Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Panna Cotta met cranberries en witte chocolade

Panna cotta witte chocolade en cranberries txtNaar het ideale kerstdessert hoef je vanaf het moment dat je gasten arriveren niet meer om te kijken. In dat geval komt deze panna cotta goed van pas. De panna cotta met cranberrie’s en witte chocolade moet minimaal drie uur opstijven, in die tijd zit je gezellig aan met je gasten en geniet je van het diner. Voordat je het dessert serveert maak je alleen nog even snel de topping. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het verkruimelen van de koekjes en het strooien van het amandelschaafsel.

Easy.

Maar gelukkig ook érg lekker want cranberries en witte chocolade zijn een hele goede match.

Panna cotta witte chocolade en cranberries
De panna cotta is een heerlijk zacht toetje (met chocolade) en daarom is het extra lekker als je de topping van verkruimelde koekjes en geschaafde amandelen erbij ‘maakt’.

Panna cotta witte chocolade en cranberries 02 Panna cotta witte chocolade en cranberries 04

Panna cotta met cranberrie’s en witte chocolade

Panna Cotta met cranberrie's en witte chocolade

20 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 80 gram witte chocolade
  • 80 gram gedroogde cranberries
  • speculaas of bastonge en amandelschaafsel ter garnering

Bereiding

  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje richting het kookpunt. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het vanillemerg eruit.
  • Doe het merg en het vanillestokje bij de room. Voeg de suiker bij de room en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Snijd de cranberries in stukjes en rasp de chocolade. Rooster het amandelschaafsel even in een droge koekenpan. Haal het vanillestokje uit de room. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de room.
  • Roer de room door tot de gelatine is opgenomen. Zet het pannetje in een bak (of gootsteen) met koud water zodat de room een beetje afkoelt.
  • Roer de kwark door en voeg dit bij de room. Meng dit goed door elkaar. Meng de cranberries en geraspte chocolade ook door het mengsel.
  • Schenk de panna cotta in vormpjes of glaasjes en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven (langer mag ook).
  • Als je de panna cotta zonder glaasje wilt serveren: zet de onderkant van de vormpjes dan even in heet water zodat het gemakkelijker loslaat. Stort de panna cotta op een schaaltje.
  • Verkruimel de speculaas of de bastonge over de panna cotta en strooi hier een beetje amandelschaafsel over.

Tip: dit dessert kun je de ochtend van het diner maken.


    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    13 Reacties

    1. PSbyDila.com 13 december 2013 om 10:49

      Dit ziet er echt heerlijk uit! Leuke blog heb je trouwens.

    2. Hazel 13 december 2013 om 14:24

      Panna cotta is wat mij betreft altijd een goed idee! :-)

    3. Grace 13 december 2013 om 19:40

      Dat lijkt me echt heel lekker! Misschien kan het ook wel met bosbessen. Maar dat krijg je meer verkleuring, denk ik.

    4. Ina 14 december 2013 om 05:48

      Eerst zeg je dat je ervoor moet zorgen de slagroom niet te laten koken, en even verder dat je het 10 minuten zachtjes moet laten koken. Dus wat moet ik doen?

      1. Brenda Kookt 14 december 2013 om 09:49

        Als het vanillestokje en suiker erbij zit laat ik het zachtjes koken. Daarvoor niet.

    5. Ina 14 december 2013 om 18:20

      Dank voor de verduidelijking, Brenda.
      Grappig dat het wat uitmaakt, wat de slagroom betreft, dat er suiker en vanille doorheen zit!

    6. Sydney 15 december 2013 om 22:25

      Ziet er heerlijk uit! Ik raak wel een beetje in de war, want jij zegt dat je de slagroom niet laten koken voordat de vanille erin gaat en pauline laat het juist wel eerst koken.What to do?!;-)

      1. Brenda Kookt 16 december 2013 om 07:00

        Hi Sydney, voor deze panna cotta heb ik de slagroom verwarmt voor ik de vanille en suiker toevoeg. Na het toevoegen van de vanille en suiker heb ik hem 10 minuutjes laten koken. Een heerlijk toetje, afgelopen weekend heb ik hem gemaakt voor een high tea.

    7. Karlijn 29 oktober 2014 om 20:06

      Superlekker nagerechtje! En erg makkelijk om te maken!

    8. Gertrud 6 augustus 2015 om 11:55

      Hee Bren,

      Ziet er super lekker uit! Zou ik het ook kunnen maken met bruine chocolade? Of heb ik dan een andere combinatie van ingrediënten nodig?

      Groetjes!

      1. Brenda Kookt 10 augustus 2015 om 11:10

        Hoi Gertrud, je kunt het ook met bruine chocolade maken, ik zou dan voor melk chocolade gaan. Al denk ik wel dat je panna cotta dan niet in zijn geheel mooi bruin wordt. Je krijgt dat een witte panna cotta met stukjes bruine chocolade er in. Dat komt doordat de chocolade niet mee wordt verwarmd met de slagroom.

    9. Trudi 23 december 2016 om 15:41

      Hoi Brenda, zou je dit gerecht ook in een puddingvorm kunnen maken, dus niet in losse glaasjes?
      Groeten Trudi

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept