Ga naar de inhoud

#HappyLunchtime! Nr. 9! XYZ!

Wraps zijn altijd goed! Deze heerlijke wrap bestaat uit zalm, zelfgemaakte honing-mosterdsaus, ijsbergsla, tomaat, roomkaas, pijnboompitjes, kappertjes en bieslook.
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

#HappyLunchtime! Nr. 9! XYZ!

Wrap ijsbergsla en zalm

Daar zijn we dan… aangekomen bij de XYZ!
#HappyLunchtime nummer 9!

De XYZ staan voor:

Wrap (Xrap), Ysbergsla en Zalm!

Een wrap als avondmaaltijd is denk ik bij velen bekend. Een wrap als hapje ook.
De wrap met roomkaas, zalm en ijsbergsla is een hapje dat op veel verjaardagen voorbij komt. En ik moet zeggen het blijft lekker. Ook na de 10e verjaardag.DSC_0404

Dus: waarom zou je dit lekkere hapje niet eten als lunch? Met een paar extra ingrediƫnten erbij is het een volwaardige lunch waar je de hele middag mee door kan!

Ik heb ontdekt dat zalm heel erg goed samengaat met honing-mosterdsaus. Dus dat mocht in deze lunchwrap zeker niet ontbreken!
Verder heb ik er tomaatjes, zilveruitjes, bieslook, roomkaas, ijsbergsla, kappertjes en pijnboompitjes aan toegevoegd.DSC_0417

Honing-mosterddressing/saus is in iedere supermarkt te koop. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Als je mosterd Ć©n honing in huis hebt is het zo gepiept, en nog eens super lekker omdat je zelf de smaak bepaald.
Meng ongeveer een zelfde hoeveelheid mosterd met honing, voeg een beetje olie toe. Voor een romige saus kun je yoghurt of mayonaise toevoegen. Proef of je de smaak goed vind. Voeg naar smaak extra honing, mosterd, olie, mayonaise of yoghurt toe.

Bij de zalm is het lekker een beetje dille aan je honing-mosterdsaus toe te voegen.

DSC_0470

 

Ingrediƫnten

lunchwraps
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze #happylunchtime! nr. 9! xyz!

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1

Rooster de pijnboompitjes. Snijd de Cherry tomaatjes in kwartjes en snij de zilveruitjes en kappertjes fijn.

2
Stap 2
Verwarm de wraps even kort in de magnetron, hierdoor kun je ze makkelijker oprollen.
3
Stap 3
Smeer op het midden van de wrap een strook roomkaas over de gehele breedte (zie foto). Beleg de strook roomkaas met zalm. Strooi hierover de tomaatjes, zilveruitjes, kappertjes en pijnboompitjes, peper, zout en bieslook. Verdeel een beetje honing-mosterddressing over de wrapvulling.
4
Stap 4

Verdeel tot slot ijsbergsla over de strook wrapvulling.

5
Stap 5
Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen. Rol de wrap van beneden naar boven.
6
Stap 6
Snijd de wrap door midden.

En..
..enjoy your #HappyLunchtime!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

4 reacties

astrid

Ha Brenda, Dit gerecht komt op het lijstje onder de visburger met zalm. Ben gek op zalm. groetjes astrid

Laat een bericht achter

Brenda

Jaa Astrid is dol op zalm!! :-)

Es

Wraps vind ik ook lekker. In de winter vind ik het te koud. ;) Wat wordt je volgende project?

Laat een bericht achter

Brenda

Dan is de sandwich uiensoep iets voor je Es! Die is heerlijk warm! Volgende project is nog niet bekend, even bedenken nog :-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op