Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Detox update 3/4

Detox 13 01

Zo! Week 3 van de detox zit er op, ik hoef nog maar 1 weekje. Week 2 was een zware waarna ik een beetje in een dipje zat. Gelukkig ging het in week 3 weer beter en heb ik de detox-spirit weer te pakken, lees snel mee!

Het begin van deze week zat ik nog een beetje in een detox dipje. Ik wist even niet waarom ik eigenlijk aan de detox begonnen was, ik merkte namelijk nog geen voordelen maar wel nadelen zoals het moe zijn en niet altijd met anderen gezellig mee kunnen eten. Daarbij had ik weinig inspiratie en vond ik het lastig om te bedenken wat ik nou weer voor mezelf klaar moest maken. Dinsdag zat ik nog in het dipje. Wel heb ik ‘s avonds de hardloopschoenen aangetrokken, voor mijn gevoel ging het al iets beter dan zondag. Tenminste nog één positief puntje deze dag ;)

Woensdag ontving ik de mail met detox-tips van bebio, hierin stond dat ik me in de derde week fitter zou moeten gaan voelen. Dit gaf me goede moed, Let’s do this!
Net zoals vorige week kost het op het werk geen moeite om te detoxen (alles wat ik die dag eet heb ik meegenomen van huis), na het werk maakte ik detox-proof nasi voor mezelf. Mét homemade satésaus. Oh my, wat was dat lekker!
Voordat ik begon met detoxen nam ik na het eten bij de thee altijd één koekje, of meer. Het valt me op dat ik nu vaak vergeet om nog iets te nemen. Ik heb geen trek in lekkers (en dus ook niet meer in suiker) na het eten, alleen thee is eigenlijk wel voldoende.

detox 13 05

In mijn plog hebben jullie alles kunnen lezen over donderdag. Ik had een Brenda-Kookt-dag en ging naar een workshop met Rachel Khoo (filmpje hiervan komt nog online). Dit is de enige dag (tot nu toe) dat ik me niet helemaal aan de detox heb gehouden. Toch heb het volgens mij erg netjes gedaan door van alles maar 1 hapje te proeven. Een klein stukje cake met chocolade (wat was dat zoet!!) een hapje brood en een beetje pancetta. Verder hield ik me keurig bij het fruit en qua drinken heb ik ook geen sapjes genomen. Ik merkte dat ik er geen behoefte aan had om meer te proeven.
‘s Avonds zou ik gaan hardlopen omdat ik vorige week nog vertelde dat ik deze week drie keer zou gaan sporten maar de regen weerhield me ervan.

detox 13 04

Ik besloot de werkweek relaxed af te sluiten want vrijdagavond ging ik na het werk meteen door naar de sauna. Het was al meer dan een jaar geleden dat ik dat gedaan had dus dat werd weer eens tijd. Daarbij wilde ik per se tijdens de detox nog naar de sauna omdat dit goed is voor het afdrijven van afvalstoffen.
Op het werk at ik nog een restje detox-proof nasi zodat ik bij de sauna meteen kon relaxen. En dat heb ik zeker gedaan, in hoofdletters. RELAXEN dus. De avond sloot ik af met een mango/framboos smoothie bij het haardvuur. En dat terwijl iedereen om me heen aan de stukken taart en bitterballen zat. Dat deed me niks, dit was ge-nie-ten!

Omdat mijn loopmaatje dit weekend een goed excuus had om niet te lopen liep ik zaterdagochtend hard, in plaats van zondag. Dan had ik het maar gehad. Door de detox en het gevoel in de benen van de afgelopen weken keek ik er erg tegenop, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Ik was van plan om 6 km te lopen, maar ik liep bijna 9! Het ging heel erg lekker. Opvallend is dat ik normaal gesproken tijdens het lopen twee keer stop om de benen te rekken. Deze keer was ik dat vergeten, blijkbaar was het dus niet nodig.
Verder had ik zaterdag geen feestjes, dus ook geen verleidingen. Wel heb ik super lekker gegeten (het recept moet ik nog even uitwerken maar verschijnt snel online) en trakteerde ik mezelf ‘s avonds op lekkere (zoutvrije) nootjes van de notenboer (wie heeft er dan nog chips nodig?).

detox 13 02

Zondag werd ik wakker met bijna geen spierpijn, ook dit ben ik niet gewend na een run van bijna 10 km. Zal dit door de detox komen?
Ik geniet ontzettend van mijn zondagse ontbijtje met glutenvrije crackers met smeerseltjes, het zijn net cracottes.
Zondagmiddag gingen we bij vrienden voetbal kijken, oftewel verleidingen alom. Van de chips kon ik afblijven wel heb ik een beetje gesnoept van de tomaatjes met mozzarella (volgens mij mag ik geen mozzarella) en natuurlijk komkommer.
Een vriendin had me al geappt dat we broodjes kipsaté zouden eten, en voor mij dan zonder de satésaus. Maar ze wist niet dat ik ook geen vlees en brood eet. Ik voel me bezwaard als iemand voor mij speciaal iets moet klaarmaken daarom nam ik zelf een maaltje mee. Ik genoot van een frittata met groene groenten. Maar daarbij kon ik niet van het borrelbrood met kruidenboter en kaas afblijven. Ik heb twee stukjes gegeten, daarna voelde ik wel mijn maag. Karma.

Vorige week vond ik het ontzettend lastig om te bedenken wat ik mee nam voor lunch. Maandagochtend heb ik drie opties in de koelkast staan. Het is het ene uiterste of het andere. Ik kies voor de andere helft van de frittata. Verder is het weer een prima detoxdag. Ontbijtje met geitenyoghurt en homemade granola met gojibesjes en appel, tussendoor een bietensmoothie (deze vind ik inmiddels echt lekker), ik lunch met soep, frittata en 2 crackers met avocado en ‘s middags neem ik een mandarijntje. ‘s Avonds staat er geroerbakte groenten met quinoa en een stukje vis voor me klaar en ik sluit af met een handje nootjes. Hardlopen schoot er even bij in vandaag doordat we onverwachts de oppas hadden op onze nichtjes. Ik proef een slokje (erg verdunde)  limonade (met 0% suiker volgens de verpakking ;-)) ME-GA zoet!

En nu ben ik klaar voor de laatste detoxweek. Ik ga er van genieten door veel lekkere gezonde dingen te eten. Al kijk ik er ook naar uit naar een broodje pindakaas, stukje slavink en een klein handje chips.

Hoe ik me voel: Begin deze week was een drama maar vanaf donderdag ging het beter en vanaf zaterdag voel ik me echt goed! Dat komt misschien ook doordat ik donderdag en vrijdag hele leuke dagen heb gehad en ook doordat het hardlopen zo goed ging (dat geeft toch weer een kick!). De vermoeidheid is in ieder geval weg en dat kun je blijkbaar ook aan me zien. De afgelopen dagen is namelijk meerdere keren tegen me gezegd dat ik er minder vermoeid uitzie.

De komende week:  Ik ben helemaal klaar voor deze vierde week en ga door zoals ik de laatste weken ook heb gedaan. Lekker gevarieerd eten. Omdat het de laatste week is denk ik dat het niet zo moeilijk zal zijn om overal vanaf te blijven al merk ik ook dat ik nu soms toch iets wil proeven dat eigenlijk niet helemaal detox verantwoord is. De eerste twee weken had ik dat niet toen bleef ik overal vanaf.

Wil je niets missen van mijn detox avontuur? Volg me dan via Instagram.

De detox is inmiddels voorbij lees hier alle detox updates terug:

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. Merle 4 maart 2014 om 06:20

  Knap hoor bren! Leuk om te lezen!! :-)

 2. Simone 4 maart 2014 om 07:13

  Goed bezig Brenda! Het klinkt een beetje hetzelfde als onze whole30. Wat eigenlijk ook een detox is natuurlijk.. Nog een Klein stukje te gaan!

 3. nicole 4 maart 2014 om 10:15

  Nog even volhouden, de laatste loodjes, succes!

 4. Suus 4 maart 2014 om 14:06

  Hartstikke goed joh. En leuk dat je er 1 x per week over schrijft.
  Ben ook blij om te lezen dat de dip voorbij is. Succes met je laatste week.
  Liefs Suus

 5. Brenda Kookt 4 maart 2014 om 16:45

  Bedankt meiden! Op naar de laatste loodjes, ik hoop dat ze niet zo zwaar zullen wegen ;)

 6. Ellen 4 maart 2014 om 23:42

  De laatste loodjes, zet ‘m op!
  Knap dat je al drie weken bezig bent, veel succes deze laatste week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *