Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Zalmcocktail

Zalmcocktail 2 txtZalmcocktail. Zo klassiek, ouderwets en zo simpel dat het misschien niet eens blogwaardig is. Bij ons thuis kwam dit ieder jaar met kerst weer tevoorschijn. Én we vonden het super lekker, het was een ware traktatie. Mijn moeder maakt namelijk de allerlekkerste whiskeysaus die je kan bedenken. Verder hield ze de cocktail vrij sober oftewel verder ging er bijna niets doorheen omdat wij bijna niets lustten.

Voor dit recept heb ik mijn moeders whiskeysaus-recept ontfutseld. Daar heb ik een paar extra ingrediënten aan toegevoegd om het net iets meer aan te kleden. Tadaa, mijn simpele versie.

Serveer dit recept als voorgerecht of als amuse met de feestdagen.

Zalmcocktail 1

Zalmcocktail

Zalmcocktail

15 minuten

Ingrediënten

  • 2 blikjes zalm
  • 100 ml Zaanse mayonaise
  • 25 ml yoghurt
  • scheut ketchup
  • scheut whiskey
  • gegrilde paprika uit pot
  • 3 repen augurk
  • 3 handjes ijsbergsla
  • peper en zout

Bereiding

  • Open de blikjes zalm, giet ze af en verwijder de graatjes. Snijd de gegrilde paprika en repen augurk fijn.
  • Snijd de ijsbergsla fijn.
  • Meng de zalm met peper, zout, paprika en augurk (houd een beetje van de paprika en augurk apart voor de garnering).
  • Meng de Zaanse mayonaise met yoghurt en whiskey naar smaak.
  • Schep een beetje van het zalmmengsel in een glaasje. Verdeel hier een laagje ijsbergsla op. Schep hier weer een laagje zalm op en giet hierover de whiskeysaus.
  • Garneer het glaasje met fijngesneden gegrilde paprika en augurk.

Tip: je kunt de paprika zelf grillen, maar dit wordt ook in potten verkocht. Dit staat in de supermarkt vaak bij de augurken in het schap.


    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    5 Reacties

    1. Sanne van Veghel 30 december 2014 om 10:48

      Kun je in plaats van blikjes zalm ook gerookte zalm gebruiken?

    2. petra 15 december 2015 om 15:55

      Je vernoemd in het recept niet waar de ketchup gebruikt wordt.

    3. Tanja 16 december 2015 om 06:39

      Jummie, kerstmis heeft niet genoeg dagen om al het lekkers wat je plaatst te maken :-) Maar ik sla de recepten op en maak gewoon een paar feestdagen erbij! :D Mijn gasten, manlief en drie volwassen dochters zijn, net zo als ik, dol op vis! Op bijna alles eigenlijk :-)

    4. Nico 20 december 2018 om 20:22

      Sinds mensheugenis hoort er in dit recept een blaadje kropsla , en misschien ook leuker om het in een cocktailglas te serveren , staat leuker.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept