Ga naar de inhoud

Zomerse salade met avocadodressing

Salades, daar kunnen we niet genoeg recepten van hebben toch? Zelf moet ik bekennen dat ik in de haast zeer regelmatig dezelfde salade op tafel zet. Hierin wil ik wat meer variëren, dus jullie kunnen de komende maanden verschillende frisse salades met een twist verwachten hier op de blog. Joor...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen, bijgerecht

Extra benodigd: keukenmachine

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Mix in de tussentijd de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten met de eetlepel normale olijfolie, het knoflookpoeder en de chilipoeder. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze in 15 minuten gaar in de oven.
3
Stap 3
Snijd terwijl je wacht de mango, de rode paprika en de komkommer in ongeveer gelijke stukken. Doe ze in een saladekom. Snijd de munt ook grof en verdeel deze door de groente-fruitmix.
4
Stap 4
Maak als laatste de dressing door de avocado samen met de extra vierge olijfolie en het citroensap te mixen in de keukenmachine (of blender, of staafmixer). Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als je dressing te lobbig/dik is. Let op: maak de dressing ook niet te vloeibaar, dan smaakt de dressing niet meer naar avocado. Breng op ‘m op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Serveer de kikkererwten en avocadodressing los bij de fruit-groentemix of mix alles lekker door elkaar. Eventueel kun je er nog wat tacochips bij serveren voor een extra Mexicaanse touch.

Zomerse salade met avocadodressing

Salades, daar kunnen we niet genoeg recepten van hebben toch? Zelf moet ik bekennen dat ik in de haast zeer regelmatig dezelfde salade op tafel zet. Hierin wil ik wat meer variëren, dus jullie kunnen de komende maanden verschillende frisse salades met een twist verwachten hier op de blog. Joor heeft deze lekkere zomerse salade met avocadodressing alvast voor ons gemaakt.

Bij het zien van de plaatjes loopt het water me in de mond. Ik sluit niet uit dat deze salade zeer binnenkort ook op mijn bordje belandt 🙂

Zomerse salade met geroosterde kikkererwten en avocadodressing

Ik weet dat veel mensen me voor gek zullen verklaren, maar ik ben niet zo gek op warmte. Zeker niet op de klamme warmte die we in Nederland vaak hebben. Sterker nog, ik heb liever 35 graden in Italië of Zuid-Afrika, dan 30 graden in Nederland. Al dat klamme gedoe. Maar gelukkig zitten er ook heel veel voordelen aan de zomer: je eet lekker buiten – ook ’s avonds – en je kunt iedere dag heerlijke zomersalades op tafel zetten zonder dat je gek wordt aangekeken.

Het liefst eet ik in de zomer iedere avond een andere zomerse salade. Ik heb er dan ook al heel wat ‘versleten’. Dit is de variant die ik de laatste keer maakte toen ik zin had in een kleurrijke, anders-dan-anderssalade. Het werd een soort Mexico-meets-zomersalade.

Zomerse salade met avocadodressing

Dankzij de zoete mango, de knapperige rode paprika en de romige dressing van avocado heeft deze salade voor ieder wat wils. En heb je geen zin in salade? Rooster dan alleen de pittige kikkererwten en eet ze als snack bij de borrel. Superlekker!

Zomerse salade met geroosterde kikkererwten en avocadodressing

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

5 reacties

Hennie

Héérlijk. Vorige week gemaakt en ja hoor voor herhaling vatbaar. Vandaag staat hij weer op tafel.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super leuk om te horen dat jullie zo van dit recept genieten Hennie

Klazien

Hoeveel gram zit er in een groot blik kikkererwten?

Laat een bericht achter

Tessa

Dit recept is erg lekker! Favoriet van ons!

Brenda Kookt

Een groot blik kikkererwten is 400 gram

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op