Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Whoopie Pie (cacao met roomkaasvulling)

Whoopie pies

Dit is het eerste recept dat ik in februari 2012 op mijn website heb geplaatst. Als ik aan de whoopies terug denk loopt het water me weer in de mond.

In de Flair kwam ik afgelopen week voor het eerst de term “Whoopie ” tegen. Whoopie Pies blijken de nieuwe cupcakes te zijn! Het water liep me in de mond, vandaar dat ik ze dit weekend heb gemaakt.
Een Whoopie Pie zijn twee kleine cakejes met daartussen een vulling. Whoopies kun je in allerlei varianten maken. In heb een cakeje van cacao gemaakt met een vulling van roomkaas. 

Neem ook eens een kijkje bij de blonde whoopie pies met hazelnoot (klik).

Whoopie Pie (cacao met roomkaasvulling)

45 minuten
+ 10 minuten
15 whoopies

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Whoopie:

  • 225 gram bloem
  • 135 gram ongezoete cacaopoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 57 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • een ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 240 ml melk

Ingrediënten voor de roomkaasvulling:

  • 175 gram poedersuiker
  • 55 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 125 gram zachte roomkaas (bijvoorbeeld philadelphia)
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180ºC en bedek de bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bakpoeder, bloem, cacao en het zout. Mix op de laagste stand in een andere kom het mengsel van de boter, suiker en plantaardige olie. Als het goed gemengd is, mix het dan ongeveer drie minuten op een hoge stand.
  • Meng in een kommetje het ei en de vanille. Voeg dit bij het boter/suikermengsel en mix dit ongeveer twee minuten goed door. Voeg de helft van de melk en het bloem/cacao mengsel toe aan het boter/suikermengsel, mix dit goed door elkaar. Herhaal dit tot het bloem/cacaomengsel en de melk er helemaal in zijn vermengd.
  • Met een ijslepel kun je gemakkelijk mooie ronde bolletjes scheppen. De Whoopies worden hierdoor wel wat groot. Wil je kleinere exemplaren maken kun je het beste een spuitzak gebruiken. Zorg ervoor dat je tussen elk bolletje ongeveer twee centimeter vrij laat.
  • Bak de Whoopie Pies ongeveer tien minuten in de oven. Als ze klaar zijn is het de bedoeling dat je er nog zachtjes in kunt drukken, de Whoopie moet niet hard worden.  Laat de Whoopies even afkoelen op een rooster.

De roomkaasvulling:

  • Mix de poedersuiker en de boter. Voeg hier de roomkaas en vanille bij. Mix dit ongeveer 4 minuten door elkaar zodat het een luchtig mengsel wordt. Smeer of spuit de crème op de platte kant van een Whoopie. Druk een andere Whoopie hier zachtjes tegenaan.

Tip:

De Whoopies kun je een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ze worden een beetje plakkerig, zorg daarom dat je de cakejes door middel van een bakpapiertje van elkaar houdt.

Whoopie pies
Borrelhapje, Nagerecht, Tussendoortje
Nagerecht, Sinterklaas, Zoete recepten

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. Sabina 27 februari 2012 om 13:43

    Ziet er goed uit Brenda! Whoopies… nog nooit van gehoord. Gauw eens uitproberen!

    Groetjes!
    Sabina

    1. brendakookt 5 maart 2012 om 10:12

      Hoi Eva,

      Leuk dat je langskomt. Bedankt voor je reactie en compliment.

      Groetjes Brenda

  2. caroline brouwer 5 maart 2012 om 20:22

    Ze zijn goed gelukt. Ik heb nog nooit Whoopies gemaakt. Zal het toch ook een keertje proberen. Veel succes met je blog, Caroline

  3. Paula 13 maart 2012 om 19:08

    Hey Brenda!

    Leuke site, Leonie had de link naar me doorgestuurd.
    Ik ga straks deze Whoopie pies proberen, ben benieuwd!
    Die van jou zien er iig heeeeeeeerlijk uit.

    x Paula

    1. brendakookt 13 maart 2012 om 20:57

      Hi Paula!

      Leuk dat je langskomt en een berichtje achterlaat!
      Ben benieuwd wat je van de whoopies vind.
      Laat je weten hoe ze zijn gelukt/en wat je ervan vond?

      Groetjess

  4. Pingback: Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot « Brenda Kookt!

  5. Pingback: Friday Five: je favoriete recepten « Brenda Kookt!

  6. Naomi 5 oktober 2015 om 10:03

    Hoi Brenda,

    Als eerst wil ik je zeggen je hebt een geweldige overzichtelijke blog…met veel te veel lekkere dingen…

    Vandaag wil ik die woopies gaan maken..
    Ik ben benieuwd.. ook hoe ze gaan smaken..

    Kun je de woopies invriezen met vulling?

    Alvast dank je wel voor je reactie.

    Groetjes Naomi

    1. Brenda Kookt 5 oktober 2015 om 16:55

      Hi Noami, wat leuk om te horen. De Whoopies kun je het beste invriezen zonder vulling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept