Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Cranberry Courgettes

Wél heb ik dit recept nog voor jullie bewaard. Met courgette kun je veel meer dan alleen wokken of gebruiken in een ovenschotel. Bijvoorbeeld vullen! Gevulde paprika’s kennen we nu wel… tijd voor een gevulde courgette. Een cranberry courgette!

Twee jaar geleden heb ik dit recept voor het eerst gemaakt. Destijds kon ik geen cranberrycompote vinden, daarom heb ik iets van een mangocompote of dergerlijks gebruikt. Laatst kwam ik in de supermarkt een potje cranberrycompote tegen toen dacht ik direct weer aan dit recept. Potje in de kar, en het recept nogmaals gemaakt..!

Cranberry courgettes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui
  • paprika
  • 2 el kerriepoeder
  • 175 g cranberrycompote
  • paneermeel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de courgettes en halveer ze door de lengte. Bepaal van te voren hoe je dit het beste kunt doen. Het is de bedoeling dat de courgette nadat deze gehalveerd is plat op een bord kan liggen.
Schep het vruchtvlees uit de courgettehelften (dit gaat heel goed met een meloenuitsteker). Zorg ervoor dat je een rand van ongeveer 1 cm dikte overhoudt. Strooi een beetje zout over de courgette helften, laat ze 10 minuutjes liggen op keukenpapier. Dep de courgettes hierna droog met keukenpapier.
Snij het uitgeschepte vruchtvlees fijn en snipper de ui en snij de paprika in blokjes.

Meng het gehakt met de ui, paprika, kerriepoeder, courgettevruchtvlees, cranberrycompote en paneermeel.
Verdeel het gehakt over de courgettes en druk dit stevig aan. Het gehakt mag bol uitsteken.
Plaats de gevulde courgettes in een ovenschaal, bak deze in het midden van de oven in 45 minuten gaar.

Serveer de gevulde courgettes met rijst, aardappelpuree of aardappelschijfjes.

Bron: ah.nl

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. kim 11 april 2012 om 08:48

    Die ziet er ook erg lekker uit Bren! Ga deze snel eens proberen :). Zitten er door de rijst paprikastukjes?

    1. brendakookt 11 april 2012 om 09:30

      Ja, door de rijst zitten stukjes paprika en lenteui. (had ik nog over)
      De gehakt was een beetje smeuig, daardoor lekker met rijst. Maar Joost had liever aardappelschijfjes.

  2. Pingback: Gevulde Courgettes a la Cycling dinner « Brenda Kookt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *