Oké, Banoffee Pie is misschien niet echt een ideaal gebakje voor deze tijd van het jaar (november). Maar het is wel een heel erg lekker gebakje en een gebakje dat al lang op mijn to-cook lijstje stond. Aangezien het vandaag mijn verjaardag is mag ik kiezen welke taart we eten, en ik kies voor Banoffee Pie. Een mini banoffee pie zodat iedereen zijn eigen gebakje heeft.
Dit gebakje kun je goed voorbereiden en is dus ideaal als je jarig bent op een woensdag waarop je ook nog gewoon moet werken. En ik moet toegeven dat dit ook wel heel erg lekker is. Een top gebakje dus!
Het is totaal niet moeilijk om deze taartjes te bakken. En eigenlijk hoef je ze ook niet te bakken want je hebt geen oven nodig. De bodem van jodekoeken laat je namelijk opstijven in de koelkast. En ook voor de vulling hoeft er niets gebakken te worden.
De dulche de leche die ik heb gemaakt is geen echte, maar een snelle versie. In plaats van 2,5 uur is deze variant in 15 minuten klaar. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt en nog meer taarten of hapjes wilt maken.
Het handige aan deze taartjes is dat je ze heel goed kunt voorbereiden. Een paar dagen van tevoren maak je de bodems en snelle dulche de leche die je beide in de koelkast bewaard. Op je verjaardag hoef je alleen de bananen in stukjes te snijden en slagroom te kloppen en klaar is Kees uhm in dit geval Brenda :)
Geniet van deze lekkere taartjes.
Banoffee taartjes
Bereidingstijd 30 minuten plus minimaal 2 uur wachttijd
Ingredienten voor 6 taartjes
- 250 gram jodekoeken
- 125 gram gesmolten boter
- 2 bananen
- 300 ml slagroom (minder mag ook, dit gebruik je namelijk als topping op de taartjes)
- blikje zoete gecondenseerde melk
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram boter
- cacao of slagroom voor de finishing touch
Extra benodigd: taartvormpjes
Bereiding
Bereiding bodem: Plaats de koeken in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit tot het goed door elkaar zit. Verdeel het mengsel over 6 taartvormpjes en druk het met een lepel goed aan. Plaats de vormpjes in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Bereiding dulche leche: Verwarm in een sauspannetje gedoncenseerde melk, suiker en boter op medium vuur. Roer dit met een houten lepel door en verwarm dit 10 a 12 minuten tot het dik wordt. Laat het niet koken. Laat de dulche leche afkoelen.
Haal de taartjes uit de vormpjes. Giet dulche leche in de taartjes.Laat dit bedekt met huishoudfolie minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel voor het serveren plakjes banaan en geklopte slagroom over de taartjes. Bestrooi de taartjes met cacaopoeder.
Tip:
- Als je geen vormpjes met uitneembare bodem hebt, vet ze dan in en bedek ze met huishoudfolie. Hou voldoende huishoudfolie eromheen zodat je de taartjes er straks gemakkelijk uit kunt nemen.
- Je houdt dulche leche over. Je kunt bijvoorbeeld 1/3 van een blikje gecondenseerde melk, de suiker en het boter nemen. Maar je kunt de dulche leche die over is ook gebruiken over koekjes, in de yoghurt of in een toetje.
———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!