Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Panga uit de oven met mozzarella

Vis, ik word er steeds gekker op. Als ik “uit eet” ga ik 9 van de 10 keer voor een visgerecht.
Thuis eten we minimaal 1 keer in de week vis.

Een vissie bakken met kruiden is lekker, maar natuurlijk is het leuk (en meestal ook erg lekker) om zo nu en dan iets anders met vis te doen.

Deze keer ben ik voor vis met mozzarella gegaan! Op het blog van van Nina kwam ik dit lekkere receptje tegen. Panga uit de oven met mozzarella. En tomaatjes.

 

Voor dit gerecht heb ik pangasiusfilet gebruikt, ook kun je dit eten met kabeljauw, tilapia of een andere witvis.

Voor de kleur vond ik het leuk om (net als Nina deed) verschillende kleuren tomaatjes te gebruiken. Natuurlijk is het ook lekker (en makkelijk) om één soort tomaatjes te gebruiken.

Lekker om te eten met aardappels of pasta. Wij hebben er ook een salade bij gegeten.

Panga uit de oven met mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pangafilets
  • 5 plakken mozzarella (of een bol mozzarella in plakken)
  • handje kerstomaatjes (ik had er 7 per persoon)
  • handje verse basilicum
  • beetje geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in.

Leg de pangafilets in de ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en een snufje peper en zout. Verdeel daarop de gehalveerde tomaatjes, basilicum en vervolgens de plakken mozzarella. Besprenkel dit ook met een beetje olijfolie en verdeel de Parmezaanse kaas erover.

Bak dit in de oven in ± 15 tot 20 minuten gaar.
(afhankelijk van de dikte van de vis)

Bron: Nina’s dinners & more

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Reacties

  1. Conny 29 juni 2012 om 09:35

    Wat zie t dat er weer lekker uit Brenda!! Heb net boodschappen gedaan maar denk dat t volgende week wel op m’n boodschappenlijstje komt, haha.
    Conny

    1. brendakookt 29 juni 2012 om 13:37

      Moet je doen Conny! Ben benieuwd of jullie het ook zo lekker vinden :-)
      Is weer eens wat anders…

      1. Conny 30 augustus 2012 om 21:22

        Zo lekker…….

  2. ninadinners.nl 29 juni 2012 om 16:51

    He Brenda, ziet er lekker uit! Met panga lijkt me ook lekker. Leuk dat je me hebt genoemd.!

  3. jorien 30 juni 2012 om 19:03

    Nou Brenda ik heb hem net in de oven geschoven! Hoop dat het net zo lekker smaakt als dat het eruit ziet. Het was in ieder makkelijk na te maken. Groetjes Jorien

    1. brendakookt 30 juni 2012 om 20:20

      Hi Jorien, Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij deden..
      Ik hoor het vanavond wel verwacht ik? ;-) Xx

  4. Pingback: Spaghetti aglio e olio « Brenda Kookt!

  5. agnes 20 juli 2012 om 09:33

    Hoi Brenda, ik heb het recept afgelopen week uitgeprobeerd.Echt superhandig met die plakken Morzarella. Ik heb er wel een heleboel winkels voor af moeten lopen, maar uiteindelijk idd bij Deen gekocht. De combinatie was perfect. Volgende keer denk ik dat ik het met kabeljauw maak.

    1. brendakookt 20 juli 2012 om 09:36

      Hoi Agnes, ik heb de plakken ook bij Deen gekocht :-) Verder heb ik ze ook nog nergens gezien.
      Het kan ook met bollen mozzarella. Alleen dit vind ik soms te veel. Nu heb je mooie dunne plakjes.
      Met kabeljauw lijkt het me ook lekker! Werk ze vandaag :-) groetjess

  6. Esmée 30 oktober 2014 om 16:29

    Dit is echt zo lekker! Heb dit gerecht al een paar keer gemaakt, het verdiend echt wel een reactie. Aanrader!!

  7. De Berg 12 november 2014 om 10:32

    Jammer dat er Panga gebruikt wordt in plaats van onze verse Noordzee vis!

  8. Lucie Sneep 20 november 2015 om 18:24

    Heb de schotel nét in de oven geschoven.
    Met pangasius gemaakt.
    Leuk creatief gerecht, ziet er kleurrijk uit. Ik doe het met sla en rijst.

    Ben benieuwd hoe het straks smaakt…….
    Groeten uit Almere.

  9. Lucie Sneep 21 november 2015 om 11:18

    En hij WAS lekker! Zálig!
    Een topgerechtjes, vooral ook door die tomaatjes! Volgende keer doe ik er zelfs méér dan 14 op zoals in het recept staat beschreven (7 p.p.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *