Ga naar de inhoud

Kippasteitje van Donna Hay

Geïnspireerd op Donna Hay deel ik hierbij een snel, vers en simpel recept voor kippasteitjes. En ook nog eens erg lekker! En ook nog eens erg lekker!
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kippasteitje van Donna Hay

Ik vertelde je maandag dat het kookboek Fast, Fresh and Simple van Donna Hay mijn favoriet is op dit moment.
Ik heb inmiddels meerdere recepten uit dit boek gekookt. En dit is er een van!

Iedere keer verbaast het me weer hoe simpel de recepten van Donna zijn, en hoe ontzettend goed het smaakt.
Zo ook deze kippasteitjes.

Ze zijn snel, vers en simpel om te maken.
En ook nog eens erg lekker!

Dit pasteitje heeft simpele ingrediënten, de smaken komen supergoed uit, en proef je echt terug in het pasteitje.

Het maken van de pasteitjes vond ik eigenlijk een ‘gepriek’. Ik was bang de mijn pasteitjes er niet zo mooi uit zouden zien.

Maar..

..ze kwamen juist ontzettend mooi uit de oven!

(dus: lukt het even niet, ga door want er is hoop!)

Het resultaat mag er zijn!

En de smaak is ook super!

Kortom: een snel, vers en simpel gerechtje. En erg lekker!

Ingrediënten

pasteitjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kippasteitje van donna hay

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats bakpapier op een bakplaat.

2
Stap 2

Kook de kip in kippenbouillon gaar. Snijd de kip vervolgens in dobbelsteentjes.

3
Stap 3
Meng de kip met zure room, basilicum, citroenschil, mosterd, zout en peper.
4
Stap 4
Snijd 2 rechthoeken van 15x10 cm uit het bladerdeeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
5
Stap 5
Schep de vulling midden op het deeg. Bestrijk de randen van het deeg met ei.
6
Stap 6
Snijd 2 rechthoeken van 18x12 cm uit het overige deeg en leg ze over de vulling. Druk de randen voorzichtig maar goed aan.
7
Stap 7
Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei.
8
Stap 8

Bak 25 tot 30 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Bron: Fast, Fresh, Simple van Donna Hay (2010)

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

6 reacties

Caro

wat een leuke site ! :D heb m op mijn favorieten en ga binnenkort wat proberen te maken! kan ik dit ook maken met citroensap uit een flesje ipv citroenschil?

Laat een bericht achter

Tessa

Ja die heb ik ook eens gemaakt. Heerlijk inderdaad!! :)

Laat een bericht achter

Anja

Zojuist de pasteitjes gemaakt, heerlijk. Van de hoeveelheid ingredienten kon ik 4 pasteitjes maken. Dit gegeten met de aardappeltjes uit de oven, ook zalig en sla erbij een heerlijke maaltijd en voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Ilse ten Have

Dat ziet er best lekker uit! Gaan we hier een keer maken. =)

Laat een bericht achter

sabrina

Leuk, lkker en makkelijk. Wat zou je er bij serveren om er een maaltijd van te maken?

Laat een bericht achter

Brenda

Hoi Sabrina, wij hebben er een simpele salade bij gegeten. (ijsbergsla, tomaat, gekookt eitje, pijnboompitjes, zilveruitjes, peper, zout en dressing)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op