Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Vegetarische Pizza

Vegetarische pizza

Sundaynight, Pizzanight! Pizza vind ik heerlijk lazy-sunday-comfort voedsel. Makkelijk om een pizza uit de diepvries te nemen. Maar veel lekkerder om zelf een pizza te maken/beleggen. En het is niet eens veel werk. Je bepaald zelf wat je er op doet, van het ene ingrediënt iets meer, van het ander iets minder. Of juist lekker veel van alles. Precies zoals je het zelf het lekkerste vindt.

De basis is uiteraard tomatensaus en kaas, mozzarella in dit geval. En ik ging deze keer voor een vegetarische pizza met courgette, spinazie en tomaatjes.

Vegetarische Pizza

Dit is de eerste pizza die ik op een pizzasteen heb gebakken. Al een tijdje liep ik met het idee om een pizzasteen aan te schaffen, ik houd namelijk van een lekkere krokante pizzabodem. Het kwam het er niet van, maar inmiddels heb ik er eindelijk een in mijn bezit. Via de webshop van Fonq mocht ik namelijk een product uitzoeken om te testen. Omdat ik een product wilde testen dat ik naar verwachting ook echt ga gebruiken koos ik voor een pizzasteen.

Ik heb deze steen van Jamie Oliver gekozen. Het resultaat van het bakken op een pizzasteen is wat ik ervan had gehoopt. Een heerlijke bodem. Lekker krokant, stevig, niet droog, precies goed. Ik heb een pak met mix voor pizzabodem gebruikt, zo een waar je alleen water en olie moet toevoegen. Deze bodem gebruik ik vaker. Het is altijd lekker, maar niet echt lekker krokant. Vanaf nu wel. Pizza’s uit de diepvries worden ook extra krokant door het gebruik van mijn steen.

Het enige waar ik nog aan moet wennen is dat je de steen niet schoon mag maken met water. De aangekoekte bodem mag je alleen schoon schrapen. Water wordt namelijk opgezogen door de steen, hierdoor kan de steen breken wanneer je hem in de oven verwarmt. Maar daar kan ik wel aan wennen, vanaf nu eten wij heerlijke krokante pizza’s. Verder werkt het bakken op een pizzasteen hetzelfde, enige dat je hoeft te doen is de steen goed voor te verwarmen voor je de pizza erop plaatst. De pizzasteen die ik in bezit heb kost ongeveer € 20,-, qua investering valt het dus reuze mee. De steen is ook te gebruiken voor het bakken van koekjes en brood.

Vegetarische Pizza

Vegetarische Pizza

30 minuten
+ 25 minuten
1 pizza

Ingrediënten

 • 1 pizzabodem ik gebruikte een pak deegmix uit de supermarkt
 • ½ blikje gepelde tomaten
 • theelepel oregano
 • 4 champignons medium
 • handje verse spinazie
 • ½ courgette
 • 1 eetlepel groene pesto
 • 6 Cherry tomaatjes
 • mozzarella

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 °c. Verwarm de gepelde tomaten in een pannetje met een beetje peper, zout en oregano. Laat dit even pruttelen. Pureer de tomaten met een staafmixer of blender als het is opgewarmd.
 • Snijd de champignons, courgette en mozzarella in plakjes, halveer de Cherry tomaatjes.
 • Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg uit.
 • Beleg de pizza met de gepureerde tomaten, verdeel hierover de mozzarella. Verspreid de spinazie over de pizza en vervolgens de plakjes courgette. Verdeel hierna de plakjes champignons en gehalveerde tomaatjes over de pizza. Maak het af door een lepel groene pesto over de pizza te verdelen.
 • Bak de pizza in 25 minuten mooi bruin.

Tip:

Wil je een mooie ronde pizza maken? Gebruik een springvorm als mal om een mooie cirkel te snijden.

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht, Vegetarisch

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Laura's Bakery 13 maart 2013 om 09:51

  Dat ziet er echt lekker uit, ondanks dat ik eigenlijk altijd vlees op mijn pizza wil! Ik wil binnenkort ook eens zelf een pizza maken op de steen. We hebben er eentje maar gebruiken hem maar weinig. Zelf ben ik dol op pizza met prosciutto of parmaham en rucola, nu kiezen wat ik wil maken :)

 2. Lisa 13 maart 2013 om 15:27

  Wat een leuk idee, zo’n pizzasteen lijkt me ook wel wat.
  Ik hou ook van een knapperige bodem.
  Groetjes, Lisa

 3. Jennifer 14 maart 2013 om 13:05

  Ziet er goed uit! Veel lekkerder en gezonder dan die diepvriespizza’s!

  1. Brenda 15 maart 2013 om 06:58

   Zeker weten!

 4. sophie 25 maart 2013 om 20:24

  Vraagje!
  Heb je geen last van dat de pizza op de steen blijft plakken?
  Ik heb ook zo’n steen maar op een of andere manier wil het niet echt lukken. Met meel heb ik het al geprobeerd, gevolg dat de hele pizza naar meel smaakt. Bakpapier werkt wel prima maar dan is dat hele idee van die steen smaak weg…
  Hoe heb jij dit gedaan?

  Leuke site heb je, ga zo door!

  1. Brenda 26 maart 2013 om 09:58

   Ik ben bang dat ik je hierover niet kan adviseren Sophie. Inmiddels zijn er 3 pizza’s op de steen gebakken. Alleen de tweede bleef echt plakken. Met een spatel moest ik hem los wrikken. Volgens mij mag je geen bloem e.d. op de steen gebruiken.

   1. sophie 28 maart 2013 om 21:09

    jammer, toch thnx voor je reactie;)

 5. Sigi 9 juni 2021 om 16:18

  De steen en bbq/oven moeten erg heet zijn. 250 graden. De steen verwarm je mee in de bbq/oven. Ik rol het deeg eerst uit op een plank en beleg het meteen. Onder het deeg leg ik maïsmeel. Met de pizzaschep kun je hem dan makkelijker oppakken en op de pizzasteen leggen. Maïsmeel zijn eigenlijk kleine bolletjes. Misschien lukt het dan beter. Een paar keer oefenen en je zal zien dat je er handigheid in krijgt. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept