Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Een zuurkoolovenschotel vermomd tot quiche. Deze zuurkoolquiche met rookworst en ananas is lekker als lunch of makkelijke maaltijd.

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Ik heb weer een lekkere quiche voor jullie gemaakt. Deze keer een zuurkoolquiche met rookworst en ananas. Een uitprobeersel, dat heel goed uitpakte. Geïnspireerd op mijn favoriete zuurkoolovenschotel.

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Heel eerlijk, soms maak ik een gerecht en dan is het een verrassing of de combinatie wel klopt. Of het wel écht lekker is. Deze zuurkoolquiche met rookworst en ananas was een twijfelgeval. Het kon of erg lekker worden, of tegenvallen. Gelukkig werd het het eerste, het was een echte verrassing. We hebben ontzettend genoten van de zuurkoolquiche, en daarom deel ik het recept ook graag hier met jullie op de blog.

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

De zuurkoolquiche is simpel, maar lekker. Het fijne is ook dat je voor deze quiche niets hoeft te bakken of voor hoeft te bereiden. Op het snijden van de rookworst en ananas na. Hierdoor schuif je de quiche binnen no time in de oven.

De quiche heeft een basis van hartige taartdeeg met een vulling van een eieren met kaas. De uitgeknepen zuurkool, stukjes rookworst en blokjes ananas meng ik door het beslag. En dat is het. Op zout en peper na geen extra smaakmakers. Al kun je wel nog gebakken spekblokjes toevoegen als je zou willen.

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Quichevorm of springvorm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
3
Stap 3
Roer in een grote kom de eieren met de crème fraîche los. Breng op smaak met zout en peper en roer de kaas erdoor. Roer hierna de zuurkool, 2/3 van de worst en helft van de ananas door het quichebeslag.
4
Stap 4
Verdeel het quichebeslag over het deeg. Verdeel hierover de overige plakjes rookworst en blokjes ananas.
5
Stap 5
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

4 reacties

Sandra
3/5 sterren

Ik heb alle aanwijzingen opgevolgd, maar de taart bleef heel erg nat. De zuurkool was heel goed uitgelekt en uitgedrukt. Heb geen idee wat er dan mis is gegaan. Jammer, want de smaak was goed. Bedankt voor je recepten Brenda, normaal lukken ze me wel!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat jammer om te horen Sandra. Heb je de taart ook wat langer verwarmd, kan zijn dat de eieren nog niet gestold waren?

Rianneke
5/5 sterren

Van mijn schoonvader een dikke pluim! Hij vond het heerlijk, en heeft genoten, of ik dit niet elke week wilde maken. En dat voor iemand waar momenteel de smaak het vaak laat afweten op dit moment door ziekte.

Laat een bericht achter

Rianneke
4/5 sterren

Dit recept bleef me aandacht trekken en dat voor iemand die geen fan is van zuurkool en vriendlief ook niet. Hebben we het allebei goed gekeurd. Komt zeker nog een keer tafel! Heb alleen 4 eieren gebruikt ipv 6, want vaak bij teveel ei blijft mijn quiche sompig. En heb er nog wat kaas overeen gestrooid.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op