Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Feestelijk Zalmtaartje

Zalmtaartjes txtVandaag gaan we voor een zalmtaartje met courgette. De mascarpone crème geeft het taartje net dat beetje extra en maakt het lekker fris. Dit frisse gerechtje kun je tijdens een diner bij verschillende gangen serveren. Ideaal als voorgerechtje of amuse maar ook als onderdeel van een buffet of als bijgerechtje.

Zalmtaartjes 3

Op de bodem van de taartjes liggen plakjes courgette. De taartjes gaan eerst even in de oven zonder de zalm en het eimengsel zodat de courgette en het bladerdeeg kunnen garen. Met het kerstdiner kun je de taartjes van te voren alvast klaarmaken tot dit punt. Bewaar ze op een koele plaats.  Later leg je de zalm en het eimengsel op de taartjes en bak je ze nog even in de oven.

Zalmtaartjes 1

Zalmtaartje

Feestelijk Zalmtaartje

30 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • halve courgette
  • peper en zout
  • 2 moten zalmfilet
  • 1 ei
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • dille
  • 1,5 eetlepel mascarpone
  • beetje citroenrasp
  • eetlepel citroensap
  • handje rucola

    Extra benodigd: kleine taartvormpjes of tartelettes

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de vormpjes in. Ontdooi het bladerdeeg en snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 plakken per taartje).
      • Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg. Verdeel de plakjes courgette over de vormpjes en bestrooi dit met peper en zout. Bak de taartjes 10 minuten voor.
      • Meng het ei met crème fraîche, peper en zout en dille. Snijd de zalmfilets in parten.
      • Leg op ieder taartje een stukje zalm en verdeel hieromheen het beslag van ei en crème fraîche.
      • Breng desgewenst op smaak met een beetje extra peper en zout.
      • Bak de taartjes nogmaals 10 minuten in de oven.
      • Roer de mascarpone los met het citroensap en -rasp.
      • Serveer de taartjes met een handje rucola en een lepeltje van het citroen-mascarponemengsel.

       

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      15 Reacties

      1. Chris 7 december 2013 om 10:35

        Lijkt me erg lekker! Waar heb je die leuke vorm vandaan als ik vragen mag?

      2. ina 7 december 2013 om 17:10

        Gezellig en feestelijk! :) Wat zou een goedsmakende en leuk uitziende vegetarische vervanger voor de zalm zijn, denk je?
        P.S. Sorry, maar vlak boven je laatste foto heb je jezelf verbeterd en de extra “en leg de zalm en het eimengsel” laten staan. Even uitwissen misschien?

        1. Brenda Kookt 7 december 2013 om 17:24

          De zalm kun je vervangen door bijvoorbeeld halve Cherry tomaatjes of champignons.

          1. ina 7 december 2013 om 17:45

            Ja, ik had ook al aan champignons gedacht, met rode paprika misschien? En tomaatjes staan ook altijd feestelijk.
            Dit recept was precies het ‘voortje’ waar ik naar op zoek was!

      3. I 12 november 2014 om 18:02

        Ziet er heel lekker uit! Kun je ze ook koud serveren?

      4. Petra 27 maart 2016 om 18:27

        Het was toch een paasrecept maar in de bereiding heb je het over het kerstdiner??

        1. Brenda Kookt 27 maart 2016 om 21:03

          Ik heb dit recept opgenomen in het paasmenu dat ik afgelopen week publiceerde. Toen ik dit recept 2,5 jaar geleden publiceerde was het de decembermaand, en dus kerstperiode.

      5. Nicole 24 december 2016 om 12:09

        Ze zijn heerlijk! Ik heb ze zojuist gemaakt voor kerst, met vormpjes in de vorm van een ster.

      6. Penny 15 december 2017 om 09:14

        Ziet er heerlijk uit! Heb je een suggestie waar ik de courgette mee kan vervangen?

        1. Brenda Kookt 18 december 2017 om 07:07

          Het is ook lekker met blokjes paprika maken, of de courgette weglaten.

      7. Ine 10 maart 2019 om 18:21

        Hoi Brenda, Vandaag dit heerlijke gerecht gemaakt, een blijvertje.
        Een vraagje: mijn deeg was aan de onderkant nog wat melig, waarschijnlijk omdat het in dat vormpje zit. Het je enig idee wat ik daaraan kan doen? Ik dacht al om het na een aantal minuten uit het vormpje te halen en zonder vormpje verder te bakken, of heb jij nog ideeen?

      8. Ine 20 april 2019 om 09:07

        Weet je of dit recept ook geschikt is voor zwangere vrouwen?

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept