Krokante kip met honing en mosterd

De krokante kip met honing en mosterd Laatst heb ik bij La Cubanita in Amsterdam tapas gegeten (La Cubanita heeft ook vestigingen in Alkmaar, Delft, Hoorn, Zaandam, Heerhugowaard, Den Haag, Gouda.. en nog veel meer steden). De krokante kip met honing en mosterd is echt een aanrader!

We hebben verschillende heerlijke tapas gegeten. Het rolletje geitenkaas in ham met balsamicodressing was een van onze favorieten, maar ook de kip in honing/mosterd viel ontzettend in de smaak. Daarom besloot ik deze kip na te maken voor een (vroeg) sinterklaasavondje met vriendinnen.

De krokante kip met honing en mosterd

Omdat we allemaal kleine hapjes (soort tapas/high tea) gingen eten heb ik besloten de kip aan een spiesje te rijgen. Voor de kleur heb ik er rode paprika bij gedaan.

De krokante kip met honing en mosterd
De blokjes kip haal je eerst door de bloem, daarna door het ei. Hierdoor ontstaat bij het bakken een krokant laagje om de kip.

De krokante kip met honing en mosterd

Na het bakken roer je de kip even door een soja/honing/mosterd sausje.

De kip en gebakken stukjes paprika rijg je om en om op een spiesje.

De krokante kip met honing en mosterd

Een heerlijke gemakkelijke tapas, ideaal als je veel monden te voeden hebt.

Dit gerechtje kun je ook goed van te voren klaar maken.
Bewaar de gebakken stukjes kip en paprika afgedekt in de koelkast.
Voor het serveren bak je de kip en paprika even op, roer je de kip door de saus, rijg je het aan een stokkie en je kunt serveren.

De krokante kip met honing en mosterd

Pollo rebozado con miel y mostaza
Krokante kip in honing en mosterd

Krokante kip met honing en mosterd

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • ei
  • 3 a 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rode paprika

Extra benodigd:

  • satéstokjes

Bereiding

  • Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Rol de blokjes door de bloen en vervolgens door het ei.
  • Bak de kip in een koekenpan aan zodat er een mooi bruin korstje onstaat.
  • Snijd de paprika in niet te dunnen repen zodat je ze straks aan het spiesje kunt rijgen. Bak de paprika in een koekenpan, bestrooi met peper en zout.
  • Meng in een kommetje de sojasaus met honing en mosterd. Roer de gebakken kip door dit mengsel zodat het er een beetje aan blijft plakken.
  • Rijg stukjes kip en paprika om en om aan een spiesje.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk