Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Update Detox 2/4

detox update 2 01 1

Het is detox-dinsdag, tijd voor een update van mijn detox. Dit is de tweede van vier updates, ik zit al over de helft van mijn detox (yeah!). Lees hier meer over de detox die ik volg.

Op het werk kost het me (tot nu toe) geen moeite om te detoxen, zo kwam ik afgelopen week de werkdagen (maandag tot en met donderdag) goed door. Ik had totaal geen problemen met het niet kunnen eten van stroopwafels, saucijzenbroodjes en merci-reepjes die mijn collega’s wel aten.
Dinsdagavond schoof ik voor het avondeten aan bij mijn ouders. Lastig om uit te leggen wat ik wel en niet eet maar daar is iets op gevonden: ik heb mijn moeder namelijk subtiel een recept van BeBio doorgestuurd. We aten de overheerlijke krieltjessalade (met schil). Omdat ik zo goed bezig was besloot ik door te zetten en meteen een rondje te gaan hardlopen. Het was zwaar, de benen voelden alsof ik de klimduin had getrotseerd, echter was mijn parcours vlak. Ik hoop mijn lichaam snel aan de detox went en dat de benen weer normaal worden.

Mijn uitvinding van de week is het opbakken van mislukte falafel die ik in het weekend maakte. De falafel viel uit elkaar in de pan, maar door het lekker krokant te bakken paste het overal bij. In salades maar zelfs bij de boerenkool, hier heb ik zeker drie dagen van genoten deze week.
Woensdag
, boodschappen dag. Ik vond het lastig om voor de komende week te bedenken wat ik nu moest gaan eten. Op een gegeven moment heb ik wel genoeg salade gehad en ik had geen inspiratie om nieuwe combi’s te verzinnen. Gelukkig ontvang ik iedere week een mailtje van Bebio, hier staan handige tips in die me motiveren maar ook lekkere detox-proof recepten.

Detox update 2 02

Al een paar dagen voel ik me moe, maar donderdag slaat alles. Ik heb een zeurderige hoofdpijn en voel me alsof ik gister heftig ben gaan stappen (terwijl ik serieus om half 10 in bed lag). Ik doe het rustig aan en verwen mezelf ‘s avonds met een lekker warm bad. Voor vrijdag hoef ik geen eten voor te bereiden want vrijdag is een brenda-kookt-dag. Een vrije avond dus, heer-lijk.

Over vrijdag hebben jullie alles kunnen lezen in mijn plog. Ik bakte onder andere detox-brownies die niet bij iedereen in de smaak vallen maar voor mij op dit moment een lekker suikervrij tussendoortje zijn. Weer eens iets anders dan een rijstwafel, stuk fruit of handje nootjes.
Vandaag was ik niet zo moe als gister. Daarnaast valt het wel op dat de trek in zoetigheid sinds het vorige weekend is verdwenen. Het is duidelijk dat mijn lichaam niet meer gewend is aan suiker. Ik loop niet meer te zoeken naar iets lekkers.

Zaterdag maakte ik een nieuwe lading smoothies, ideaal dat ik ze ‘s avonds alleen uit de vriezer hoef te halen, dit scheelt me veel tijd. Ook bereidde ik alvast het eten want vrienden kwamen een hapje eten. Ik hield het lekker simpel met een broccolisoepje, stokbrood en zadencrackers uit het voedselzandloper kookboek (voor mij) met smeerseltjes en hummus (voor mij), gehaktballetjes met kaas in tomatensaus (voor de niet-detoxers) en een salade met zoete aardappel (voor iedereen). Toch erg lekker. Het enige dat ik vandaag heb gesnoept is 1 ieniemini hapje gehaktbal, mijn excuus was dat ik toch moest proeven of de ballen wel op smaak waren.

Zaterdagavond was de eerste echte beproeving tijdens deze detox: een verjaardag! Een verjaardag met lekkere hapjes, snackies, chips en wijntjes. Vriendinnetje Syl had voor mij (super lief!) schaaltjes met dingen die ik mocht hebben klaargezet. Denk aan dadels gevuld met geitenkaas, plakjes komkommer, Cherry tomaatjes en ongezoute nootjes. En als er hapjes langskwamen was er voor mij een half eitje met niks of komkommer met gerookte zalm. Een betere avond had ik niet kunnen wensen. Opvallend detail was dat ik de frituurhapjes vond stinken, de nibbit staafjes die verder op tafel stonden waren echter wel de hele avond met me aan het sjansen. Maar ik heb niets genomen.

Detox Update 02 03

Zoals iedere week begon ik de zondag sportief met een run-date. Het ging beter dan dinsdag, qua benen, maar toch was het wel heftig. Deze 6 voelden voor de benen aan als 12 km. Ik hoop dat de benen volgende week minder last hebben van de detox. Het is namelijk de bedoeling dat ik eind maart 12 km loop tijdens een run in Zandvoort, waarvan 4 over het strand. Ik eindig dan liever niet als laatste.
Na de run heb ik thuis snel gedoucht en een overheerlijke lunch met boekweitpannenkoekjes verzorgd voor weer een ander vriendinnetje. Ge-nie-ten.
‘s Middags ging ik met Joost langs bij andere vrienden en ook hier werd weer super goed om mij gedacht. Op tafel stonden komkommer, tomaatjes, stukjes meloen en ongezoute cashewnoten. Voor de afwisseling had ik kokoswater meegenomen zodat ik ook iets anders kon drinken dan kruidenthee en water. Dit was geen succes, niet te drinken. Geef mij maar echt water en thee dat smaakt naar water.

Gister (maandag) was ik een beetje lusteloos. Ik lunchte wel heerlijk met restjes van het weekend (onder andere de boekweitpannenkoekjes) maar verder zat ik een beetje in een dip, had weinig energie en geen inspiratie om nieuwe gezonde menuutjes te bedenken. Gelukkig ontvang ik vandaag een inspiratiemail van Bebio.

Hoe ik me voel: Afgelopen weekend ging het nog goed en heb ik de verleidingen goed weerstaan,  maar sinds gister heb ik een klein detox dipje. Op dit moment weet ik niet of de detox echt tot iets goeds gaat leiden. Enige voordelen die ik nu zie is dat ik geen trek in zoetigheid heb en erg gezond eet. Verder zie ik nog geen voordelen, doordat ik moe ben voel ik me ook niet ontzettend gezond. Ik hoop dat hier de komende week verandering in komt zodat ik de detox spirit weer te pakken heb.
Afgezien van het dipje gaat het goed, gelukkig heb ik maar één dagje hoofdpijn gehad. Qua eten houd ik het ook goed vol, ik kan de verleidingen weerstaan. Het lastigste vind ik als Joost geniet van een lekker stukje vlees (Nee, hij doet dus niet met me mee) of als ik chips ruik. Maar omdat ik weet dat het voor nu even niet mag is het goed vol te houden. 

De komende week: Ik ben klaar voor de derde week, al verwacht ik wel dat dit de zwaarste week gaat worden. In het begin was het nog nieuw en leuk, nu ben ik me bewust van alle dingen die ik al twee weken niet gegeten heb en weet ik niet helemaal wat het me oplevert. Maar ik sla me erdoor heen. Deze week ga ik drie keer sporten in plaats van 2, ga ik minder bulgur (en ook nog steeds aardappelen) eten en wil ik een bezoekje aan de sauna brengen. Dit komt het detoxen ten goede omdat de afvalstoffen er lekker uitgezweten kunnen worden. Ik ben benieuwd hoe ik me erdoorheen ga slaan. Volgende week vertel ik je alles over de derde week.

Wil je niets missen van mijn detox avontuur? Volg me dan via Instagram, ook deel ik detox-tips via  Facebook & Twitter.

De detox is inmiddels voorbij lees hier alle detox updates terug:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

 1. Pauline 25 februari 2014 om 10:25

  You go girl! Zet hem op met de laatste loodjes! Xx

 2. Suuz 25 februari 2014 om 10:26

  Knap hoor Brenda! super goed bezig, maar ik geloof ook dat het erg zwaar is! en dat je inderdaad op dit moment even niet goed hoe of wat, vooral omdat je zo moe bent..! nou heel veel succes de komende week! kijk al uit naar de volgende update!

 3. angela 25 februari 2014 om 12:25

  leuk om te lezen
  kokoswater is inderdaad niet lekker
  ik gebruik het nu om mijn smoothies mee te maken en dat gaat prima
  zo komt het toch nog op

 4. Betty 25 februari 2014 om 16:46

  Je bent goed bezig Brenda! En jammer dat je echt de hoofdpijnen en verzuringen in de spieren krijgt, maar dat is ver een teken dat je lichaam iets zwaars te verwerken heeft.
  Ga zo door meid, en ik ben benieuwd naar jouw volgende detox update. Hopenlijk gaat het dan ineens een heel stuk beter :-)

  Succes en groetjes,
  Betty

  1. Brenda Kookt 25 februari 2014 om 17:03

   Daar zou je wel gelijk in kunnen hebben ja. En ik hoop het vurig. Kreeg jij na de tweede week ook meer energie?

 5. Liselotte 25 februari 2014 om 16:48

  Wat leuk om te lezen en wat ben je goed bezig!!!!

  1. Brenda Kookt 25 februari 2014 om 16:59

   Tnx Liselotte, komt mede door Bebio hoor! Ik kijk uit naar de nieuwe mail :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *