Ga naar de inhoud

Scones

High Tea. Ik vind het leuk, lekker en gezellig. Ik houd van de hartige hapjes, maar ook van de zoete hapjes die daarna komen. En bij een echte high tea mogen Engelse scones niet ontbreken. En toevallig vind ik die ook nog eens heel erg lekker. Het liefst met clotted cream en lemon curd. Voor het
Delen op

Scones

Scones

High Tea. Ik vind het leuk, lekker en gezellig. Ik houd van de hartige hapjes, maar ook van de zoete hapjes die daarna komen. En bij een echte high tea mogen Engelse scones niet ontbreken. En toevallig vind ik die ook nog eens heel erg lekker. Het liefst met clotted cream en lemon curd.

Scones

Voor het Valentijnsontbijtje van de #foodswap stuurde ik ook een mix voor de scones naar mijn #swaptoffer. Het leek me lekker een keer scones bij het ontbijt te eten.

Het handige is dat scones zo klaar zijn, je hoeft geen uren in de keuken te staan voor je kunt ontbijten (of high tea-en). Het deeg van de scones is zo gemaakt, en ze hoeven maar 10 minuten in de oven. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voor je kunt ontbijten.

Scones

Traditionele scones zijn rond. Gebruik hiervoor een uitsteker van ongeveer 5 cm. Heb je niet de beschikking over een deeguitsteker? Gebruik dan een glas, dit werkt ook prima.
Voor de foodswap heb ik de scones ook in hartjes-vorm gemaakt.

Scones zijn het lekkerste als je ze  lauw-warm eet.
Maak je ze van te voren klaar? Verwarm ze een paar minuutjes in de oven voor je ze gaat eten.

Scones

 

 Scones

Ingrediënten voor 10 scones (ik maakte meerdere kleine scones)

  • 55 gram ongezouten boter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel (plus extra om het deeg uit te rollen)
  • 1,5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml melk
  • 1 eidooier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de boter en het bakmeel in een keukenmachine (met de handen kan ook) en meng tot het op broodkruim lijkt. Doe de suiker erbij en meng dit mee. Doe het mengsel in een kom en meng de melk erdoor. Er ontstaat een zacht deeg. Kneed dit tot een samenhangend deeg, maar ga niet te lang door, anders krijg je zware scones.

Bestrooi het werkvlak en de deegroller met bakmeel. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0.5 cm. Neem een deeguitsteekvorm van ongeveer 5 cm doorsnede en maak rondjes.

Leg de deegrondjes op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met de geklopte eidooier.
Bak ze in 10 minuten goudgeel.

Laat ongeveer 15 minuten afkoelen en serveer ze nog warm met clotted cream en lemon curd of jam.

 

Bron: Libelle kerst bakboek 2012

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

19 reacties

Ingrid

Kun je de scones invriezen. Wil je vrijdag maken met gebruiken voor maandag.

Laat een bericht achter

Ingrid

Het deeg is bij mij net kauwgom. Wat doe ik verkeerd? Mvg Ingrid

Laat een bericht achter

Wendy

Hi, Kloppen de verhoudingen van het recept wel? Als ik alle hoeveelheden gebruik dan blijft het deeg een plak boel wat ik niet kan uitrollen. Doe ik iets verkeerd? Ik kneed met de hand. Groetjes Wendy

Laat een bericht achter

Wendy

Hi, Ik ga de scones vandaag bakken en ze gaan morgen gegeten worden, hoe kan ik ze het beste bewaren en op wat voor temp kunnen ze het beste opgewarmd worden? Alvast bedankt! Groetjes Wendy

Laat een bericht achter

LAUREEN

Heerlijk die scones en andere lekkernijen. Ga het gauw proberen.

Laat een bericht achter

Leon

Hei, Indien geen rijs ,1/2 koffielel bakpoeder. Food:leon

Laat een bericht achter

Leon

Hei, Brenda Uitsteken doormeter 6 cm, moet volgens mij h deeg min. 3 cm dik zijn ! Groetjes Food:leon

Laat een bericht achter

r v wordragen

je kan ze beter met karnemelk maken, dat zuur van de karnemelk, bind beter in het zelfreizend bakmeel dan met gewone melk

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip, ik ga het de volgende keer eens proberen met karnemelk

jacqueline

Hej hoi, Kun je het deeg ook invriezen en kort voor gebruik ontdooien en dan afbakken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat kan heel goed met dit deeg!

elise

Ziet er lekker uit ik zal ze snel mogelijk maken

Laat een bericht achter

Anne

Hi Brenda, Kun je de scones een dag vantevoren maken? Gr., Anne

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Anne, dat kan zeker! Het is het lekkerste om ze voor het serveren nog even op te warmen. Maar koud kun je de scones ook eten.

b de boer

Ik heb het resept gebruikt maar ze worden erg plad hoe dik moet je ze maken ? Met de melk erbij word alles erg plakkerig en heb er wat bloem bij gedaan vandaar misschien. smaak is goed.

Laat een bericht achter

Brenda

Het deeg is aardig plakkerig inderdaad, maar dat vond ik niet vervelend. Die van mij waren ongeveer 0,5 tot 1 cm dik (voor ze de oven in gingen)

Sanne

Ik ben dol op scones! Lang geleden dat ik ze heb gemaakt, moet ik maar weer eens snel doen:)

Laat een bericht achter

Laura's Bakery

Dat ziet er heerlijk uit, leuke foto ook! Scones staan ook nog op mijn lijstje om te maken, vind ze zo lekker!

Laat een bericht achter

Brenda

Ja, lekker hé!? :-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op