Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

#HappyLunchtime! Nr4. JKL!

Bijna weer een week voorbij, bijna weekend. Daarom is het tijd voor een #HappyLunchtime! Vandaag zijn de J, K en L aan de beurt!

De letters JKL waren het lastigste om een lunch mee te bedenken.
Lastiger dan de C, Q, X, Y en Z!

Ik dacht aan Jam, Kip, Kaas, L…. Ik kwam er niet echt ver mee.
Het was namelijk ook nog de bedoeling dat de ingrediënten bij elkaar konden, dat het lekker zou smaken als je het samen eet. Dus niet een apart broodje kaas, broodje jam en broodje L…. .

Uiteindelijk is er een lunch ontstaan.
En een erg lekkere lunch.
Een frisse lunch. Ee verrassende lunch.

Een geslaagde lunch!

Het zijn de volgende ingrediënten geworden:

Jonagold, roomKaas en Limoen!

De limoen is verwerkt in de rookaas. Limoen-roomkaas dus.
Jonagold, appel, erbovenop. Klaar. Lekker smullen.

Voor dit broodje heb je niet veel ingrediënten nodig.
Alleen de JKL ingrediënten plus kruiden, brood, suiker en kaneel.

Ik weet dat ik van citroen houdt, maar deze Limoen-roonKaas mag er ook zeker wezen!
Lekker fris. Deze komt vaker op mijn brood.

Ik ben eigenlijk geen fan van fruit op brood. Toch heb ik het geprobeerd met deze lunch.
Ik was blij verrast. Ik vond het heerlijk! Al had ik de appeltjes ook wel erg lekker gemaakt met kaneel en basterdsuiker.

Limoen-kruiden-roomKaas belegd met Jonagold!

Ingrediënten voor 3 boterhammen:

  • 3 sneetjes brood
  • Jonagold appel
  • theelepel lichte basterdsuiker
  • beetje kaneel

Voor de roomkaas: (dit is voor meer dan 3 boterhammen, ongeveer 6)

  • 1 limoen
  • 200 gram roomkaas
  • beetje verse peterselie
  • beetje verse bieslook
  • peper
  • zout

Bereiding:

Rasp een halve limoen. Meng de rasp door de roomkaas, voeg hier zout, peper en 2 theelepels limoensap door.

Snijd de peterselie en bieslook fijn. Roer dit door de limoen-roomkaas.
Proef of je de roomkaas qua smaak goed vind, voeg er desgewenst extra kruiden of limoensap bij.

Meng op een bord basterdsuiker met kaneel.
Snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en de schil.
Dep de buitenkant van de appel in het suiker/kaneelmengsel. Snijd de partjes appel in schijfjes.

Besmeer het brood royaal met de limoen-roomkaas. Beleg dit met de schijfjes appel.

Geniet…

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Comments

  1. Maaike 5 oktober 2012 at 12:45

    Lekker hoor! :) En die Jonagold is een goeie! ;)

    Reply
    1. Brenda 6 oktober 2012 at 10:31

      Goed gevonden hé!? ;-)

      Reply
  2. IJtje 18 januari 2019 at 21:33

    Vraagje, is dit recept voor één persoon?

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: