Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pepernotenijs

 

Er zit vandaag iets heel erg lekkers in je schoen. Namelijk: homemade pepernotenijs! Super makkelijk om op deze manier zelf ijs te maken. Én super lekker.

Sint en zijn pietermannen zijn weer in het land. Dus nu is het dé tijd voor pepernoten en ander lekker snoepgoed. Ik beken dat ik al meer dan genoeg pepernoten, chocolade pepernoten en truffel pepernoten op heb. Ze liggen dan ook al vanaf het einde van de zomer in de supermarkt.
Zonde omdat het nog zo lang duurt voor de sinterklaastijd begint. Ik heb geprobeerd ze niet te ver van tevoren te kopen. Maar het is me niet gelukt. Pepernoten zijn namelijk té lekker.

Omdat je de gewone pepernoten misschien inmiddels al zat bent heb ik een nieuwe optie (gevonden via Annemerel) die zeker de moeite waard is.

Dit pepernotenijs MOET je proeven, echt super lekker!
En het is zo makkelijk om zelf pepernoten ijs te maken.

De ingrediënten: eieren, suiker, slagroom, speculaaskruiden en…. pepernoten!!

Nadat je het ijs gemaakt hebt moet het in de vriezer minimaal 4 uur opstijven.
Dat duurt even, maar het is de moeite waard!

Dit recept is goed voor meer dan een liter ijs. Kleine moeite, groot resultaat dus.
En er is genoeg voor iedereen.

En mocht het toch de kort zijn.. dan maak je het gewoon een tweede, derde of vierde keer.

Want het is geen straf om de restjes van dit heerlijke ijs op te eten.
Volgende keer maak ik het een keer met truffel of chocolade pepernoten, lijkt me ook érg lekker!

Homemade Pepernotenijs

 

Pepernotenijs

Ingrediënten

  • 600 ml slagroom
  • 200 gram pepernoten
  • 4 eetlepels speculaaskruiden
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 6 eetlepels kristalsuiker
  • 4 eieren

Bereiding

  • Klop de slagroom met kristalsuiker op.
  • Mix in een andere kom de eieren. Voeg na twee minuten de bruine suiker toe. Klop dit op tot een luchtig geheel.
  • Voeg de speculaaskruiden toe aan het eimengsel. Meng de slagroommengsel hier ook door.
  • Maak de pepernoten fijn en roer dit door het mengsel. Giet dit een hele grote of meerdere kleine diepvriesbakken.
  • Laat dit in minimaal 4 uur in de vriezer pepernotenijs worden.

Bron: Annemerel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. Pingback: Heeeerlijk avondje! | Maaikyz iCook

  2. Pingback: (chocolade)kruidnoten(ijs) | op de boerderij

    1. flopje 6 november 2013 om 19:29

      dat ziet er lekker uit ik ga het zeker voor sinterklaas avond gebruiken

      dankje voor je lekkere idee

  3. Simone 4 december 2015 om 16:47

    Ziet er heel lekker uit zeg! Maar rauwe eieren? Klopt dat wel?

    1. Maria 19 november 2020 om 19:22

      Hoe zou je het maken als je wel een ijsmachine hebt?

  4. Jacqueline 18 november 2017 om 08:12

    Is het licht of donker bruine suiker?

  5. Nanda 29 november 2020 om 17:56

    Kan het ook zonder eieren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept