Hangop met kerstrestjes

Hangop met kerstrestjes, Hangop stoofpeertjesHeb je stoofpeertjes en cake of tulband over van de kerstdagen? Gooi het niet weg maar maak iets lekkers mee. Van hangop met kerstrestjes samen met bastogne koekjes maak je van de restjes een heerlijk gerechtje! Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Net wat jouw uitkomt.

Hangop met kerstrestjes, Hangop stoofpeertjes

Klik hier voor nog meer lekkere kerstrecepten. 

Hangop met kerstrestjes

Hangop met kerstrestjes

10 minuten

Ingrediënten

Bereiding 1 dag vooraf

  • 500 ml yoghurt
  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel suiker
  • restje stoofpeertjes met 'sap' kookvocht
  • restje kerstcake
  • 2 bastognekoekjes

Bereiding

  • De nacht van te voren: Bekleed een zeef met een vochtige, uitgeknepen, theedoek. Plaats de zeef op een kom en giet de yoghurt in de zeef. Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.
  • Voeg de suiker bij de slagroom en klop dit lobbig. Meng de uitgelekte yoghurt met de slagroom.
  • Verdeel in een glas of schaaltje een laagje stoofpeertjes met een beetje 'sap'. Verdeel hierover de hangop en bestrooi dit met een beetje van het stoofperenvocht (sap) en verkruimel hierover de kerstcake en koekjes.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk