Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGeroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta
Bewaren
Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta. Een warme salade, of niet?
Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta
Een verrassende combinatie van geroosterde groenten met romige ricotta, zoete honing en zoute pistachenootjes.
Kunnen we dit beschouwen als de eerste salade van het lente-seizoen? Ik vind van wel, als je het koud eet. Het is een overgangsrecht. De smaken en ingrediƫnten doen winters aan. Je kunt het zowel koud als warm eten. Net wat je zelf lekker vindt.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Kook de stukken wortel 10 minuten voor.Stap 3
Verdeel de bieten en wortelen allebei over een zijde van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Rooster de bieten en wortelen 25 minuten in de oven.Stap 5
Roer in een kom de ricotta los en voeg de honing en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer door elkaar zodat alles goed gemengd is.Stap 6
Verdeel de spinazie over een schaal of de borden. Verdeel hierover de warme geroosterde bieten en wortelen, samen met de honing-ricotta. Bestrooi tot slot met de pistachenootjes.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Kook de stukken wortel 10 minuten voor.Stap 3
Verdeel de bieten en wortelen allebei over een zijde van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Rooster de bieten en wortelen 25 minuten in de oven.Stap 5
Roer in een kom de ricotta los en voeg de honing en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer door elkaar zodat alles goed gemengd is.Stap 6
Verdeel de spinazie over een schaal of de borden. Verdeel hierover de warme geroosterde bieten en wortelen, samen met de honing-ricotta. Bestrooi tot slot met de pistachenootjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reacties
Klazien
Erg lekker! Verrassende smaken