Zalmcocktail

Zalmcocktail 2 txtZalmcocktail. Zo klassiek, ouderwets en zo simpel dat het misschien niet eens blogwaardig is. Bij ons thuis kwam dit ieder jaar met kerst weer tevoorschijn. Én we vonden het super lekker, het was een ware traktatie. Mijn moeder maakt namelijk de allerlekkerste whiskeysaus die je kan bedenken. Verder hield ze de cocktail vrij sober oftewel verder ging er bijna niets doorheen omdat wij bijna niets lustten.

Voor dit recept heb ik mijn moeders whiskeysaus-recept ontfutseld. Daar heb ik een paar extra ingrediënten aan toegevoegd om het net iets meer aan te kleden. Tadaa, mijn simpele versie.

Serveer dit recept als voorgerecht of als amuse met de feestdagen.

Zalmcocktail 1

Zalmcocktail

Zalmcocktail

15 minuten

Ingrediënten

  • 2 blikjes zalm
  • 100 ml Zaanse mayonaise
  • 25 ml yoghurt
  • scheut ketchup
  • scheut whiskey
  • gegrilde paprika uit pot
  • 3 repen augurk
  • 3 handjes ijsbergsla
  • peper en zout

Bereiding

  • Open de blikjes zalm, giet ze af en verwijder de graatjes. Snijd de gegrilde paprika en repen augurk fijn.
  • Snijd de ijsbergsla fijn.
  • Meng de zalm met peper, zout, paprika en augurk (houd een beetje van de paprika en augurk apart voor de garnering).
  • Meng de Zaanse mayonaise met yoghurt en whiskey naar smaak.
  • Schep een beetje van het zalmmengsel in een glaasje. Verdeel hier een laagje ijsbergsla op. Schep hier weer een laagje zalm op en giet hierover de whiskeysaus.
  • Garneer het glaasje met fijngesneden gegrilde paprika en augurk.

Tip: je kunt de paprika zelf grillen, maar dit wordt ook in potten verkocht. Dit staat in de supermarkt vaak bij de augurken in het schap.

    Pin dit recept
    Afdrukken

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    5 comments
    1. Jummie, kerstmis heeft niet genoeg dagen om al het lekkers wat je plaatst te maken :-) Maar ik sla de recepten op en maak gewoon een paar feestdagen erbij! :D Mijn gasten, manlief en drie volwassen dochters zijn, net zo als ik, dol op vis! Op bijna alles eigenlijk :-)

    2. Sinds mensheugenis hoort er in dit recept een blaadje kropsla , en misschien ook leuker om het in een cocktailglas te serveren , staat leuker.

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk