Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Hawaiispiesjes en aardappelpakketje op de barbecue

Het is zomer in Nederland. Hoe lang het mooi weer blijft, dat weten we niet. Daarom moeten we het er nu van nemen!

Dus: GENIET. ER. VAN.

Vandaag geen recept, maar twee tips voor als je gaat BBQ-en deze week, of een andere keer. Hawaiispiesjes en aardappelpakketjes van de barbecue.

(Extra derde tip: groentespiesjes van de BBQ!)

Hawaiispiesjes

Lekker fris bij de BBQ: zelfgemaakte hawaiispiesjes! In de meeste supermarkten kun je ook kant en klare spiesjes kopen. Maar het is lekkerder om ze zelf te maken. Je bepaald dan namelijk zelf hoeveel vlees er aan je spiesjes zit en hoe sterk je hem kruid! En.. het is ook nog goedkoper!

Ingrediënten:

  • kipfilet
  • ananasstukjes (niet té klein)
  • saté-kruiden
  • olie
  • satéprikkers

Bereiding:

Snij de kipfilet in stukjes. Marineer de kipfilet in de saté-kruiden en olie. Laat dit even staan.
Rijg om en om een stukje kip en ananas aan de prikker.

Bak de spiesjes op de BBQ, keer de spiesjes regelmatig.

Tip: maak meer dan je nodig hebt en vries dit in porties in. Hierdoor hoef je tijdens je volgende BBQ geen voorbereidingen te treffen.

Aardappelpakketje van de BBQ

Tijdens een BBQ wordt meestal veel vlees gegeten. Groenten zit er meestal bij, vaak in de vorm van een salade. Stokbrood is ook eigenlijk altijd aanwezig.

Aardappelen ontbreken vaak. Deze aardappelpakketjes zijn een lekkere afwisseling tijdens de BBQ. Je kunt zelf bepalen hoe je ze kruid. Zelf vinden we deze versie met rozemarijn en tijm erg lekker.

Ingrediënten:

  • krieltjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • rozemarijn
  • tijm
  • knoflookpoeder

Bereiding:

Leg per pakketje dat je gaat maken twee stukken aluminiumfolie over elkaar (voor de stevigheid). Verdeel de krieltjes over de aluminiumfolie en besprenkel ze met olijfolie.
Strooi naar smaak, peper, zout, rozemarijn, tijm en knoflookpoeder over de krieltjes.
Vouw de aluminiumfolie goed dicht.

Verwarm de pakketjes op de BBQ. Schud de pakketjes zo nu en dan even zodat de krieltjes niet zwart worden aan de onderkant.

Geniet van het mooie weer en eet smakelijk!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *