Ga naar de inhoud

Breekchocolade HalloweenStyle

Aan Halloween doe ik eigenlijk nooit mee maar dit jaar wilde ik toch een uitzondering maken.  Het leek me leuk om iets ongewoons te maken. Niet typisch Halloween, maar wel een vreemde combinatie met een halloweentintje. Naar aanleiding van een foto op Pinterest maakt ik breekchocolade met oreokoekjes, zure snoepjes, zoute crackers én oranje sprinkels. Klinkt
Delen op

Breekchocolade HalloweenStyle

Breekchocolade txt

Aan Halloween doe ik eigenlijk nooit mee maar dit jaar wilde ik toch een uitzondering maken.  Het leek me leuk om iets ongewoons te maken. Niet typisch Halloween, maar wel een vreemde combinatie met een halloweentintje. Naar aanleiding van een foto op Pinterest maakt ik breekchocolade met oreokoekjes, zure snoepjes, zoute crackers én oranje sprinkels. Klinkt ongewoon toch?

Het is ook vreemd, maar ook lekker. Je moet dit namelijk echt proeven. Dan proef je het zoute van de crackers, zure van de snoepjes, de witte chocolade én dan ook nog oreokoekjes. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Het is wel een machtige snack, daarom is deze hoeveelheid zeker voldoende voor 12 personen.

Breekchocolade 01

Breekchocolade 04

Breekchocolade Halloween-style

Bereidingstijd 10 minuten en minimaal 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten:

  • 200 gram witte chocolade
  • 6 zoute crackertjes (ik gebruikte breektoastjes)
  • eventueel extra zeezout
  • 5 oreo koekjes
  • 5 zure snoepjes in de kleur oranje/geel
  • 2 theelepels Halloween sprinkels
  • 2 theelepels vlokken melkchocolade

Extra benodigd: ovenschaal of bakvorm van 25 x 25 cm

Bereiding

Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Plaats de crackers in de vorm. Hak de oreo’s grof en snijd (of knip) de snoepjes in grove stukken. Verwarm de chocolade au bain marie of in een magnetron (magnetron: telkens 30 seconden op 600 watt. Roer de chocolade door en stop het weer terug in de magnetron. Herhaal dit net zo lang tot het gesmolten is).

Verdeel de witte chocolade over de crackertjes. Strooi de snoepjes over de chocolade en vervolgens de oreo’s. Druk dit een beetje in de chocolade zodat het straks goed vast zit. Strooi vervolgens de vlokken en oranje sprinkels over de chocolade.

Tik de ovenschaal even op het aanrecht zodat de sprinkels, oreo’s en snoepjes in de chocolade zakken. Laat de chocolade opstijven. Liefst niet in de koelkast want dan verliest het zijn glans.

Breek de chocolade in stukken en eet het op.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op