Pizza Pollo

Pizza Pollo

Alweer een tijdje geleden aten we pizza.  Ik maakte voor mezelf de vegetarische pizza. J. gaf aan dat niet iedereen van culinaire pizza’s houdt en er vast bezoekers van Brenda Kookt zijn die geïnteresseerd zijn in zijn pizza pollo.  Bij deze deel ik de gewone, maar erg lekkere, pizza pollo van J.

Pizza Pollo

De ingrediënten zijn vrij simpel, maar daarom niet minder lekker.
Kip is het belangrijkste ingrediënt van deze pizza, samen met tomatensaus en kaas. Liefst veel kaas. Daarom gaat er naast mozzarella ook een extra geraspte kaas bij. Gewoon, omdat het kan.
Als extraatje voegen we er paprika en champignons aan toe.

Loopt het water je al in de mond?

Pizza Pollo

Pizza Pollo

Ingrediënten:

  • 1 pizzabodem (ik gebruikte een pak pizzadeegmix uit de supermarkt)
  • half blikje gepelde tomaten
  • theelepel oregano
  • 1 kipfilet
  • kipkruiden
  • 4 champignons (medium)
  • 1/4 rode paprika
  • halve bol mozzarella
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °c.

Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet met een beetje kipkruiden aan in een koekenpan.

Verwarm de gepelde tomaten in een pannetje met een beetje peper, zout en oregano. Laat dit even pruttelen. Pureer de tomaten met een staafmixer of blender als het is opgewarmd.

Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.

Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg uit.

Beleg de pizza met de gepureerde tomaten, verdeel hierover de mozzarella en geraspte kaas. Verspreid de stukjes gebakken kipfilet over de pizza. Verdeel hierna de plakjes champignons en stukje paprika over de pizza.
Bak de pizza in 25 minuten mooi bruin.

Tip: Wil je een mooie ronde pizza maken? Gebruik een springvorm als mal om een mooie cirkel te snijden.

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Gisteren de pizza pollo gemaakt. Heerlijk. Kost weinig tijd en toch heel erg lekker. Heb wel iets meer champignons gebruikt en een volledig blikje tomatenblokjes verwarmd met de kruiden zoals omschreven maar niet geblendeerd. Echt een aanrader om vaker te maken. Dank je wel voor dit recept.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk