Pittige tomaten/paprika soep

Een kom warme soep kan erg lekker zijn op zijn tijd. Maak de volgende keer dat je voor soep gaat eens deze pittige tomaten/paprika soep!

Je kunt soep (poeder) uit een pakje aanmaken met water of opwarmen uit zak of blik. Maar….. je kunt het natuurlijk ook lekker zelf maken! Dit is veel lekkerder, en hoeft helemaal niet moeilijk (of tijdrovend) te zijn.

Tomatensoep is altijd goed toch? Varieer hier eens mee en maak deze pittige tomaten/paprika soep, een heerlijke afwisseling.

Pittige tomaten/paprika soep

 Ingrediënten voor 8 personen:

  • 10 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes (voor 1 liter bouillon)
  • 3/4 theelepels cayenne peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding:

Halveer de paprika’s, verwijder de zaden en leg ze onder de grill met het vel naar boven.  (Ik heb de paprika’s geroosterd in de oven. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in het midden van een voorverwarmde oven op 225ºC. Na ongeveer 25 minuten is het vel van de paprika’s zwartgeblakerd.)

Breng een liter water aan de kook (kan met waterkoker). Kerf een “X” in de onderkant van de tomaten. Schenk het water in een kom, leg de tomaten hier ongeveer twee minuten in. Haal te tomaten uit het water. (bewaar het water wel) Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.

Als de paprika’s zijn zwartgeblakerd, laat ze dan even afkoelen. Verwijder vervolgens het vel.
Snipper de uien en snij de knoflook fijn.

Zet een grote (soep)pan op het vuur. Verwarm de olijfolie, en bak de uien en knoflook glazig. Voeg het bewaarde tomatenwater en de bouillonblokjes toe. Roer dit goed door. Voeg de tomaten en de paprika hierbij. Pureer alles met een staafmixer. Voeg als laatste de kruiden, laurierbladeren en gembersiroop toe. Roer dit geheel nogmaals door.
Voeg de kookroom bij de soep en roer het door de soep. Laat de soep op laag vuur een halfuurtje pruttelen.

Tips:

  • Bovenstaande soep is de vegetarische variant. Uiteraard kun je er ook gehaktballetjes aan toevoegen. Deze kun je het laatste halfuur mee laten pruttelen op laag vuur.
  • De soep is nog lekkerder als hij een nachtje heeft gestaan.

Bron: Smulweb magazine “Aan tafel” (uitgave 2011-2012)

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
  1. Hoi Brenda,

    Heerlijke soep en zo fijn zoals je alles stap voor stap laat zien hoe je te werk moet gaan, dank je :-)

    Jenny

  2. Ik ga het vandaag maken. Maar ik vroeg mij af of het nodig is om de tomaten te ontvellen en de paprika via de methode jij omschrijft te ontvellen. Kun je niet de soep zeven en zo de vellen na het koken eruit halen? Of is dat moeilijk na het pureren? Of heeft het ook met de smaak te maken?

  3. Hoi Brenda
    Ik heb de soep gemaakt, maar twijfelde of ik er nu 3 tot 4 theelepels cayennepeper in moest doen of 3 kwart. Kun je dat nog even toelichten? Ik denk zelf 3 tot 4 theelepels, wat ik ook gedaan heb, maar hij was wel erg pittig. Verder super lekker! Ik heb er nog 2 eetlepels suiker aan toegevoegd omdat hij voor mij dus te pittig was.

  4. Wat een heerlijke soep! Eerste keer voor mij soep maken zonder pakje. Wil nooit meer anders. Ontzettend bedankt voor al je recepten. Ik geniet weer vh koken

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk