Kipnuggets

Kipnuggets

Ik ben dol op kipnuggets. Zelfs bij de MC Donalds neem ik ze, zo lekker vind ik ze. Maar kant en klare kipnuggets uit de vriezer zijn lang niet zo lekker als zelfgemaakte nuggets. Francesca bracht me op het idee om zelf weer eens kipnuggets te maken. En dat is maar goed ook, ik was vergeten hoe mega lekker zelfgemaakte kipnuggets zijn. Niet te vergelijken met nuggets uit de diepvries.

Kipnuggets zijn heerlijk comfort voedsel, ideaal als een simple sunday. Het is namelijk echt niet moeilijk om te maken. Ideaal dus als je een lazy sunday in gedachten had.

Kipnuggets

Als echte kipnuggets heb ik deze moppies gefrituurd, maar je kunt ze ook in de koekenpan of oven garen. Maar daarmee houdt het niet op. De keuze is reuze, kip is veelzijdig. Naast kipnuggets kun je op deze manier namelijk ook kipcorns, kipvingers, kipstengels, kipschijven of kipkrokantburgers maken. Als je hiermee afwisselt kun je iedere week een soort van kipnugget op tafel zetten…

En wat ook nog kan: maak een lading kipnuggets en vries ze gepaneerd en al in zakjes in. Als je zin hebt in kipnuggets hoef je ze alleen maar te laten ontdooien.

Wát een feest! Kom op, ga aan de slag, maak je eigen kipnuggets!

Kipnuggets

Kipnuggets

Ingrediënten voor ongeveer 12 kipnuggets

  • 1 kipfilet
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 3 eetlepels bloem
  • diep bord met cornflakes

Bereiding:  

Snijd de kip ter grootte van kipnuggets. Kluts het ei en plaats het in een diep bord. Meng op een ander bord de kipkruiden met bloem.
Plet de cornflakes een beetje zodat het kleine stukjes worden (met een vork of je handen, je kunt het ook in een plasticzak stoppen en dan stuk slaan).

Haal de stukjes kip eerst door de bloem, klop het overtollige bloem eraf. Haal de bebloemde kip daarna door het ei, en vervolgens door de cornflakes.

Serveer de nuggets met een lekker (zelfgemaakt) sausje. Ik ging voor een honing-mosterdsausje. Maar het is ook lekker met een BBQ-sausje, knoflooksausje, of whiskysausje.

Tips:

  • Naast frituren kun je de nuggets ook in de koekenpan of oven bakken.
  • In plaats van kipnuggets kun je op deze manier ook kipvingers, kipstengels, kipschijven of kipkrokantburgers maken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
21 comments
    1. Op 200 graden ongeveer 20-30 minuten. Ligt aan de dikte van je nuggets.
      In de koekenpan worden ze ook lekker, dat heb ik vrijdag geprobeerd. In een beetje olie bakken, ongeveer 10 minuutjes. Tussendoor even omdraaien.

  1. Ik heb ze net gemaakt, en ze zijn héérlijk. Hier kan geen MacDonalds tegenop. Ook heel fijn om te weten dat je nu wel eerlijk vlees eet, en geen slachtafval, waar menig kipnugget van gemaakt is die je in restaurants krijg. Want die zijn écht niet van kipfilet gemaakt. Maar deze zijn zooo lekker en dus ook eerlijk!!

  2. Dit recept lijkt mij ook gemakkelijk maar kreeg van dochter die weer een recept van een vriendin heeft . . Maak een marinade van flinke schep yoghurt, kerrie, knoflook poeder of vers, zout, paprikapoeder. Kipfile in stukjes van 3 a 4 cm snijden en roer dit door de marinade en laat uur in koelkast rusten. Daarna door bloem halen met marinade eraan, dan door de geklutst ei en door de stukjes cornflakes. Dan bakken in frituur of oven. De yoghurt maakt het vlees echt boterzacht.

    In oven bakken ,zou ik de nuggets licht besproeien met olie voordat het de oven in gaat.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk