Ga naar de inhoud

Bacon and Eggs Benedict Style

Wil je eens een ander eitje bij het ontbijt? Maak dan deze gepocheerde eieren met gebakken bacon. Hmm, eet smakelijk!

25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bacon and Eggs Benedict Style

Bacon & eggs, benedict styleHet is bijna pasen, dus kun je niet om eieren heen. Wil je eens een ander eitje bij het ontbijt? Maak dan deze gepocheerde eieren met gebakken bacon. Bacon and eggs benedict style!

 

Bacon & eggs, benedict style

De ingrediënten staat er weer klaar voor, de bacon, eggs en broodjes. Ik heb er ook wat kaas een toegevoegd. Extra lekker als je de kaas even opwarmt in de oven.

Bacon & eggs, benedict style

Bij de Workshop Koken met Neff pocheerde ik voor het eerst een ei. Het lukte meteen en ook toen ik thuis aan de slag ging het met pocheren van eieren mislukte het (nog) nooit.

Bacon & eggs, benedict style

 

Ingrediënten

personen

Extra benodigdheden: een zeefje

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bacon and eggs benedict style

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Bak de kaiserbollen af volgens de verpakking. Kook ruim water in de waterkoker.
2
Stap 2
Bak de plakjes bacon in een koekenpan knapperig.
3
Stap 3
Giet het gekookte water in een pan, neem een maatje  groter dan het kleinste pannetje. Breng het water nogmaals aan de kook op het fornuis.
4
Stap 4
Snijd het kapje van de kaiserbollen, leg hier een plak kaas op en verwarm dit nog 2 a 3 minuten in de oven.
5
Stap 5
Giet een scheutje azijn in het water. Draai het gas onder de pan op medium.
6
Stap 6
Maak met een lepel een draaikolk in de pan. Breek een ei en laat dit in het midden van de draaikolk 'vallen'. Door de draaikolk vouwt het eiwit zich om de dooier.  
7
Stap 7
Laat het ei ongeveer 3 minuten in het water.
8
Stap 8
Schep het ei voorzichtig op met een zeefje. Doe hetzelfde met het tweede ei.
9
Stap 9
Haal de bollen uit de oven. Leg hier de bacon en vervolgens de gepocheerde eieren op.
10
Stap 10
Strooi een beetje peper, zout en bieslook over de bacon and eggs.

Om het ei succesvol te pocheren giet je een scheutje azijn bij het kokende water. Hierdoor stolt het ontsnapte eiwit sneller. Met een lepel maak je een draaikolk in het water. Als je het ei hierin laat vallen vouwt het eiwit zich om de dooier. Zo ontstaat een mooi bolletje.
Als je ei klaar is kun je hem het beste met een zeefje voorzichtig uit het water scheppen. Zo blijft je zacht gepocheerd eitje heel.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood

6 reacties

Simone

Ik heb nog nooit een ei gepocheerd. Het klinkt heel makkelijk als ik jouw uitleg lees. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken zonder video! :)

Laat een bericht achter

Marja

Dat zou nog eens lekker zijn Brenda! Lever je ze warm af? En de hollandaise saus graag apart! Hahahahaha. Heeeeerlijk voor een luie paasmorgen of gewoon zondagmorgen wat denk je daarvan. Of een zondagse brunch! Nog beter. Ik geloof dat ik me dood zou schrikken als je idd opeens voor mijn deur zou staan! Dromen mag toch? ;-)

Laat een bericht achter

Brenda

Dromen mag altijd.. :-)

Merle

Wat heerlijk weer Bren! Goed idee voor Pasen idd!

Laat een bericht achter

Simone

O dat ziet er lekker uit Brenda! Kan ik er eentje bestellen? Mis natuurlijk wel de Hollandaise saus alhoewel deze versie ongetwijfeld gezonder is...:)

Laat een bericht achter

Brenda

Op bestelling wil ik er best Hollandaise aan toevoegen hoor ;-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op