Tegenwoordig probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien. Dit gerecht met pasta, spinazie en zalm is dan ook geboren uit het moeten opmaken van restjes. En het was een succes, dit komt zeker nog eens op tafel.
Restje spinazie in de vriezer, restje gerookte zalm, beetje ricotta , een citroen in de koelkast én een handje pijnboompitjes.
Hieruit voort kwam deze makkelijke snelle pasta.
Ideaal om je restjes op te maken. Een heerlijke maaltijd na een werkdag.
Ook erg makkelijk om dit voor 1 persoon te maken, dat deed ik namelijk ook ;-)
Pasta met spinazie en zalm
Ingrediënten per persoon:
- 100 gram pasta
- 50 gram zalm
- handje pijnboompitjes
- spinazieblokjes uit de vriezer (ongeveer 1/3 pak)
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel ricotta
- knoflookpoeder
- peper en zout
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de spinazie in een pannetje.
Snijd de zalm in snippers en het sjalotje fijn.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Als de pijnboompitjes geroosterd zijn zet je ze apart in een kommetje. In de koekenpan fruit je het chalotje aan.
Meng het shalotje door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
Giet de pasta af. Meng de spinazie door de pasta.
Roer hier een scheut citroensap en een lepel ricotta door.
Verdeel tot slot de zalmsnippers en pijnboompitjes door de pasta.
Eet smakelijk!