol groenten. Dat soort recepten zijn altijd wel welkom, toch? Deze keer deel ik een hele lekkere zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping. Een heerlijke makkelijke maaltijd, of lunch.


Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping

Een soep doet het wat mij betreft altijd goed als maaltijd in deze donkere maanden. Boordevol groenten en simpel om te maken. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken of opzoek bent naar een lichte maaltijd.

Deze zouteaardappel-wortelsoep is mijn nieuwe favoriete soep. Kruidig, romig en boordevol vitamines en mineralen. En dat alles in een mum van tijd gemaakt, wat wil je nog meer?

Nog meer voordelen: deze soep laat zich bijvoorbeeld ook heel goed invriezen en hij is ook heerlijk voor bij de lunch. Kers op de taart is trouwens de pittige topping van pinda’s, honing en chilivlokken. Had k al gezegd dat ik hem heerlijk vindt? Heerlijk!

Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping

Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping

Het fijne aan gerechten als deze is dat ze super simpel om te maken zijn. Je combineert wat groenten in een pan, voegt kruiden en smaakmakers toe met bouillon en brengt het aan de kook. Na een tijdje pureer je het geheel en heb je een heerlijke maaltijd voor je neus.

Zo ook bij deze Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping. Helemaal niet moeilijk om te maken.

Hoe maak je zoeteaardappel-wortelsoep?

Uit en knoflook fruiten we even aan. Daarbij gaat komijn en kaneel, dat verwarm je even mee voor je de zoete aardappel en wortel toevoegt, samen met de bouillon. Dit mengsel brengen we aan de kook en laat je op zacht vuur pruttelen.

In de tussentijd ga je aan slag met de pittige pindatopping. Het extraatje dat deze soep extra lekker maakt. Bak pinda’s grof in een droge koekenpan en voeg dan honing en chilipeper toe.

Pureer de soep mooi glad en roer de kokosmelk er doorheen. Serveer de zoeteaardappel-wortelsoep met de pittige pinda’s als topping.

Het is ook lekker om de soep te garneren met yoghurt of wat extra kokosmelk.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van de lekkere soep. Heb je de smaak te pakken en wil je een andere soep maken, op deze pagina vind je alle soep-recepten bij elkaar.

Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de winterwortels in stukken.
2
Stap 2
Verwarm wat olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui glazig is. Voeg dan de komijn en kaneel toe en roer goed door.
3
Stap 3
Voeg vervolgens de zoete aardappels en wortels toe samen met de bouillon. Breng aan de kook, leg dan een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 20 minuten doorkoken.
4
Stap 4
Snijd in de tussentijd de pinda’s grof en doe ze in een koekenpan zonder olie en bak ze enkele minuten op zacht vuur tot ze beginnen te ruiken. Voeg dan de honing en chilipeper toe en laat enkele minuten pruttelen. Leg vervolgens een stuk bakpapier op een snijplank en schep hier de inhoud van de pan op. Laat afkoelen. Snijd daarna nog in wat kleinere stukjes.
5
Stap 5
Gebruik dan een staafmixer om de groenten te pureren. Roer dan de kokosmelk erdoorheen en breng de soep op smaak met peper en zout. Vind je de soep te dik? Voeg dan extra kokosmelk of water toe.
6
Stap 6
Serveer de soep met de pittige pinda’s en groene kruiden ter garnering. Ook lekker met wat yoghurt of kokosmelk eroverheen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op