Lemon Tiramisu!
Bewaren
Een simpel toetje maar zo ontzettend lekker.. dat is deze Lemon Tiramisu. Tiramisu met lemon curd en limoncello. En topcombi.
Herinner je de Limoncello Semifreddo nog? Het is het lekkerste toetje dat ik ooit gemaakt heb.
Een toetje met lemon curd, mascarpone, roomkaas, lange vingers en limoncello. Super lekker. Het water loopt me in de mond als ik er aan denk.
Heel toevallig lag er in de koelkast een restje mascarpone én een restje lemon curd. Dat gooi ik niet zomaar weg, daar moest ik iets mee. Met roomkaas en lange vingers erbij werd het een heerlijk toetje: Lemon Tiramisu!
Houd je van citroen? Lijkt de Limoncello Semifreddo je lekker, maar lijkt het je teveel gedoe om te maken? Hou je van tiramisu, maar wil je eens wat anders?
Maak dan de Lemon Tiramisu als afsluiter van je kerstdiner. Het is makkelijk om te maken, minstens net zo lekker als de limoncello semifreddo, en eens wat anders dan de standaard tiramisu.Het is lekker om deze tiramisu net als de ‘gewone’ versie even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.
Dit toetje kun je maken voordat het (kerst)diner begint. Als je bij het toetje bent aangekomen hoef je ze alleen uit de koelkast te pakken, je kunt meteen aanvallen.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lemon tiramisu!
Stap 1
Mix mascarpone met roomkaas en vanillesuiker in een kom.Stap 2
Rasp en pers de halve citroen. Meng in een ander kommetje de citroensap met de rasp en limoncello.Stap 3
Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de glaasjes. Week de lange vingers in het limoncello-mengsel, breek ze door midden en steek ze in de glaasjes met mascarpone-mengsel.Stap 4
Verdeel de helft van de lemon curd over de lange vingers, en hierover het laatste deel van het mascarpone-mengsel. Giet hierover nog een beetje lemon curd.Stap 5
Zeef voor de finishing touch een beetje cacaopoeder over de toetjes.Stap 6
Net als 'gewone' tiramisu is het lekker om de toetjes even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lemon tiramisu!
Stap 1
Mix mascarpone met roomkaas en vanillesuiker in een kom.Stap 2
Rasp en pers de halve citroen. Meng in een ander kommetje de citroensap met de rasp en limoncello.Stap 3
Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de glaasjes. Week de lange vingers in het limoncello-mengsel, breek ze door midden en steek ze in de glaasjes met mascarpone-mengsel.Stap 4
Verdeel de helft van de lemon curd over de lange vingers, en hierover het laatste deel van het mascarpone-mengsel. Giet hierover nog een beetje lemon curd.Stap 5
Zeef voor de finishing touch een beetje cacaopoeder over de toetjes.Stap 6
Net als 'gewone' tiramisu is het lekker om de toetjes even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.