Ga naar de inhoud

Pavlova met aardbeien, chocolade en pistache

Gister hebben we Sinterklaas uitgezwaaid, we maken ons langzaam aan klaar voor de kerstdagen. En nu sinterklaas uit het land is heb ik het gevoel dat ik me echt tot de kerstdagen kan richten met de Feestdagen Special. Misschien vind je het nog een beetje vroeg, maar het is nooit...
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Pavlova met aardbeien, chocolade en pistache

Pavlova aardbeien txt 2Gister hebben we Sinterklaas uitgezwaaid, we maken ons langzaam aan klaar voor de kerstdagen. En nu sinterklaas uit het land is heb ik het gevoel dat ik me echt tot de kerstdagen kan richten met de Feestdagen Special. Misschien vind je het nog een beetje vroeg, maar het is nooit te vroeg om alvast aan het kerstdiner te denken. Zo heb je de tijd om je gerechten ook nog even voor de koken en daarbij hoort natuurlijk ook het voorproeven. Wat een straf. Vandaag heb ik een topper voor jullie, een dessert. Namelijk een Pavlova met aardbeien, chocolade en pistache.

Dit is zo’n toetje: spectaculair! Deze moet je maken, als je er met kerst niet aan toe komt maak hem dan voor een andere gelegenheid. Niet alleen omdat de pavlova er spectaculair uitziet, hij smaakt ook spectaculair. Het dessert heeft verschillende smaken en texturen, het zachte van de room bij het knapperige van de pistache, daarbij de zoete merengue en gemarineerde aardbeien in balsamico, chocolade..

Dit toetje is echt een topper, een perfecte afsluiter van je (kerst)diner. En daarbij is het niet eens heel erg ingewikkeld om te maken. Lees snel verder om te zien hoe je dit lekkere dessert klaarmaakt.

Pavlova aardbeien 1

Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om de heerlijke pavlova met aardbeien, chocolade en pistache te maken.

Belangrijk bij het kloppen van de meringue is dat je een vetvrije kom gebruikt. Een kom vet vrij maken doe je door een keukenpapiertje met citroensap door de kom te halen. Vergeet dan ook je mixer niet te ontvetten.

Pavlova aardbeien 6

Het meringueschuim gaat wit de oven in, maar komt er lichtbruin uit. Als je de meringues dezelfde dag opeet kun je het in de openlucht laten liggen. Ga je ze de volgende dag of later eten? Bewaar de meringue dan in een luchtdichte trommel, hierin blijven ze maximaal 5 dagen goed.

Pavlova aardbeien 4

Pavlova met aardbeien, chocolade en pistache

 

Ingrediënten

Voor de merinque's:

Als topping:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pavlova met aardbeien, chocolade en pistache

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 ºC.  Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Klop in een vetvrije kom (zie tips) de eiwitten stijf. Meng de suiker hier tijdens het mixen geleidelijk doorheen. Als de eiwitten stijf zijn voeg je de maizena en citroensap erbij. Meng dit ook goed door. Als je de kom op zijn kop houdt zonder dat de eiwitten eruit lopen is het klaar.
3
Stap 3
Maak met een lepel 10 langwerpige hoopjes op de bakplaat. Bak de pavlova's 60 minuten in de oven. Laat het hierna in de oven afkoelen met de deur van de oven op een kier.
4
Stap 4
Als je de meringues dezelfde dag opeet kun je het in de openlucht laten liggen. Ga je ze de volgende dag of overmorgen eten? Bewaar de meringue dan in een luchtdichte trommel, hier blijven ze maximaal 5 dagen goed.
5
Stap 5
Was de aardbeien, halveer de grote en marineer ze in balsamicosiroop en vanillesuiker. Laat dit minimaal 20 minuten in de koelkast intrekken (langer mag ook). Klop de slagroom lobbig en meng dit met de kwark. Bewaar dit in de koelkast. Pel de pistachenootjes en hak ze in stukjes. Je kunt bij notenkramen en -winkels ook lekkere gepelde pistache nootjes kopen.

Voor het serveren:

1
Stap 1
Smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron door telkens 30 seconden op ongeveer 600 watt te verwarmen. Roer door en verwarm daarna weer 30 seconden. Net zo lang tot de chocolade gesmolten is.
2
Stap 2
Plaats de meringue op bordjes. Verdeel hierover een flinke schep van het slagroommengsel. Sprenkel hierover de gesmolten chocolade. Verdeel daar de gemarineerde aardbeien over en maak het toetje af door de pistachenootjes erover de strooien.

Tips:

• Maak een kom vetvrij door een keukenpapiertje met citroensap er langs te halen.

• Mringue kun je in een luchtdichte trommel maximaal 5 dagen bewaren. Echter adviseer ik ze binnen twee dagen te eten, dan zijn ze het lekkerste.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op