Krieltjessalade met spekjes en mango

Krieltjessalade txt

De leukste recepten komen uit onverwachte hoek, zo ook deze. Een collega die ik eigenlijk nooit spreek kwam naar me toe en vertelde dat ze mijn blog had ontdekt én dat ze ook van koken houdt. Daarbij gaf ze me tussen neus en lippen dit recept dat ze regelmatig klaarmaakt als er mensen komen eten. En laat ik nou net mijn zusje en zwager hebben uitgenodigd om te komen eten. Ik was nog opzoek naar een simpel recept voor erbij dus mijn keuze was gemaakt, het werd deze krieltjessalade met spekjes en mango.

Een makkelijke salade met een combinatie van heerlijke smaken. Heerlijke zoete mango met hartige spekjes, een gekookt eitje, krieltjes en zachte veldsla. Dit is zo lekker dat een dressing niet nodig is. Tip: ook lekker om dit op tafel te zetten bij een barbecue. Het duurt nog even voor het zover is maar onthoud voor de zomer alvast deze krieltjessalade :)

Krieltjessalade 02

Krieltjessalade met spekjes en mango

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

 • 450 gram voorgekookte krieltjes
 • 2 eieren
 • halve mango
 • 125 spekjesreepjes
 • veldsla
 • peper

Bereiding:

Bak de krieltjes in een koekenpan met olie aan. Kook het ei zodat het hardgekookt is. Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.

Snijd de mango in blokjes.

Verdeel de veldsla over een bord, snijd het gekookte ei in 4 of 6 partjes en verdeel deze over het bedje van veldsla. Verspreid de krieltjes, uitgebakken spekjes en mango om de partjes gekookt ei. Strooi verse peper over de salade.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Beste Brenda,
  Wat maakt je toch heerlijke recepten. Zojuist de krieltjes salade met spekjes en mango op. Zo lekker.
  We zijn echt fan van je eten regelmatig zo’n overheerlijk recept van je.
  Wel het liefst de snelle recepten, maar nog geen tegenvaller gehad.
  Top.
  Groetjes
  Annie

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk