Een kom warme soep kan erg lekker zijn op zijn tijd. Maak de volgende keer dat je voor soep gaat eens deze pittige tomaten/paprika soep!
Je kunt soep (poeder) uit een pakje aanmaken met water of opwarmen uit zak of blik. Maar….. je kunt het natuurlijk ook lekker zelf maken! Dit is veel lekkerder, en hoeft helemaal niet moeilijk (of tijdrovend) te zijn.
Tomatensoep is altijd goed toch? Varieer hier eens mee en maak deze pittige tomaten/paprika soep, een heerlijke afwisseling.
Pittige tomaten/paprika soep
Ingrediënten voor 8 personen:
- 10 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 bouillonblokjes (voor 1 liter bouillon)
- 3/4 theelepels cayenne peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel oregano
- 2 laurierbladeren
- 1 theelepel gembersiroop
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kookroom
Bereiding:
Halveer de paprika’s, verwijder de zaden en leg ze onder de grill met het vel naar boven. (Ik heb de paprika’s geroosterd in de oven. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in het midden van een voorverwarmde oven op 225ºC. Na ongeveer 25 minuten is het vel van de paprika’s zwartgeblakerd.)
Breng een liter water aan de kook (kan met waterkoker). Kerf een “X” in de onderkant van de tomaten. Schenk het water in een kom, leg de tomaten hier ongeveer twee minuten in. Haal te tomaten uit het water. (bewaar het water wel) Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
Als de paprika’s zijn zwartgeblakerd, laat ze dan even afkoelen. Verwijder vervolgens het vel.
Snipper de uien en snij de knoflook fijn.
Zet een grote (soep)pan op het vuur. Verwarm de olijfolie, en bak de uien en knoflook glazig. Voeg het bewaarde tomatenwater en de bouillonblokjes toe. Roer dit goed door. Voeg de tomaten en de paprika hierbij. Pureer alles met een staafmixer. Voeg als laatste de kruiden, laurierbladeren en gembersiroop toe. Roer dit geheel nogmaals door.
Voeg de kookroom bij de soep en roer het door de soep. Laat de soep op laag vuur een halfuurtje pruttelen.
Tips:
- Bovenstaande soep is de vegetarische variant. Uiteraard kun je er ook gehaktballetjes aan toevoegen. Deze kun je het laatste halfuur mee laten pruttelen op laag vuur.
- De soep is nog lekkerder als hij een nachtje heeft gestaan.
Bron: Smulweb magazine “Aan tafel” (uitgave 2011-2012)
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!