Ricottapannenkoekjes met aardbeien
Bewaren
Omdat we vandaag iets te vieren hebben (dé nieuwe website!!!) heb ik dit lekkere toetje voor jullie gemaakt. Dit toetje wilde ik al maken sinds Claudia van Blondie kookt hem in mei op haar blog plaatste.
Maar nu is het dus eindelijk zo ver!!
Ik heb er even op moeten wachten. Maar ze waren het wachten waard. Ze zijn heerlijk!
Heerlijke luchtige citroen-ricottapannenkoekjes..
..met aardbeien!
De aardbeien zijn heerlijk gekaremeliseerd. Doordat er op het einde nog boter bij gaat ontstaat er een lekker sausje.
Lekker om er een beetje slagroom of Griekse yoghurt bij te serveren.
Geniet er van!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ricottapannenkoekjes met aardbeien
Stap 1
Scheid de eieren, rasp de citroen.Stap 2
Meng ricotta, melk, eigelen en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten schuimig (gaat het beste met een mixer). Roer bloem, bakpoeder en zout door het ricottamengsel. Spatel hier de eiwitten doorheen.Stap 3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olie. Bak 12 pannenkoekjes van het beslag. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als je bubbeltjes aan de randen van de pannenkoekjes ziet en de onderkant mooi bruin is.Stap 4
Snijd de aardbeien in partjes. Doe een theelepel boter in de pan en voeg de aardbeien hier bij. Voeg hier meteen de suiker aan toe. Laat dit ongeveer drie minuten op hoog vuur bakken tot je karamel een donkerrode kleur heeft en bubbelt. Laat dit niet te donker worden.Stap 5
Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter aan de aardbeien toe. Roer dit door tot de boter gesmolten is.Stap 6
Serveer 3 pannenkoekjes per persoon met een flinke schep van de aardbeien mét saus.Stap 7
Maak eventueel af met Griekse yoghurt of slagroom.Bron: Blondie Kookt
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ricottapannenkoekjes met aardbeien
Stap 1
Scheid de eieren, rasp de citroen.Stap 2
Meng ricotta, melk, eigelen en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten schuimig (gaat het beste met een mixer). Roer bloem, bakpoeder en zout door het ricottamengsel. Spatel hier de eiwitten doorheen.Stap 3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olie. Bak 12 pannenkoekjes van het beslag. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als je bubbeltjes aan de randen van de pannenkoekjes ziet en de onderkant mooi bruin is.Stap 4
Snijd de aardbeien in partjes. Doe een theelepel boter in de pan en voeg de aardbeien hier bij. Voeg hier meteen de suiker aan toe. Laat dit ongeveer drie minuten op hoog vuur bakken tot je karamel een donkerrode kleur heeft en bubbelt. Laat dit niet te donker worden.Stap 5
Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter aan de aardbeien toe. Roer dit door tot de boter gesmolten is.Stap 6
Serveer 3 pannenkoekjes per persoon met een flinke schep van de aardbeien mét saus.Stap 7
Maak eventueel af met Griekse yoghurt of slagroom.Bron: Blondie Kookt
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.