Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Breekchocolade HalloweenStyle

Breekchocolade txt

Aan Halloween doe ik eigenlijk nooit mee maar dit jaar wilde ik toch een uitzondering maken.  Het leek me leuk om iets ongewoons te maken. Niet typisch Halloween, maar wel een vreemde combinatie met een halloweentintje. Naar aanleiding van een foto op Pinterest maakt ik breekchocolade met oreokoekjes, zure snoepjes, zoute crackers én oranje sprinkels. Klinkt ongewoon toch?

Het is ook vreemd, maar ook lekker. Je moet dit namelijk echt proeven. Dan proef je het zoute van de crackers, zure van de snoepjes, de witte chocolade én dan ook nog oreokoekjes. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Het is wel een machtige snack, daarom is deze hoeveelheid zeker voldoende voor 12 personen.

Breekchocolade 01

Breekchocolade 04

Breekchocolade Halloween-style

Bereidingstijd 10 minuten en minimaal 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten:

  • 200 gram witte chocolade
  • 6 zoute crackertjes (ik gebruikte breektoastjes)
  • eventueel extra zeezout
  • 5 oreo koekjes
  • 5 zure snoepjes in de kleur oranje/geel
  • 2 theelepels Halloween sprinkels
  • 2 theelepels vlokken melkchocolade

Extra benodigd: ovenschaal of bakvorm van 25 x 25 cm

Bereiding

Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Plaats de crackers in de vorm. Hak de oreo’s grof en snijd (of knip) de snoepjes in grove stukken. Verwarm de chocolade au bain marie of in een magnetron (magnetron: telkens 30 seconden op 600 watt. Roer de chocolade door en stop het weer terug in de magnetron. Herhaal dit net zo lang tot het gesmolten is).

Verdeel de witte chocolade over de crackertjes. Strooi de snoepjes over de chocolade en vervolgens de oreo’s. Druk dit een beetje in de chocolade zodat het straks goed vast zit. Strooi vervolgens de vlokken en oranje sprinkels over de chocolade.

Tik de ovenschaal even op het aanrecht zodat de sprinkels, oreo’s en snoepjes in de chocolade zakken. Laat de chocolade opstijven. Liefst niet in de koelkast want dan verliest het zijn glans.

Breek de chocolade in stukken en eet het op.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. Lisa 23 oktober 2013 om 08:59

    Ziet er lekker uit

  2. Hazel 23 oktober 2013 om 11:34

    En daarna gauw doorrennen naar de tandarts voor nieuwe vullingen ; )

    1. Brenda Kookt 23 oktober 2013 om 12:06

      Ssssst… ;-) (Maar voor een keertje moet dat kunnen toch?)

  3. Ina 23 oktober 2013 om 17:57

    Wat een vreselijk leuk idee, en wat ziet het er heerlijk uit! :) Ik had nog nooit van breekchocola gehoord.

  4. Nienke 23 oktober 2013 om 18:44

    Bah.. wat lekker!

    Heb jij trouwens ook een recept van pistage whoopie pies?

  5. Maxime 23 oktober 2013 om 21:06

    Wat een grappig idee, ziet er ook leuk uit zo :)

  6. OURTASTE 24 oktober 2013 om 12:45

    Wow, dit ziet er super lekker uit!

    Ik heb net 2 gaatjes laten vullen dus nu kan het wel weer.. (A)

  7. Mariska 25 oktober 2013 om 09:40

    Leuk zeg, ik zag een eenzelfde soort recept bij The Pioneer Woman! Ziet er zo vrolijk uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *