Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Gastpost: Bosvruchtenijs met lavendel

Bosvruchtenijs met lavendel2
Vandaag geen recept van mij, maar van iemand anders. Dit is namelijk de eerste gastpost op BrendaKookt.nl. Een gastpost is een blogpost waarbij een andere blogger de gast is, en het artikel schrijft. Vandaag is Suus bij mij te gast.
Via via ben ik op het mooie blog Food Bandits van Suus terecht gekomen. Op Food Bandits deelt Suus haar liefde voor lekker en makkelijk eten. Naast eigen posts plaatst Suus soms ook guestposts. Het leek me leuks eens een artikel voor haar blog te maken. En daarbij is het ook leuk om een recept van Suus op BrendaKookt te plaatsen. Bij deze het recept van Suus op mijn blog, morgen verschijnt een recept van mij op Food Bandits, neem dus zeker even een kijkje.
Leuk detail: Na enig mailcontact bleek dat we dicht bij elkaar wonen, ongeveer 15 km. Een blogpost uit dezelfde streek dus!
Hi ik ben Suus van Food Bandits, een blog over makkelijk en lekker eten. Heel lang heb ik gedacht dat ik de enige West-Friese blogger was maar toen kwam ik deze onwijs leuke blog tegen van Brenda. Hier haal ik ook regelmatig mijn inspiratie vandaan en ik vind het dan ook ontzettend leuk om een guest post te mogen maken voor deze blog.
Deze zomer heb ik helemaal het zelf ijs maken ontdekt. Het is makkelijk en ook heel goed te doen zonder ijsmachine.  Een echt zomer iets vind ik lavendel en het groeit veel in mijn voortuin. En na het maken van lavendelsuiker en koekjes besloot ik het eens te proberen met ijs. Volgens mij is het heel aardig gelukt. Ik deel mijn recept voor lekker zomers ijs met blauwe bessen en lavendel.
Bosvruchtenijs met lavendel
Bosvruchtenijs met lavendel
Ingrediënten:  
 • 250 g blauwe bessen
 • 230 g Griekse yoghurt
 • scheut blueberry siroop ( of ander mayple siroop)
 • sap van 1 citoen
 • gedroogde lavendelbloemen ( ongeveer 2 eetlepels)
 • evt. honing naar smaak
Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar behalve de honing en lavendel. Roer dit goed door en dek de kom vervolgens af met plastic folie. Laat de kom minimaal 3 uur in de vriezer staan. Verdeel het ijs over de bakjes, deze hoeveelheid is genoeg voor 4 personen en strooi vervolgens de lavendelbloemen erover heen. Het heeft een vrij sterke smaak dus begin zuinig. Giet er eventueel naar smaak nog wat honing overheen, dit is met name lekker voor de zoetekauwen onder ons. En klaar is je lavendel-bosbessen ijs.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

 1. Silke 3 september 2013 at 07:43

  Ik ben dol op alles met lavendel! Dus dit receptje neem ik zeker mee!

  Reply
 2. Suzanne 4 september 2013 at 11:03

  Wat een leuk en makkelijk recept! Erg leuk ook die gastblog.
  Liefs,
  Suzanne

  Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: