Ovenschotel courgette

Ovenschotel Courgette en Tomaat 3 txt

Een heerlijk maaltje, dat is deze ovenschotel  metcourgette. En gehakt, tomaat, rode pesto en aardappelschijfjes.

Dit is een schotel geïnspireerd op een recept van mijn schoonmoeder. Om er een complete maaltijd van de maken heb ik een paar ingrediënten toegevoegd. De rode pesto is een belangrijke smaakmaker in deze schotel. Het geeft een heerlijke smaak aan het gehakt. En dit past weer perfect bij de courgettes.

Ovenschotel Courgette en Tomaat 2

Deze schotel kun je goed voorbereiden. Bouw de schotel alvast op en bewaar hem in de koelkast. Voordat je hem in de oven schuift verdeel je de kookroom en geraspte kaas erover.

Ovenschotel Courgette en Tomaat 3

Ovenschotel courgette

Bereidingstijd 20 minuten (plus 1 uur oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 120 gram rode pesto
  • peper en zout
  • 500 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 250 gram kookroom
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de ui in halve ringen, bak dit in olijfolie even aan. Voeg de gehakt erbij en bak dit rul.
Ondertussen snijd je de courgette en tomaten in plakjes.
Als het gehakt gaar is meng je de pesto erdoor. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.

Verdeel de aardappelschijfje over de bodem van de ovenschaal. Leg de tomatenplakjes erop.
Verspreid het gehaktmengsel over de tomaten. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs op het gehaktmengsel. Verdeel de kookroom over de schotel.

Bak de schotel 60 minuten in de oven zodat de courgetteplakjes zacht en gaar worden.
Tussendoor, als de schotel 40 minuten in de oven zit, verdeel je de geraspte kaas erover zodat dit mooi gaat smelten en niet aanbrandt.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
66 comments
  1. Gisteren heb ik voor het eerst Brenda ontdekt .
    Ziet er allemaal zo mooi en persoonlijk uit, in tegenstelling tot meer massale receptensites. Ik blijf hier komen !

    Vandaag meteen deze schotel gemaakt. Super makkelijk…weinig voorbereiding en lekker..lekker…we hebben gesmuld !
    Dit ga ik vaker eten.

    Leuk ook dat alle benodigdheden helemaal gebruikt worden, zodat je niet met restjes ingredienten zit .

  2. Ik hem hem vanavond klaargemaakt en hij smaakte heerlijk. Ik had nog een paprika liggen en deze door het gehaktmengsel gedaan. Je zou er eventueel ook spekjes doorheen kunnen doen, maar dat heb ik nog niet gedaan. Voor de volgende keer dan maar.
    Ik ben hier voor de 1e keer en ik moet zeggen, het ziet er verzorgd uit en de foto’s nodigen zeker uit om de recepten allemaal te maken, dus ik ben nog wel even bezig, hihihi

    1. Ik heb voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt, deze kunnen er zo in. Als je ‘echte aardappel’ gebruikt en dus zelf schijfjes wilt maken moet je ze wel even kort voorkoken.

  3. Leuk recept, mijn vrouw verwees mij naar haar IPad. Wie kan lezen kan koken zeg ik als man altijd maar weer, staat nu in de oven. Benieuwd hoe het straks smaakt! Groet, Kees.

  4. Hoi Brenda,
    Deze schotel hebben we nu een paar keer gegeten, en hij is heerlijk!
    Nu hebben we tijdelijk 2 meiden te logeren, en die gaven tijdens het koken het volgende aan: ik lust geen tomaten, en ook geen courgette en ik lust ook geen aardappels.
    Raad eens……ze hebben beide 2x opgeschept, en de hele schaal was leeg!!!

  5. Dag Brenda,
    Ben van plan om de schotel klaar te maken.Maar….wij eten geen gehakt.Ik neem aan dat vegetarisch gehakt ook kan?

    We wachten je antwoord even af.

  6. Ik heb dit recept vandaag gemaakt, maar dan in de ‘light’ variant. Ik ben nl aan het weightwatchen en heb daarom het gehakt vervangen door tartaar en kookroom light en 30+ kaas gebruikt. Het smaakte heerlijk, dit recept gaat zeker in de herhaling!

  7. Beste,
    ik heb dit vandaag gemaakt.
    heb onderaan de schotel heel veel vocht. Ik denk sap van de tomaten vermengt met de room. IS dit normaal. Hoe kan ik dit voorkomen?

    Alvast bedankt!

      1. Oh wat is deze schotel lekker! Het gehakt heb ik vervangen door kipgehakt. En extra tomaat en champignons toegevoegd ipv de aardappelschijfjes. Deze schotel ga ik zeker vaker maken. Bedankt voor het heerlijke recept!

  8. Heerlijk, we (en ook de kinderen van 1 & 3jr) hebben nog net niet onze vingers erbij opgegeten! Ivm kha-dieet de aardappels vervangen voor champignons… gaan we zeker snel nog een keer maken!

  9. Lekker veel peper erin, de aardappelen voorkoken en nog wat extra Italiaanse kruiden op elke laag. Ik ga experimenteren met wat extra verse koriander die tussen de lagen de oven ingaat en dus “nat” haar smaak loslaat. Verder wil de Courgette best wel snel verpieteren aangezien zij helemaal bovenaan ligt. Maar eens wat dikker snijden en wat olie gebruiken i.p.v. room. Champignons lijkt mij ook een goede toevoeging.

  10. heerlijke schotel! Ik heb de aardappeltjes onder de courgette gelegd zodat deze ook nog een beetje knapperig worden.. Verder iets meer pesto toegevoegd en goed pittig gemaakt met peper. Ook extra paprika toegevoegd. Bedankt voor jouw leuke recepten!

  11. Heerlijke schotel!
    Heb hem nu weer in de oven staan. Wel het recept gehalveerd, de vorige keer hebben we met 2 volwassenen en 4 kinderen gegeten van deze schotel. Iedereen zal goed vol!

  12. Heerlijk! Voor iedereen een succes, ook voor onze peuter en kleuter in huis! En erg gemakkelijk en weinig werk en weinig afwas! Top! Bedankt!

  13. In combi magnetron was in half uur klaar.. oven 200gr en magn 90W

    ik had verse pesto gebruikt werd helaas nogal olie achtig..
    volgende keer eerst gehakt afgieten voor het in de schaal gaat dan maar..
    deed jij dat ook?

  14. Deze schotel ziet er heerlijk uit! Ik ga deze schotel vanavond maken maar kom net tot de ontdekking dat ik geen kookroom heb gekocht. Wat raad je aan om in plaats van kookroom te gebruiken? Ik heb kwark/mascarpone/yoghurt..Is dat een optie of kan ik dat beter achterwege laten?

  15. Met volop courgettes in de tuin maar eens op zoek gegaan naar een lekker recept en hier uitgekomen. Het was heerlijk! Wel de kookroom weg gelaten ivm koemlek allergie en de kaas vervangen voor buffelmozarella. We gaan dit de komende tijd zeker vaker eten!

  16. Hey Brenda,

    Gisterenavond heb ik jouw courgette schotel gemaakt, en zowel mijn vriend als ikzelf vonden deze heerlijk! Ik heb het rundergehakt wel vervangen door kippengehakt, en had mijn courgettes vooraf gegrild en de aardappelschijfjes voorgekookt zodat de baktijd gehalveerd kon worden.
    Ik heb jouw mooie blog leren kennen via pinterest en ga nog meer van jouw recepten proberen! Hartelijk dank om jouw recepten met ons te delen;-)

  17. Iemand had gevraagd of je best de aardappelschuifjes kunt voorkoken: naar mijn mening wel, ik had de zoete aardappelschuifjes (0.5 cm dik) een kleine 10min voorgekookt, anders zijn ze nog iets te hard ;-)

  18. Ik maak de schotel vegetarisch, vervang het gehakt door verkruimelde hamburgers van AH.
    De courgette bak ik apart met vadouvankruiden. Heel lekker.

  19. Het was super lekker! Heb voor 5 personen gekookt heb alleen nog even basilicum toegevoegd en gele courgette.

    Ga ik het zeker vaker maken!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk