Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Stroopwafeltaart van Laura

Stroopwafeltaart 3 txt

Bij de Action zijn twee super leuke kookboekjes van Laura te koop. Een boekje over taarten en een over cupcakes, beide zijn voor (maar) € 1,49 verkrijgbaar. Omdat ik zelf niet heel vaak cupcakes bak heb ik het taartenboek gekocht. Hier staan 17 lekkere taarten in, deze stroopwafeltaart is er een van.

Toen J. deze taart zag was hij direct enthousiast. Hij wilde niet dat ik hem maakte, maar hij wilde zelf een taart bakken. Ik kon het natuurlijk niet laten me er mee te bemoeien en tussen neus en lippen door een paar aanwijzingen te geven. Maar daardoor is het wel gelukt. En hij was lekker.

Stroopwafeltaart 2

Zoals ik ook altijd doe, werden de ingredienten van te voren netjes klaargezet. Zodat ik ze op de foto kon zetten.

Je kunt ervoor kiezen om banketbakkersroom uit een pakje te gebruiken, wij (eigenlijk ik) kozen ervoor om het zelf te maken.

Stroopwafeltaart 4

Stroopwafeltaart

Ingredienten voor een taart voor 12 tot 14 personen

Voor de banketbakkersroom

 • 35 gram bloem
 • 3 eidooiers
 • 350 ml melk
 • 65 gram suiker
 • 16 gram vanillesuiker

Taartbodem

 • 17 mini stroopwafels
 • 6 grote stroopwafels
 • 40 gram boter

Decoratie

 • 500 ml slagroom
 • 1 portie banketbakkersroom (zie hierboven)
 • karamelsaus

Bereiding

Banketbakkersroom

Maak eerst de banketbakkersroom. Zeef de bloem. Roer in een kom de eidooiers met de bloem tot een papje. Als je papje klontjes heeft, voeg dan twee eetlepels melk toe en roer dit door tot het een papje zonder klontjes geworden is. Breng de melk aan de kook en roer dit beetje bij beetje door het eimengsel, blijft dit ondertussen goed doorroeren. Als de melk door het eimengsel is gemengd doe je het terug in de pan. Breng het aan de kook, blijf ondertussen roeren.

Laat het mengsel drie minuten zachtjes doorkoken voordat je de suiker en vanillesuiker toevoegt. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgenomen. Giet de room op een schaal of bord, dek dit af met plasticfolie. Laat dit in de koelkast afkoelen tot je het gaat gebruiken.

Taart

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Snijd van de kleine stroopwafeltjes iets minder dan een derde af. Zet de stroopwafeltjes tegen de rand van de springvorm. Doe de kleine stukjes in een keukenmachine en voeg hier nog 6 grote, in stukjes gesneden, stroopwafels aan toe. Vermaal de koeken tot kruimels (zie tips).

Smelt de boter en voeg de kruimels hierbij. Roer dit goed door en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk het goed aan, zorg ervoor dat de kleine stoopwafeltjes aan de randen ook vast komen te zitten.  Het lijkt misschien alsof je te veel boter hebt gebruikt voor de bodem, dit is niet zo. Dat komt door de karamel, door de warme boter smelt dit ook. Zet de vorm in de koelkast zodat de bodem stevig wordt. Wanneer de room en taartbodem volledig zijn afgekoeld, haal je beide uit de koelkast. Schep vijf volle eetlepels room in de vorm en verdeel dit over de bodem. Zet beide terug in de koelkast.

Decoratie

Klop de slagroom stijf in een kom. Vul alvast een spuitzak met (stervormig) spuitmondje met slagroom en leg deze even in de koelkast. De banketbakkersroom en slagroom die nu overblijft, roer je door elkaar (zie tips). Nu heb je zwitserse room. Schep de room in de vorm en verdeel dit gelijkmatig. Zorg dat de karamelsaus op kamertemperatuur is. Giet over de room en verdeel gelijkmatig met een lepel. Spuit rondom kleine toefjes slagroom.

Tips:

 • Maal de stroopwafels voor de bodem niet té fijn. Anders wordt de bodem te hard, hier kun je met een mes niet doorkomen.
 • Meng niet té veel slagroom door de banketbakkersroom, hierdoor wordt de taart niet stevig genoeg. Onze taart bleef niet goed in vorm nadat we hem aangesneden hadden.
 • Om het jezelf gemakkelijker te maken kun je ook een zakje voor de banketbakkersroom gebruiken.

Bron: Taarten bakken en versieren van Laura Kieft

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

16 Reacties

 1. franka 6 april 2014 om 09:06

  Hoi brenda. Wat een super site zeg. Top hoor. Ik kreeg voor de taart als tip ook klopfix erdoor maar ook een blaadje gelatine erdoor doen dan wordt het geheel wat steviger. Ik hoop dat je daar wat aan hebt

 2. Tine 14 januari 2015 om 12:09

  Welke karamelsaus gebruiken jullie voor de taart?

 3. manon 18 november 2015 om 13:53

  Ziet er heerlijk uit en wil deze het weekend gaan maken. Maar nu vraag ik me inderdaad af. Je moet 500 ml slagroom kloppen, moet hier suiker bij, omdat je deze ook gebruikt om toefjes te maken? Dan blijft de vraag, hoeveel slagroom voeg je toe aan de banketbakkersroom, is dat de helft of zelf nog minder, misschien maar 1 of 2 eetlepels?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *