Ga naar de inhoud

Gevulde paprika

Gevulde paprika is er in vele varianten. Ik vul paprika's meestal met een gehaktmengsel, maar dit kan soms erg machtig zijn. Dit recept van een gevulde paprika met kip, rijst, prei en rucola is lichter op de maag, en erg smakelijk!
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprika is er in vele varianten. Ik vul paprika’s meestal met een gehaktmengsel, maar dit kan soms erg machtig zijn. Dit recept van een gevulde paprika met kip, rijst, prei en rucola is lichter op de maag, en erg smakelijk!

Deze gevulde paprika met rijst, kip en prei is echt heel erg lekker en snel te maken op een doordeweekse dag. Binnen no-time zet je een voedzame en hele lekkere maaltijd op tafel.

Gevulde paprika

Lekker variëren

Dit gerecht is ook heel leuk om eens andere smaken mee te proberen, zonder je eigen keuken te verlaten. Denk aan Mexicaanse gevulde paprika’s met pittige salsa en guacamole, een Mediterrane vulling met feta en olijven, of Aziatische creaties met sojasaus en gember.

Wat eet je bij gevulde paprika?

Omdat je zelf kiest hoe je jouw gevulde paprika vult is het een veelzijdig gerecht dat goed samengaat met verschillende bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan rijst, quinoa, aardappeltjes, salade of een sneetje knapperig brood.

Gevulde paprika

Gezonde maaltijd

Paprika’s zitten boordevol vitamines, voedingsstoffen en antioxidanten. Heel goed dus om in je avondeten te verwerken! Bovendien zijn ze van nature caloriearm en bieden ze een uitstekende manier om groenten in je dieet op te nemen. Eet je koolhydraatarm, dan is dit dus het recept voor jou.

Hoe lang moet gevulde paprika in de oven?

De baktijd voor een gevulde paprika uit de oven ligt aan de grootte en dikte van de paprika’s, de vulling en de temperatuur van de oven. Ik bak de paprika’s op 180°C. Kleine tot middelgrote paprika’s (zoals puntpaprika’s of gewone paprika’s) bak je ongeveer 25-35 minuten. Grotere paprika’s hebben iets langer nodig, zo’n 30-45 minuten.

Om te bepalen of ze klaar zijn, kun je even in de paprika prikken. Deze moet zacht zijn geworden, maar niet volledig uit elkaar vallen. Je moet er gemakkelijk met een vork in kunnen prikken. Natuurlijk wil je ook dat het vlees volledig gebakken is, en dat de kaas bovenop gesmolten en goudbruin is.

Gevulde paprika

Hoe maak je gevulde paprika?

Dat is heel makkelijk. Eerst snijd je voorzichtig het bovenste gedeelte van elke paprika af en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Zorg ervoor dat de paprika’s rechtop kunnen staan zonder om te vallen. Bewaar de afgesneden bovenkanten.

Kies je vulling en bereid deze voor. Bak bijvoorbeeld de kip in een pan met wat olie en voeg groenten, rijst of bonen toe. Breng op smaak met kruiden en specerijen naar keuze. Schep de voorbereide vulling in elke paprika. Druk voorzichtig aan terwijl je vult, zodat de paprika’s goed gevuld zijn. Daarna kan je er wat kaas of saus overheen doen.

Bak de gevulde paprika’s tot de paprika’s zacht zijn en de vulling gaar is. Laat even afkoelen en bon appetit!

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde paprika

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2
Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
Stap 3

Bak de kip in de olie.

4
Stap 4

Snipper de ui, snij de prei in halve ringen en bak dit met de kipfilet mee.

5
Stap 5

Was de paprika's, snij het kapje eraf en hol ze uit.

6
Stap 6

Breng de kipfilet op smaak met kerrie, ketjap (flinke scheut), peper en zout.

7
Stap 7

Meng de rijst door het kipfiletmengsel.

8
Stap 8

Voeg als laatste de tijm en rucola hierbij.

9
Stap 9

Vul de paprika's met het het kip/rijstmengsel en zet ze in een ovenschaal.

10
Stap 10

Strooi de geraspte kaas er overheen en zet het dekseltje op de paprika's.

11
Stap 11

Zet de ovenschaal in de oven. Na 25 minuten zijn de paprika's klaar.

12
Stap 12

Garneer de paprika met rucola, cherrytomaatjes en balsamicoazijn.

Bron: Geen culinair hoogstaand kookboek maar “Sonja Bakker, Bereik je ideale gewicht! Deel 2”.
Hoeveelheden zijn in bovenstaand recept aangepast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op