Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelenBij het kerstdiner speelt vlees vaak een grote rol, zelf houd ik er ook wel van. Vooral varkenshaas is een van mijn favorieten. Toch eet ik varkenshaas meestal ‘gewoon’ gebakken met een lekker champignonsausje, dat is namelijk altijd goed. Het leek me leuk deze keer eens iets anders met varkenshaas te doen voor het kerstdiner. Dit varkenshaas met ham, paddenstoelen en tijm is vol van smaak. Echt een aanrader als je eens iets anders wilt.

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddenstoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

30 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • verse tijm ongeveer 7 gram
  • 100 gram Bauernschincken gerookte ham
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 20 gram roomboter
  • 2 sjalotten
  • peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het vlees in 4 gelijke porties en vouw indien nodig het dunne deel van de varkenshaas naar binnen zodat het vlees overal even dik is. Ris van de helft van de takjes tijm van de blaadjes. Bestrooi het vlees rondom met tijm en peper. Rol de varkenshaas in de ham, zorg ervoor dat de varkenshaas rondom mooi bedekt is met ham.
  • Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 minuutjes aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal. Bak de sjalotten, paddentoelen en de rest van de tijm ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep dit mengsel bij het vlees in de ovenschotel en verwarm dit alles 15 minuten in de oven.
  • Neem de schaalna 15 minuten uit de oven en dek het vlees af met aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het serveert. Snijd het vlees in plakjes en serveer het met de paddenstoelen.

Bron: ah

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. corry broere 10 november 2018 om 19:50

    heb dit vandaag gemaakt met krieltjes erbij en het was heerlijk
    zeker voor herhaling vatbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept