Spinazie-filodeeg taartjes

Spinazietaartjes

Hartige taarten zijn favoriet, ik ben er gek op. En omdat mini-varianten áltijd leuk en schattig zijn, zijn deze spinazie-filodeeg taartjes dat ook. Daarbij zijn ze nog lekker ook!
Leuk om als hapje op tafel te zetten of te serveren als voorgerecht of als gerechtje bij een buffet.

spinazietaartjes

spinazietaartjes

Spinazie-filodeeg taartjes

Ingrediënten voor 12 taartjes:

  • 12 plakjes filodeeg
  • 300 gram spinazie (uit de diepvries)
  • 100 gram spekblokjes
  • 100 gram feta
  • 3 eieren
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 125 gram Cherry tomaatjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Ontdooi het filodeeg en de spinazie.  Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Verwarm de spinazie in een pannetje.
Halveer de Cherry tomaatjes en verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan.

Meng de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering), tomaatjes, en eieren.
Vet de muffinvorm in. Snijd de plakken filodeeg in tweeën. Drapeer de filodeeg in de muffinvorm. Gebruik per vormpje twee laagjes deeg zodat je straks een lekker stevig taartje krijgt.
Verdeel de spinaziemix over de muffinvormpjes en garneer de taartjes met pijnboompitjes en feta.

Verwarm de taartjes 30 minuten in de oven.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
21 comments
  1. Hartige taartjes van filodeeg lijkt mij zeer makkelijk en lekker.
    Maar recepten met spinazie laat ik meestal links liggen.
    Niet lekker en dat soort bewoordingen klinken aan tafel.
    Weet jij een leuke lekkere vervanging van spinazie?
    We dan een hele hoop recepten kunnen uit proberen.

    Bedank voor je leuke recepten en andere schrijfsels. Deze lezen lekker weg en geven vaak de mooiste ideeën.
    Met vriendelijke groet,
    AJ

    1. Wat jammer dat spinazie niet in de smaak valt bij jullie. Je kunt het vervangen door bijvoorbeeld stukjes courgette. Courgette heeft een minder uitgesproken smaak dan spinazie.
      Ook kun je een mix van courgette en wortel gebruiken. Of wat dacht je van broccoli paprika en kip? Zie dit recept.
      Groetjes, Brenda

  2. hallo,
    Ik ben allergische voor varkensvlees. Meestal weet ik wel wat ik zou kunnen vervangen voor als er iets met varkensvlees is gemaakt. Maar van spekjes vind ik dat altijd moeilijk! Wat voor vlees zou ik hier mee kunnen vervangen of zou het evt. ook vegetarisch lekker zijn?

    Leuke site trouwens ik kreeg dit als tip van iemand :-)

    Groetjes,
    Anouk

  3. Hoi hoi!
    Klinkt heel erg lekker! Ik ga deze maken voor ons kerstdinner. Maar even een vraagje, kun je ook bladerdeeg gebruiken ipv filodeeg?

  4. Heerlijk! Dat filodeeg is echt super leuk spul!
    Heb het deze kerst als voorgerecht geserveerd samen met een klein kopje bloemkoolsoep (ook van deze site :)) Viel erg goed in de smaak!

    1. Hoi Monica, Deze meng je met de overige ingrediënten van de vulling. In het recept staat het als volgt beschreven: Meng de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering), tomaatjes, en eieren.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk