Chocolate Chip Cookies
Bewaren
Chocolate Chip Cookies zijn super lekker. Ik ben er gek op. Koekjes met chocolade, dat is toch wel mijn favoriete snack. En nog lekkerder als je ze zelf hebt gebakken. Want er gaat niets boven versgebakken koekjes, toch?
Zelf chocolate chip cookies bakken
Koekjes bakken doe ik niet vaak, maar als ik het doe dan is het zo genieten. Superleuk ook om samen met kinderen te doen. Want zelf chocolate chip cookies bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!
Simpel recept
Koekjes bakken kan voor sommigen intimiderend lijken met al die verschillende ingrediënten en stappen. Maar geloof me, dit recept is verrassend eenvoudig! Je zal veel van de ingrediënten al in de kast hebben staan.
Gezonde chocolate chip cookies
Een lekker koekje hoeft niet altijd gezond te zijn, maar je kunt een aantal ingrediënten vervangen om gezonde chocolate chip cookies te maken. Vervang de bloem bijvoorbeeld door volkoren- of speltbloem, of kies voor een meelsoort gemaakt van alternatieve granen en noten, zoals amandelmeel, kokosmeel, hazelnootmeel; dit voegt meer vezels toe.
Minder suiker
Gebruik minder suiker, of kies voor natuurlijke zoetstoffen zoals honing of ahornsiroop. Je kan de boter ook overvangen door avocado- of bananenpuree. Dit geeft de koekjes een zachte textuur en voegt gezonde vetten toe. Kies tot slot voor pure chocolade in plaats van melkchocolade; het heeft een hoger cacaopercentage en is gezonder. Met deze tips maak je gemakkelijk gezondere, maar nog steeds heerlijke, chocolate chip koekjes!
Chocolate chip cookies recept
Dit zijn heerlijke chocolate chip cookies, met lekker veel chocolade. In dit geval heb ik pure chocolate chips gebruikt, maar je kunt ook variëren bijvoorbeeld voor een combinatie van wit met melk en puur gaan. Dan worden het triple chocolate chip koekjes.
Eens variëren? Probeer dan ook eens deze chocolate chip cookies met witte chocolade en aardbei, of deze chocolate chip koekjes met karamel.
Tips voor de perfecte chocolate chip koekjes maken
Dit is een simpel, rechttoe rechtaan, lekker, zacht en toch knapperig chocolade chip koekje dat er elke keer weer perfect uit de oven komt!
Met deze tips worden je koekjes nog lekkerder.
- Kwaliteit van chocolade: Investeer in een goede kwaliteit chocolade. Dit maakt een groot verschil in de smaak van je koekjes.
- Rusttijd: Laat, indien mogelijk, het deeg een nacht in de koelkast rusten. Dit maakt de smaak nog beter en zorgt voor een chewy textuur.
- IJsschep: Door een ijsschep te gebruiken zorg je ervoor dat alle koekjes even groot zijn, zodat ze gelijkmatig bakken.
- Vers: Niets gaat boven een versgebakken chocolate chip cookie. Serveer ze warm, of bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 165 graden Bekleed een (of meer) bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder en zet dit apart.
Stap 3
Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is meng je de bruine en witte suiker hierdoor. Vervolgens voeg je het ei, eidooier en de vanillesuiker hierbij. Meng dit tot een gladde mix.Stap 4
Roer met een houten spatel het bloem-bakpoedermengsel hierdoor. Meng tot slot de stukjes chocolade hierdoor.
Stap 5
Leg het deeg eventueel even weg in de koelkast, om op te stijven.
Stap 6
Rol balletjes en leg deze op het bakpapier. Als je grotere balletjes hebt, en dus grote koeken wilt maken, leg de balletjes dan VER uit elkaar! De balletjes lopen erg uit.
Stap 7
Het is niet nodig de balletjes plat te maken, dit gebeurd vanzelf in de oven.Stap 8
Bak de koekjes 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen op een rek.Bron: annemerel
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 165 graden Bekleed een (of meer) bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder en zet dit apart.
Stap 3
Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is meng je de bruine en witte suiker hierdoor. Vervolgens voeg je het ei, eidooier en de vanillesuiker hierbij. Meng dit tot een gladde mix.Stap 4
Roer met een houten spatel het bloem-bakpoedermengsel hierdoor. Meng tot slot de stukjes chocolade hierdoor.
Stap 5
Leg het deeg eventueel even weg in de koelkast, om op te stijven.
Stap 6
Rol balletjes en leg deze op het bakpapier. Als je grotere balletjes hebt, en dus grote koeken wilt maken, leg de balletjes dan VER uit elkaar! De balletjes lopen erg uit.
Stap 7
Het is niet nodig de balletjes plat te maken, dit gebeurd vanzelf in de oven.Stap 8
Bak de koekjes 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen op een rek.Bron: annemerel
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.