Kip Shoarma

Kip Soarma (sl)

Vandaag gaan we voor kip. KIP shoarma. Een heerlijk maaltje. Iedereen heeft zo nu en dan een goed broodje shoarma nodig toch?

Een simpel (lazy) sunday recept.  Als ik thuis (meestal op zondag) shoarma maak wordt het bijna altijd deze kip shoarma. Daarbij eet ik een beetje sla, champignons, paprika en ui.

Shoarma kan niet zonder knoflooksaus. En ook die maken we zelf.

Kip Shoarma

 Kip Shoarma

Ingrediënten:

  • 600 gram kipfilet
  • 1 eetlepel shoarma kruiden (of zoals aangegeven op de verpakking)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 5 pitabroodjes
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • half teentje knoflook (of 1 klein teentje als je hem sterker wilt)
  • bieslook (vers of gedroogd)
  • peper
  • zout
  • ijsbergsla
  • olie

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer dit even in shoarmakruiden met olie. Laat dit indien gewenst even intrekken.

Snijd de ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Bak de gemarineerde  kipfilet aan in een wok. Voeg de ui hierbij en bak dit even mee. Voeg de champignons en paprika erbij als de ui glazig is. Bak de groenten kort mee.

Maak de pitabroodjes vochtig, verwarm ze in de broodrooster of oven.
Pers de knoflook. Meng de yoghurt met de mayonaise, geperste knoflook, bieslook, peper en zout. Proef of je de knoflooksaus qua smaak aangenaam vind, voeg indien gewenst een beetje extra knoflook of kruiden toe.

Snijd de broodjes open, verdeel een beetje saus in het broodje en leg er een blaadje ijsbergsla in. Verdeel de kip shoarma over de broodjes.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 

 

(Visited 21 times, 2 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
  1. ja dit is makkelijk en kei lekker. Ik heb hem ook met kalkoen gemaakt. Is ook lekker.
    Maar het is in ieder geval de moeite waard.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk