Feestelijk Zalmtaartje

Zalmtaartjes txtVandaag gaan we voor een zalmtaartje met courgette. De mascarpone crème geeft het taartje net dat beetje extra en maakt het lekker fris. Dit frisse gerechtje kun je tijdens een diner bij verschillende gangen serveren. Ideaal als voorgerechtje of amuse maar ook als onderdeel van een buffet of als bijgerechtje.

Zalmtaartjes 3

Op de bodem van de taartjes liggen plakjes courgette. De taartjes gaan eerst even in de oven zonder de zalm en het eimengsel zodat de courgette en het bladerdeeg kunnen garen. Met het kerstdiner kun je de taartjes van te voren alvast klaarmaken tot dit punt. Bewaar ze op een koele plaats.  Later leg je de zalm en het eimengsel op de taartjes en bak je ze nog even in de oven.

Zalmtaartjes 1

Zalmtaartje

Feestelijk Zalmtaartje

30 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • halve courgette
  • peper en zout
  • 2 moten zalmfilet
  • 1 ei
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • dille
  • 1,5 eetlepel mascarpone
  • beetje citroenrasp
  • eetlepel citroensap
  • handje rucola

    Extra benodigd: kleine taartvormpjes of tartelettes

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de vormpjes in. Ontdooi het bladerdeeg en snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 plakken per taartje).
      • Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg. Verdeel de plakjes courgette over de vormpjes en bestrooi dit met peper en zout. Bak de taartjes 10 minuten voor.
      • Meng het ei met crème fraîche, peper en zout en dille. Snijd de zalmfilets in parten.
      • Leg op ieder taartje een stukje zalm en verdeel hieromheen het beslag van ei en crème fraîche.
      • Breng desgewenst op smaak met een beetje extra peper en zout.
      • Bak de taartjes nogmaals 10 minuten in de oven.
      • Roer de mascarpone los met het citroensap en -rasp.
      • Serveer de taartjes met een handje rucola en een lepeltje van het citroen-mascarponemengsel.
      Pin dit recept
      Afdrukken

       

      (Visited 12 times, 1 visits today)

      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      15 comments
      1. Gezellig en feestelijk! :) Wat zou een goedsmakende en leuk uitziende vegetarische vervanger voor de zalm zijn, denk je?
        P.S. Sorry, maar vlak boven je laatste foto heb je jezelf verbeterd en de extra “en leg de zalm en het eimengsel” laten staan. Even uitwissen misschien?

          1. Ja, ik had ook al aan champignons gedacht, met rode paprika misschien? En tomaatjes staan ook altijd feestelijk.
            Dit recept was precies het ‘voortje’ waar ik naar op zoek was!

      2. Hoi Brenda, Vandaag dit heerlijke gerecht gemaakt, een blijvertje.
        Een vraagje: mijn deeg was aan de onderkant nog wat melig, waarschijnlijk omdat het in dat vormpje zit. Het je enig idee wat ik daaraan kan doen? Ik dacht al om het na een aantal minuten uit het vormpje te halen en zonder vormpje verder te bakken, of heb jij nog ideeen?

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk