Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pittige tomaten/paprika soep

Een kom warme soep kan erg lekker zijn op zijn tijd. Maak de volgende keer dat je voor soep gaat eens deze pittige tomaten/paprika soep!

Je kunt soep (poeder) uit een pakje aanmaken met water of opwarmen uit zak of blik. Maar….. je kunt het natuurlijk ook lekker zelf maken! Dit is veel lekkerder, en hoeft helemaal niet moeilijk (of tijdrovend) te zijn.

Tomatensoep is altijd goed toch? Varieer hier eens mee en maak deze pittige tomaten/paprika soep, een heerlijke afwisseling.

Pittige tomaten/paprika soep

 Ingrediënten voor 8 personen:

  • 10 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes (voor 1 liter bouillon)
  • 3/4 theelepels cayenne peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding:

Halveer de paprika’s, verwijder de zaden en leg ze onder de grill met het vel naar boven.  (Ik heb de paprika’s geroosterd in de oven. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in het midden van een voorverwarmde oven op 225ºC. Na ongeveer 25 minuten is het vel van de paprika’s zwartgeblakerd.)

Breng een liter water aan de kook (kan met waterkoker). Kerf een “X” in de onderkant van de tomaten. Schenk het water in een kom, leg de tomaten hier ongeveer twee minuten in. Haal te tomaten uit het water. (bewaar het water wel) Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.

Als de paprika’s zijn zwartgeblakerd, laat ze dan even afkoelen. Verwijder vervolgens het vel.
Snipper de uien en snij de knoflook fijn.

Zet een grote (soep)pan op het vuur. Verwarm de olijfolie, en bak de uien en knoflook glazig. Voeg het bewaarde tomatenwater en de bouillonblokjes toe. Roer dit goed door. Voeg de tomaten en de paprika hierbij. Pureer alles met een staafmixer. Voeg als laatste de kruiden, laurierbladeren en gembersiroop toe. Roer dit geheel nogmaals door.
Voeg de kookroom bij de soep en roer het door de soep. Laat de soep op laag vuur een halfuurtje pruttelen.

Tips:

  • Bovenstaande soep is de vegetarische variant. Uiteraard kun je er ook gehaktballetjes aan toevoegen. Deze kun je het laatste halfuur mee laten pruttelen op laag vuur.
  • De soep is nog lekkerder als hij een nachtje heeft gestaan.

Bron: Smulweb magazine “Aan tafel” (uitgave 2011-2012)

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. tammmmetje 10 augustus 2012 om 14:25

    ik heb hem geprobeerd echt heerlijk bedankt voor het recept

  2. Jenny 28 mei 2014 om 18:22

    Hoi Brenda,

    Heerlijke soep en zo fijn zoals je alles stap voor stap laat zien hoe je te werk moet gaan, dank je :-)

    Jenny

  3. Bertien 13 oktober 2014 om 10:28

    Heerlijke soep ! Lekker pittig en een volle smaak.

  4. San 25 januari 2016 om 12:07

    Ik ga het vandaag maken. Maar ik vroeg mij af of het nodig is om de tomaten te ontvellen en de paprika via de methode jij omschrijft te ontvellen. Kun je niet de soep zeven en zo de vellen na het koken eruit halen? Of is dat moeilijk na het pureren? Of heeft het ook met de smaak te maken?

  5. Gitte 24 juni 2016 om 23:52

    Hoi Brenda
    Ik heb de soep gemaakt, maar twijfelde of ik er nu 3 tot 4 theelepels cayennepeper in moest doen of 3 kwart. Kun je dat nog even toelichten? Ik denk zelf 3 tot 4 theelepels, wat ik ook gedaan heb, maar hij was wel erg pittig. Verder super lekker! Ik heb er nog 2 eetlepels suiker aan toegevoegd omdat hij voor mij dus te pittig was.

  6. Angelique J 25 augustus 2016 om 17:40

    Wat een heerlijke soep! Eerste keer voor mij soep maken zonder pakje. Wil nooit meer anders. Ontzettend bedankt voor al je recepten. Ik geniet weer vh koken

    1. Brenda Kookt 30 augustus 2016 om 08:45

      Wat leuk om te horen Angelique. Er staan nog veel meer lekkere soepen op mijn blog. De wortelsoep en soep van geroosterde pompoen zijn ook erg lekker. En de broccoli- en courgettesoep ook!

  7. marianne 24 maart 2018 om 17:12

    mmm, lekker romig en smaakvol, ik had pittige paprikapoeder ingedaan, sla je 2 vliegen in 1 klap…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *