Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Bruschetta met geitenkaas en peer

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen

Het viel me op dat de simply sundays vaak weinig groente bevatten. Ook deze keer is het geen mega gezond gerechtje, maar wel weer een hele lekkere. Na de mango cakejes, shoarma, kipnuggets en hartige poffertjes vandaag een bruschetta. Ideaal als je een zondag in de tuin hebt gezeten of ergens op visite bent geweest.

Een heerlijke frisse bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen. Heer-lijk!

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen

Voor een bruschetta kun je heel goed oud brood gebruiken. Doordat je het brood roostert of grillt in de oven verdwijnt de oude taaie bite van je brood. Het wordt juist lekker krokant. Gooi oud brood dus niet weg, maar trakteer jezelf op een lekkere bruschetta. Bijvoorbeeld deze met geitenkaas en peer.

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen(sl)

Bruschetta van geitenkaas met peer

Ingrediënten

  • 4 sneden boeren brood (of 12  sneetjes stokbrood/ciabatta e.d.)
  • geitenkaas
  • rijpe peer
  • 6 gedroogde vijgen
  • pijnboompitjes
  • honing
  • tijm
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Snijd de sneetjes brood in 3 of 4 stukjes (afhankelijk van de grootte van je brood). Besprenkel de stukjes brood met olijfolie en een beetje zout. Verwarm het brood ongeveer 10 minuten in een oven op 180ºC.

Rooster de pijnboompitjes, snijd de vijgen fijn, schil de peer en snijd het in stukjes.

Haal het brood uit de oven. Beleg de stukjes brood  met peer en brokjes geitenkaas. Verdeel hiertussen stukjes gedroogde vijg. Bestrooi met tijm en pijnboompitjes. Verdeel tot slot een beetje vloeibare honing over de bruschetta’s.

Geniet van dit heerlijke hapje.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Vera 16 juni 2013 om 12:07

    Dat ziet er heerlijk uit Brenda!!
    dit ga ik zeker maken deze zomer
    voor bij de BBQ ?

  2. Julie 20 juni 2013 om 22:24

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb het receptje al opgeslagen bij mijn favorieten op mijn pc :-)

  3. Ina 23 november 2013 om 01:22

    Dat lijkt me een heerlijke combinatie, peer en geitenkaas! Misschien ook met vijgenjam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *