Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kipnuggets

Kipnuggets

Ik ben dol op kipnuggets. Zelfs bij de MC Donalds neem ik ze, zo lekker vind ik ze. Maar kant en klare kipnuggets uit de vriezer zijn lang niet zo lekker als zelfgemaakte nuggets. Francesca bracht me op het idee om zelf weer eens kipnuggets te maken. En dat is maar goed ook, ik was vergeten hoe mega lekker zelfgemaakte kipnuggets zijn. Niet te vergelijken met nuggets uit de diepvries.

Kipnuggets zijn heerlijk comfort voedsel, ideaal als een simple sunday. Het is namelijk echt niet moeilijk om te maken. Ideaal dus als je een lazy sunday in gedachten had.

Kipnuggets

Als echte kipnuggets heb ik deze moppies gefrituurd, maar je kunt ze ook in de koekenpan of oven garen. Maar daarmee houdt het niet op. De keuze is reuze, kip is veelzijdig. Naast kipnuggets kun je op deze manier namelijk ook kipcorns, kipvingers, kipstengels, kipschijven of kipkrokantburgers maken. Als je hiermee afwisselt kun je iedere week een soort van kipnugget op tafel zetten…

En wat ook nog kan: maak een lading kipnuggets en vries ze gepaneerd en al in zakjes in. Als je zin hebt in kipnuggets hoef je ze alleen maar te laten ontdooien.

Wát een feest! Kom op, ga aan de slag, maak je eigen kipnuggets!

Kipnuggets

Kipnuggets

Ingrediënten voor ongeveer 12 kipnuggets

  • 1 kipfilet
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 3 eetlepels bloem
  • diep bord met cornflakes

Bereiding:  

Snijd de kip ter grootte van kipnuggets. Kluts het ei en plaats het in een diep bord. Meng op een ander bord de kipkruiden met bloem.
Plet de cornflakes een beetje zodat het kleine stukjes worden (met een vork of je handen, je kunt het ook in een plasticzak stoppen en dan stuk slaan).

Haal de stukjes kip eerst door de bloem, klop het overtollige bloem eraf. Haal de bebloemde kip daarna door het ei, en vervolgens door de cornflakes.

Serveer de nuggets met een lekker (zelfgemaakt) sausje. Ik ging voor een honing-mosterdsausje. Maar het is ook lekker met een BBQ-sausje, knoflooksausje, of whiskysausje.

Tips:

  • Naast frituren kun je de nuggets ook in de koekenpan of oven bakken.
  • In plaats van kipnuggets kun je op deze manier ook kipvingers, kipstengels, kipschijven of kipkrokantburgers maken

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

25 Reacties

  1. Tatiana 13 november 2017 om 14:32

    Ik ga ze vanavond uitproberen, wel heb ik een vraag kunnen ze ongebakken ingevroren orden of zou je ze dan eerst voorbakken?

  2. Cynthia 25 februari 2019 om 16:25

    Vraag.. zou ik de kip ook van te voren kunnen koken zodat deze al gaar is? Dank!

    1. Brenda Kookt 26 februari 2019 om 06:21

      Dan kan niet, je kunt de kip dan niet paneren,omdat het al gaar is. En kip 2 keer bakken is ook geen succes, dan wordt droog.

  3. Jul 25 november 2019 om 16:00

    Dit recept lijkt mij ook gemakkelijk maar kreeg van dochter die weer een recept van een vriendin heeft . . Maak een marinade van flinke schep yoghurt, kerrie, knoflook poeder of vers, zout, paprikapoeder. Kipfile in stukjes van 3 a 4 cm snijden en roer dit door de marinade en laat uur in koelkast rusten. Daarna door bloem halen met marinade eraan, dan door de geklutst ei en door de stukjes cornflakes. Dan bakken in frituur of oven. De yoghurt maakt het vlees echt boterzacht.

    In oven bakken ,zou ik de nuggets licht besproeien met olie voordat het de oven in gaat.

  4. Cynni 27 juli 2020 om 12:23

    Kunnen ze ook in een airfryer? En hoe lang en op welke temperatuur?

    1. Brenda Hoff 24 augustus 2020 om 19:32

      Met dit recept heb ik (nog) geen ervaring in de Airfryer, ik kan je hierbij helaas niet adviseren.

  5. Fenna 25 november 2020 om 13:36

    Hoelang moet ik ze ongeveer in de oven bakken? En op hoeveel graden?

  6. Rick 27 januari 2021 om 13:41

    Net gemaakt heerlijk. Maar ik heb ze gemaakt met een twist. eerste ronde bloem, ei, paneermeel, tweede ronde bloem ei cornflakes. dan 5 min in de frituur. Volgende keer ga ik de kipstukjes even in een marinade zetten.
    Thankzz voor het recept.

    Groetjes Rick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *