Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Kip Shoarma

Kip Soarma (sl)

Vandaag gaan we voor kip. KIP shoarma. Een heerlijk maaltje. Iedereen heeft zo nu en dan een goed broodje shoarma nodig toch?

Een simpel (lazy) sunday recept.  Als ik thuis (meestal op zondag) shoarma maak wordt het bijna altijd deze kip shoarma. Daarbij eet ik een beetje sla, champignons, paprika en ui.

Shoarma kan niet zonder knoflooksaus. En ook die maken we zelf.

Kip Shoarma

 Kip Shoarma

Ingrediënten:

  • 600 gram kipfilet
  • 1 eetlepel shoarma kruiden (of zoals aangegeven op de verpakking)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 5 pitabroodjes
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • half teentje knoflook (of 1 klein teentje als je hem sterker wilt)
  • bieslook (vers of gedroogd)
  • peper
  • zout
  • ijsbergsla
  • olie

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer dit even in shoarmakruiden met olie. Laat dit indien gewenst even intrekken.

Snijd de ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Bak de gemarineerde  kipfilet aan in een wok. Voeg de ui hierbij en bak dit even mee. Voeg de champignons en paprika erbij als de ui glazig is. Bak de groenten kort mee.

Maak de pitabroodjes vochtig, verwarm ze in de broodrooster of oven.
Pers de knoflook. Meng de yoghurt met de mayonaise, geperste knoflook, bieslook, peper en zout. Proef of je de knoflooksaus qua smaak aangenaam vind, voeg indien gewenst een beetje extra knoflook of kruiden toe.

Snijd de broodjes open, verdeel een beetje saus in het broodje en leg er een blaadje ijsbergsla in. Verdeel de kip shoarma over de broodjes.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Heidy 13 mei 2015 om 19:47

    ja dit is makkelijk en kei lekker. Ik heb hem ook met kalkoen gemaakt. Is ook lekker.
    Maar het is in ieder geval de moeite waard.

  2. Peer 5 november 2016 om 17:58

    Heel leuk recept.

    Maar voor de knoflooksaus kun je de bieslook beter vervangen door peterselie, en als je geen peterselie hebt, munt.

  3. Hetetenisklaar 10 november 2016 om 13:40

    Iedereen heeft inderdaad af en toe zo een broodje nodig.
    Voor hoeveel personen is dit recept? Ga het dit weekend uitproberen.

    Groetjes

  4. Blog bouw 13 december 2018 om 14:17

    Lekker broodje shoarma!
    Ik hou der wel van,
    Leuk dat andere mensen hier ook van houden.
    Top

  5. idee blog 14 december 2018 om 13:21

    Hey,
    lekker hoor al die gerechten.
    Ik zou er zeker wel 1tje lusten!

  6. Arjan 21 december 2018 om 13:12

    Heb het gister gemaakt en het was super lekker!
    Arjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *