Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Krokante kip met honing en mosterd

De krokante kip met honing en mosterd Laatst heb ik bij La Cubanita in Amsterdam tapas gegeten (La Cubanita heeft ook vestigingen in Alkmaar, Delft, Hoorn, Zaandam, Heerhugowaard, Den Haag, Gouda.. en nog veel meer steden). De krokante kip met honing en mosterd is echt een aanrader!

We hebben verschillende heerlijke tapas gegeten. Het rolletje geitenkaas in ham met balsamicodressing was een van onze favorieten, maar ook de kip in honing/mosterd viel ontzettend in de smaak. Daarom besloot ik deze kip na te maken voor een (vroeg) sinterklaasavondje met vriendinnen.

De krokante kip met honing en mosterd

Omdat we allemaal kleine hapjes (soort tapas/high tea) gingen eten heb ik besloten de kip aan een spiesje te rijgen. Voor de kleur heb ik er rode paprika bij gedaan.

De krokante kip met honing en mosterd
De blokjes kip haal je eerst door de bloem, daarna door het ei. Hierdoor ontstaat bij het bakken een krokant laagje om de kip.

De krokante kip met honing en mosterd

Na het bakken roer je de kip even door een soja/honing/mosterd sausje.

De kip en gebakken stukjes paprika rijg je om en om op een spiesje.

De krokante kip met honing en mosterd

Een heerlijke gemakkelijke tapas, ideaal als je veel monden te voeden hebt.

Dit gerechtje kun je ook goed van te voren klaar maken.
Bewaar de gebakken stukjes kip en paprika afgedekt in de koelkast.
Voor het serveren bak je de kip en paprika even op, roer je de kip door de saus, rijg je het aan een stokkie en je kunt serveren.

De krokante kip met honing en mosterd

Pollo rebozado con miel y mostaza
Krokante kip in honing en mosterd

Krokante kip met honing en mosterd

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • ei
  • 3 a 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rode paprika

Extra benodigd:

  • satéstokjes

Bereiding

  • Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Rol de blokjes door de bloen en vervolgens door het ei.
  • Bak de kip in een koekenpan aan zodat er een mooi bruin korstje onstaat.
  • Snijd de paprika in niet te dunnen repen zodat je ze straks aan het spiesje kunt rijgen. Bak de paprika in een koekenpan, bestrooi met peper en zout.
  • Meng in een kommetje de sojasaus met honing en mosterd. Roer de gebakken kip door dit mengsel zodat het er een beetje aan blijft plakken.
  • Rijg stukjes kip en paprika om en om aan een spiesje.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. karin 28 november 2012 om 16:04

    Ik was een van de gelukkige sinterklaas anders:-)!!
    Zat op deze heerlijke kippies te wachten!!!
    Heerlijk!! Toppertje bren!!!
    Xxx

    1. Brenda 29 november 2012 om 06:59

      :-) Goed om te horen!

  2. Esther 13 december 2015 om 17:21

    Klinkt erg lekker! Hoeveel eetlepels honing moeten erin? Er staat nu ‘e eetlepels honing’ ;)

    1. Brenda Kookt 14 december 2015 om 17:20

      Goed gezien, het gaat om 3 a 4 eetlepels honing in dit geval. Hier wordt de kip lekker plakkerig en zoet van

  3. Johan 27 februari 2018 om 09:04

    Niet eerst door de ei en dan pas de bloem?
    Lijkt mij dat de bloem vastplakt door het ei?

    1. Brenda Kookt 27 februari 2018 om 09:23

      Met paneren haal je het eerst door de bloem en daarna door het ei. Door eerst bloem te gebruiken blijft het ei beter plakken.

      1. Anoniem 24 augustus 2018 om 01:24

        Ik zou het eens andersom proberen, werkt veel beter ;)

  4. Anoniem1 27 december 2019 om 10:39

    Hoeveel gram kipfilet heb ik nodig? en voor hoeveel personen is het recept?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept