Bruschetta met geitenkaas en peer

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen

Het viel me op dat de simply sundays vaak weinig groente bevatten. Ook deze keer is het geen mega gezond gerechtje, maar wel weer een hele lekkere. Na de mango cakejes, shoarma, kipnuggets en hartige poffertjes vandaag een bruschetta. Ideaal als je een zondag in de tuin hebt gezeten of ergens op visite bent geweest.

Een heerlijke frisse bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen. Heer-lijk!

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen

Voor een bruschetta kun je heel goed oud brood gebruiken. Doordat je het brood roostert of grillt in de oven verdwijnt de oude taaie bite van je brood. Het wordt juist lekker krokant. Gooi oud brood dus niet weg, maar trakteer jezelf op een lekkere bruschetta. Bijvoorbeeld deze met geitenkaas en peer.

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen(sl)

Bruschetta van geitenkaas met peer

Ingrediënten

  • 4 sneden boeren brood (of 12  sneetjes stokbrood/ciabatta e.d.)
  • geitenkaas
  • rijpe peer
  • 6 gedroogde vijgen
  • pijnboompitjes
  • honing
  • tijm
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Snijd de sneetjes brood in 3 of 4 stukjes (afhankelijk van de grootte van je brood). Besprenkel de stukjes brood met olijfolie en een beetje zout. Verwarm het brood ongeveer 10 minuten in een oven op 180ºC.

Rooster de pijnboompitjes, snijd de vijgen fijn, schil de peer en snijd het in stukjes.

Haal het brood uit de oven. Beleg de stukjes brood  met peer en brokjes geitenkaas. Verdeel hiertussen stukjes gedroogde vijg. Bestrooi met tijm en pijnboompitjes. Verdeel tot slot een beetje vloeibare honing over de bruschetta’s.

Geniet van dit heerlijke hapje.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk