Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pasta met Spinazie & Zalm

Pasta met spinazie en zalm Tegenwoordig probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien. Dit gerecht met pasta, spinazie en zalm is dan ook geboren uit het moeten opmaken van restjes. En het was een succes, dit komt zeker nog eens op tafel.
Pasta met spinazie en zalm

Restje spinazie in de vriezer, restje gerookte zalm, beetje ricotta , een citroen in de koelkast én een handje pijnboompitjes. DSC_0032

Hieruit voort kwam deze makkelijke snelle pasta.

Ideaal om je restjes op te maken. Een heerlijke maaltijd na een werkdag.
Ook erg makkelijk om dit voor 1 persoon te maken, dat deed ik namelijk ook ;-)DSC_0069

Pasta met spinazie en zalm

15 minuten
1 persoon

Ingrediënten

  • 100 gram pasta
  • 50 gram zalm
  • handje pijnboompitjes
  • spinazieblokjes uit de vriezer ongeveer 1/3 pak
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel ricotta
  • knoflookpoeder
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de spinazie in een pannetje.
  • Snijd de zalm in snippers en het sjalotje fijn.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Als de pijnboompitjes geroosterd zijn, zet je ze apart in een kommetje. In de koekenpan fruit je het sjalotje aan.
  • Meng het sjalotje door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
  • Giet de pasta af. Meng de spinazie door de pasta.
  • Roer hier een scheut citroensap en een lepel ricotta door.
  • Verdeel tot slot de zalmsnippers en pijnboompitjes door de pasta.
  • Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht, Vis

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Mirjam 16 oktober 2016 om 21:18

    Vanavond gemaakt met een restje verse spinazie. Erg lekker en supermakkelijk. Zelf nog wat kappertjes erdoor gegooid en de pijnboompitjes weggelaten.

  2. Pauline 22 maart 2017 om 18:22

    Dit was een lekkere pastagerecht!
    Ik had nog nooit ricotta gegeten. Dat is lekker zeg!
    Bedankt!

  3. Karin 8 april 2019 om 16:26

    Heerlijk ,favoriet bij mijn kids en heel makkelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept