Ga naar de inhoud

Vegetarische Pizza

Een pizza is veel lekkerder om zelf te maken. En het is niet eens veel werk! Je bepaalt zelf wat je er op doet. Hierbij een recept voor een vegetarische pizza.
30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Vegetarische Pizza

Vegetarische pizza

Sundaynight, Pizzanight! Pizza vind ik heerlijk lazy-sunday-comfort voedsel. Makkelijk om een pizza uit de diepvries te nemen. Maar veel lekkerder om zelf een pizza te maken/beleggen. En het is niet eens veel werk. Je bepaald zelf wat je er op doet, van het ene ingrediënt iets meer, van het ander iets minder. Of juist lekker veel van alles. Precies zoals je het zelf het lekkerste vindt.

De basis is uiteraard tomatensaus en kaas, mozzarella in dit geval. En ik ging deze keer voor een vegetarische pizza met courgette, spinazie en tomaatjes.

Vegetarische Pizza

Dit is de eerste pizza die ik op een pizzasteen heb gebakken. Al een tijdje liep ik met het idee om een pizzasteen aan te schaffen, ik houd namelijk van een lekkere krokante pizzabodem. Het kwam het er niet van, maar inmiddels heb ik er eindelijk een in mijn bezit. Via de webshop van Fonq mocht ik namelijk een product uitzoeken om te testen. Omdat ik een product wilde testen dat ik naar verwachting ook echt ga gebruiken koos ik voor een pizzasteen.

Ik heb deze steen van Jamie Oliver gekozen. Het resultaat van het bakken op een pizzasteen is wat ik ervan had gehoopt. Een heerlijke bodem. Lekker krokant, stevig, niet droog, precies goed. Ik heb een pak met mix voor pizzabodem gebruikt, zo een waar je alleen water en olie moet toevoegen. Deze bodem gebruik ik vaker. Het is altijd lekker, maar niet echt lekker krokant. Vanaf nu wel. Pizza’s uit de diepvries worden ook extra krokant door het gebruik van mijn steen.

Het enige waar ik nog aan moet wennen is dat je de steen niet schoon mag maken met water. De aangekoekte bodem mag je alleen schoon schrapen. Water wordt namelijk opgezogen door de steen, hierdoor kan de steen breken wanneer je hem in de oven verwarmt. Maar daar kan ik wel aan wennen, vanaf nu eten wij heerlijke krokante pizza’s. Verder werkt het bakken op een pizzasteen hetzelfde, enige dat je hoeft te doen is de steen goed voor te verwarmen voor je de pizza erop plaatst. De pizzasteen die ik in bezit heb kost ongeveer € 20,-, qua investering valt het dus reuze mee. De steen is ook te gebruiken voor het bakken van koekjes en brood.

Vegetarische Pizza

 

 

Ingrediënten

pizza
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegetarische pizza

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °c. Verwarm de gepelde tomaten in een pannetje met een beetje peper, zout en oregano. Laat dit even pruttelen. Pureer de tomaten met een staafmixer of blender als het is opgewarmd.
2
Stap 2
Snijd de champignons, courgette en mozzarella in plakjes, halveer de Cherry tomaatjes.
3
Stap 3
Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg uit.
4
Stap 4
Beleg de pizza met de gepureerde tomaten, verdeel hierover de mozzarella. Verspreid de spinazie over de pizza en vervolgens de plakjes courgette. Verdeel hierna de plakjes champignons en gehalveerde tomaatjes over de pizza. Maak het af door een lepel groene pesto over de pizza te verdelen.
5
Stap 5
Bak de pizza in 25 minuten mooi bruin.

Wil je een mooie ronde pizza maken? Gebruik een springvorm als mal om een mooie cirkel te snijden.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

8 reacties

Sigi

De steen en bbq/oven moeten erg heet zijn. 250 graden. De steen verwarm je mee in de bbq/oven. Ik rol het deeg eerst uit op een plank en beleg het meteen. Onder het deeg leg ik maïsmeel. Met de pizzaschep kun je hem dan makkelijker oppakken en op de pizzasteen leggen. Maïsmeel zijn eigenlijk kleine bolletjes. Misschien lukt het dan beter. Een paar keer oefenen en je zal zien dat je er handigheid in krijgt. Succes!

Laat een bericht achter

sophie

Vraagje! Heb je geen last van dat de pizza op de steen blijft plakken? Ik heb ook zo'n steen maar op een of andere manier wil het niet echt lukken. Met meel heb ik het al geprobeerd, gevolg dat de hele pizza naar meel smaakt. Bakpapier werkt wel prima maar dan is dat hele idee van die steen smaak weg... Hoe heb jij dit gedaan? Leuke site heb je, ga zo door!

Laat een bericht achter

Brenda

Ik ben bang dat ik je hierover niet kan adviseren Sophie. Inmiddels zijn er 3 pizza's op de steen gebakken. Alleen de tweede bleef echt plakken. Met een spatel moest ik hem los wrikken. Volgens mij mag je geen bloem e.d. op de steen gebruiken.

Jennifer

Ziet er goed uit! Veel lekkerder en gezonder dan die diepvriespizza's!

Laat een bericht achter

Brenda

Zeker weten!

Lisa

Wat een leuk idee, zo'n pizzasteen lijkt me ook wel wat. Ik hou ook van een knapperige bodem. Groetjes, Lisa

Laat een bericht achter

Laura's Bakery

Dat ziet er echt lekker uit, ondanks dat ik eigenlijk altijd vlees op mijn pizza wil! Ik wil binnenkort ook eens zelf een pizza maken op de steen. We hebben er eentje maar gebruiken hem maar weinig. Zelf ben ik dol op pizza met prosciutto of parmaham en rucola, nu kiezen wat ik wil maken :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op