Energierepen

Energiereep txt

Nadat ik in 2013 zwaar verzaakt heb met hardlopen heb ik het inmiddels weer opgepakt. Al moet ik toegeven dat dit wel te danken is aan vriendinnetje Inge die bedacht heeft dat we ieder weekend samen gaan lopen. Vandaag lopen we in Schoorl 10 km tijdens de Groet uit Schoorl run. Het belooft een heftige run te worden, het parcours is niet bepaald vlak. Voor de extra energie neem ik iets lekkers mee voor mij en mijn loopmaatjes, deze homemade energierepen.

Energiereep 01

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk niet zo van de energierepen ben, ik koop het eigenlijk nooit. Maar het handige aan zelf iets maken is dat je zelf bepaald wat je er in stopt zodat je het lekker vindt. De basis van dit recept komt uit het runmagazine van Runnersworld, hier heb ik een aantal smaakmakers aan toegevoegd.

De energierepen zijn niet alleen lekker voor, tijdens of na het sporten maar ook als je aan het werkt bent of trek hebt in zoetigheid. In de koelkast blijven de repen weken houdbaar, in de vriezer zelfs enkele maanden. Handig om een paar repen achter de hand te hebben als gezond tussendoortje.

Energiereep 03

Energierepen met noten, dadels en cranberries

Bereidingstijd 15 minuten en 1 uur wachttijd

Ingrediënten:

  • 150 gram gemengde noten (ongezouten)
  • 150 gram voorgewelde cranberry’s
  • 16 dadels zonder pit
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 theelepels geschaafde kokos

Bereiding:

Doe de ingrediënten in een keukenmachine, staafmixer of blender en maal het fijn. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn, schep het eventueel even door. Als het mengsel voor je gevoel niet kleverig genoeg is kun je een paar extra dadels toevoegen.

Rol een bal van het mengsel en verpak dit in huishoudfolie. Laat dit ongeveer een uur opstijven in de koelkast.

Maak een mooi vierkant van het mengsel door het met een deegroller plat te rollen (tip: houd folie tussen de deegroller en de substantie zodat er niet plakt. Snijd 12 tot 16 repen.Wikkel elke reep in folie en bewaar dit in de koelkast. De repen blijven een paar weken goed. Eventueel kun je de repen ook invriezen zodat je ze langer kunt bewaren.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
  1. Helaas voor mij dit x Nog geen wedstrijd. Ik heb gekeken bij de halve en 30 en mocht zelf maar 4km (Ik ben bezig terug te komen van een blessure). Het weer was vanochtend bar en boos. Hoop dat het nu wat beter is.

  2. Ik mag dan geen 10 kilometer kunnen (of willen) hardlopen, maar deze lekkere energierepen ga ik maken!
    Misschien met nog wat gedroogde abrikozen erdoor, wat denk je?

  3. Gisteren een poging gedaan, maar wat ik ook probeerde het bleef niet plakken. Had er uit voorzorg al extra dadels toegevoegd. Heb je nog een extra suggestie voor de volgende keer, want ze zijn wel erg lekker!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk