Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Scones

Scones

High Tea. Ik vind het leuk, lekker en gezellig. Ik houd van de hartige hapjes, maar ook van de zoete hapjes die daarna komen. En bij een echte high tea mogen Engelse scones niet ontbreken. En toevallig vind ik die ook nog eens heel erg lekker. Het liefst met clotted cream en lemon curd.

Scones

Voor het Valentijnsontbijtje van de #foodswap stuurde ik ook een mix voor de scones naar mijn #swaptoffer. Het leek me lekker een keer scones bij het ontbijt te eten.

Het handige is dat scones zo klaar zijn, je hoeft geen uren in de keuken te staan voor je kunt ontbijten (of high tea-en). Het deeg van de scones is zo gemaakt, en ze hoeven maar 10 minuten in de oven. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voor je kunt ontbijten.

Scones

Traditionele scones zijn rond. Gebruik hiervoor een uitsteker van ongeveer 5 cm. Heb je niet de beschikking over een deeguitsteker? Gebruik dan een glas, dit werkt ook prima.
Voor de foodswap heb ik de scones ook in hartjes-vorm gemaakt.

Scones zijn het lekkerste als je ze  lauw-warm eet.
Maak je ze van te voren klaar? Verwarm ze een paar minuutjes in de oven voor je ze gaat eten.

Scones

 

 Scones

Ingrediënten voor 10 scones (ik maakte meerdere kleine scones)

  • 55 gram ongezouten boter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel (plus extra om het deeg uit te rollen)
  • 1,5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml melk
  • 1 eidooier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de boter en het bakmeel in een keukenmachine (met de handen kan ook) en meng tot het op broodkruim lijkt. Doe de suiker erbij en meng dit mee. Doe het mengsel in een kom en meng de melk erdoor. Er ontstaat een zacht deeg. Kneed dit tot een samenhangend deeg, maar ga niet te lang door, anders krijg je zware scones.

Bestrooi het werkvlak en de deegroller met bakmeel. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0.5 cm. Neem een deeguitsteekvorm van ongeveer 5 cm doorsnede en maak rondjes.

Leg de deegrondjes op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met de geklopte eidooier.
Bak ze in 10 minuten goudgeel.

Laat ongeveer 15 minuten afkoelen en serveer ze nog warm met clotted cream en lemon curd of jam.

 

Bron: Libelle kerst bakboek 2012

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. Wendy 11 augustus 2015 om 13:03

    Hi,
    Ik ga de scones vandaag bakken en ze gaan morgen gegeten worden, hoe kan ik ze het beste bewaren en op wat voor temp kunnen ze het beste opgewarmd worden?

    Alvast bedankt!
    Groetjes Wendy

  2. Wendy 11 augustus 2015 om 13:45

    Hi,

    Kloppen de verhoudingen van het recept wel? Als ik alle hoeveelheden gebruik dan blijft het deeg een plak boel wat ik niet kan uitrollen. Doe ik iets verkeerd? Ik kneed met de hand.

    Groetjes Wendy

  3. Ingrid 29 december 2016 om 11:47

    Het deeg is bij mij net kauwgom. Wat doe ik verkeerd?

    Mvg

    Ingrid

  4. Ingrid 19 april 2019 om 07:48

    Kun je de scones invriezen. Wil je vrijdag maken met gebruiken voor maandag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *