Hartige taarten zijn favoriet, ik ben er gek op. En omdat mini-varianten áltijd leuk en schattig zijn, zijn deze spinazie-filodeeg taartjes dat ook. Daarbij zijn ze nog lekker ook!
Leuk om als hapje op tafel te zetten of te serveren als voorgerecht of als gerechtje bij een buffet.
Spinazie-filodeeg taartjes
Ingrediënten voor 12 taartjes:
- 12 plakjes filodeeg
- 300 gram spinazie (uit de diepvries)
- 100 gram spekblokjes
- 100 gram feta
- 3 eieren
- 25 gram pijnboompitjes
- 125 gram Cherry tomaatjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Ontdooi het filodeeg en de spinazie. Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Verwarm de spinazie in een pannetje.
Halveer de Cherry tomaatjes en verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan.
Meng de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering), tomaatjes, en eieren.
Vet de muffinvorm in. Snijd de plakken filodeeg in tweeën. Drapeer de filodeeg in de muffinvorm. Gebruik per vormpje twee laagjes deeg zodat je straks een lekker stevig taartje krijgt.
Verdeel de spinaziemix over de muffinvormpjes en garneer de taartjes met pijnboompitjes en feta.
Verwarm de taartjes 30 minuten in de oven.