Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Spinazie-filodeeg taartjes

Spinazietaartjes

Hartige taarten zijn favoriet, ik ben er gek op. En omdat mini-varianten áltijd leuk en schattig zijn, zijn deze spinazie-filodeeg taartjes dat ook. Daarbij zijn ze nog lekker ook!
Leuk om als hapje op tafel te zetten of te serveren als voorgerecht of als gerechtje bij een buffet.

spinazietaartjes

spinazietaartjes

Spinazie-filodeeg taartjes

Ingrediënten voor 12 taartjes:

  • 12 plakjes filodeeg
  • 300 gram spinazie (uit de diepvries)
  • 100 gram spekblokjes
  • 100 gram feta
  • 3 eieren
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 125 gram Cherry tomaatjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Ontdooi het filodeeg en de spinazie.  Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Verwarm de spinazie in een pannetje.
Halveer de Cherry tomaatjes en verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan.

Meng de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering), tomaatjes, en eieren.
Vet de muffinvorm in. Snijd de plakken filodeeg in tweeën. Drapeer de filodeeg in de muffinvorm. Gebruik per vormpje twee laagjes deeg zodat je straks een lekker stevig taartje krijgt.
Verdeel de spinaziemix over de muffinvormpjes en garneer de taartjes met pijnboompitjes en feta.

Verwarm de taartjes 30 minuten in de oven.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Reacties

  1. Wim 26 december 2017 om 13:58

    Heerlijk! Dat filodeeg is echt super leuk spul!
    Heb het deze kerst als voorgerecht geserveerd samen met een klein kopje bloemkoolsoep (ook van deze site :)) Viel erg goed in de smaak!

  2. Monica 27 maart 2018 om 17:36

    Hoi ff een rare vraag wat moet je met de eieren doen in het recept Spinazie-filodeeg taartjes

    1. Brenda Kookt 28 maart 2018 om 06:33

      Hoi Monica, Deze meng je met de overige ingrediënten van de vulling. In het recept staat het als volgt beschreven: Meng de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering), tomaatjes, en eieren.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *